Dansk Russisk forening tager kraftig afstand fra og fordømmer 

Ruslands invasion i Ukraine

Læs Landsledelsens pressemeddelelse her

Kontingent (enkelt medlem 175 kr., samboende 275 kr.) betales i begyndelsen af det nye år til vores konto i Arbejdernes Landsbank Reg.nr. 5355, konto 0300593. Oplys venligst navn, adresse, e-mailadresse, mobilnummer - ellers kan vi ikke se, hvem der har betalt.

Kommende arrangementer

Rasmus Nørlem Sørensen er cand.mag. i filosofi, videnskabsteori og socialvidenskab (RUC),  sekretariatsleder og chefanalytiker i Tænketanken Demokrati i Europa Olysningsforbundet (DEO), redaktør af bogen ”Krig i Europa” (2023), optræder jævnligt i tv, radio og skrevne medier som EU-ekspert.

Deo arbejder for at skabe en levende og nuanceret debat om europæisk politik, demokratiet og Europa og laver debatmøder, undervisning, rejser og EU- journalistik.

DRF Sjælland inviterer til et offentligt arrangement med oplæg og debat ved Rasmus Nørlem Sørensen i Holmegaardhallens mødelokale, Glasværksvej 1, Fensmark, 4684 Holmegaard tirsdag den 27. februar, 2024, kl. 19 – 21.
Kan EU være fredsmægler i Ukraine?  

Ruslands krig i Ukraine involverer efterhånden alle dele af verden. Kina og USA spiller afgørende roller, men mange andre har ytret interesse for mægling:  Pave Frans, premierminister Lula i Brasilien, ekskansler Schrøder, Tyrkiets præsident Erdogan, Saudiarabiens kronprins Muhammed bin Salman… Ukraine har selv henvendt sig til multimilliardæren og Chelsea-ejeren Roman Abramovitj og Indiens premierminister Modi. 

EU har indført sanktioner mod Rusland og stillet et EU-medlemskab i udsigt til Ukraine, har ydet humanitær og militær støtte til landet, modtaget flygtninge og meget andet, men kan EU med denne baggrund være fredsmægler og skabe fred i Europa? Det spørgsmål vil foredragsholderen give sit svar på.
Entré: Medlemmer gratis, øvrige 50 kr.
Velkommen!

Offentligt foredrag i Holmegaardhallens foredragslokale, Glasværksvej 1, Fensmark, tirsdag den 9. april 2024 kl. 19 – 21

Foredrag af Jesper Karup Pedersen

Hvordan ser det ud med russisk økonomi? 

Har Putin styr på økonomien? Hvordan påvirker krigen mod Ukraine russernes levestandard? Hvor længe kan Rusland fortsætte finansieringen af krigen? I sit foredrag vil Jesper Karup Pedersen forsøge at besvare de spørgsmål. Det vil han ved at se på udviklingen i og betydningen af en række økonomiske indikatorer, såsom betalingsbalance, olie- og gaseksport, statsgæld, kapitalflugt, budgetoverskud, militærudgifter, investeringer, beskæftigelse, produktion og forbrug, realløn, rubelkurs, inflation og centralbankens rente.  

Jesper Karup Pedersen, cand.polit., ph.d., teknisk direktør i COWI. Han har siden 1980’rne fulgt udviklingen i Rusland nøje, med hensyn til såvel økonomi som sociale og politiske forhold. Ind til Ruslands overfald på Ukraine virkede han i mange år som konsulent for ministerier og styrelser i Rusland og de tidligere sovjetrepublikker på vegne af danske og internationale organisationer, herunder det danske udenrigsministerium, den danske miljøstyrelse, EBRD, EIB, EU, OECD og Verdensbanken. I dag er han dybt engageret i genopbygningen af Ukraine.

Entré: Medlemmer gratis, øvrige 50 kr. Velkommen!

Vedr. kontingent for 2023

Hvis du vil deltage gratis i alle arrangementer i 2023, så skal du indbetale årskontingent til vores konto i

 Arbejdernes Landsbank Reg.nr.5355, konto 0300593.

Husk at oplyse afsender, adresse. e- mail og mobilnummer. - ellers kan vi ikke se, hvem der har betalt.

Kontingent :

Enkelt medlem  175 kr

Samboende.      275 kr

Vi glæder os til at se jer til alle vores arrangementer i 2023..

Dansk-Russisk Forening, Sjælland. 

Næste  arr