Kommende arrangementer


Dansk-Russisk Forening, Sjælland

inviterer til et foredrag


ved Rikke Helms

”Indtryk fra mit liv med USSR og Rusland 1969 – 2020”

Grundet Corona situationen og de deraf følgende restriktioner
er vi desværre nødtsaget til aflyse Rikke Helms' foredrag

I samarbejdet med Rikke Helms satser foreningen på
at gennemføre arrangementet i efteråret 2021

Nærmere oplysninger om foreningen aktiviteter følger,
så snart vi ved mere om mulighederne


Rikke vil give nogle personlige dyk i historien, der ændrede Europa, resten af verden og livet for millioner af borgere i Sovjetunionen og fortælle om episoder i sit liv fra studerende i  Leningrad,  dansk lektor i Moskva til institutleder i Sankt Petersborg, Rusland, og senere rejseleder.

Hvilke forandringer er der sket fra Brezhnevs stagnationstid og Gorbatjovs perestrojka til Jeltsins opløsning af USSR og de 20 år under Putin?


Rikke Helms er kosmopolit – ingen tvivl om det. Hun har tilbragt 5  år af sin barndom i både Øst-og Vestgrønland, hvor hendes forældre var læger. Efter studentereksamen var hun au pair i Frankrig i et år, hvorefter hun studerede dansk og russisk i Danmark, fik et studieophold ved daværende Leningrads Statsuniversitet og blev senere lektor ved Moskva Statsuniversitet. I perioden  1990 – 2003 var hun direktør for Det danske Kulturinstitut i Riga i en for landet urolig tid, en præstation hun har fået mange æresbevisninger for. I årene 2003 – 2013 var hun institutleder for Det danske Kulturinstitut i Sankt Petersborg. Siden 2014 har hun virket som rejseleder i Akademisk Rejsebureau – til Rusland, Baltikum og Georgien. Det gør hun godt – hendes rejser er altid først udsolgt.

Kom og hør Rikke fortælle om landet og byen, hun kender og elsker.
Foredraget finder sted i det store mødelokale i Holmegaardhallen, Glasværksvej 1, Fensmark, 4684 Holmegaard, onsdag den 4. november, 2020, kl. 19.00.

I mødelokalet er det rigelig plads til at overholde Sundhedsstyrelsens til enhver tid gældende regler om afstand, gruppestørrelse og håndhygiejne.
Alle kan derfor trygt deltage i arrangementet

Entré: Medlemmer gratis, øvrige 50 kr.

Velkommen
Se det fulde program  for 2020