Kommende arrangementer


Ny kold krig?
Konflikten mellem Rusland og NATO og implikationer for Danmark


Dansk-Russisk Forening, Sjælland, inviterer til offentligt foredrag, ved Peter Viggo Jakobsen, ph.d. , lektor ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet, og professor på deltid ved Center for War Studies, Syddansk Universitet. Arrangementet finder sted torsdag den 11. oktober, 2018, kl. 19.00, på biblioteket i Fensmark.I foredraget vil Peter Viggo Jakobsen især sætte fokus på nogle af følgende spørgsmål:


- Hvad betyder udviklingen i Ukraine for forholdet mellem NATO og Rusland? Går vi tilbage til situationen under den kolde krig, eller umuliggør den gensidige afhængighed mellem Rusland og Europa en sådan udvikling?


- Hvordan kan NATO finde en grimasse der kan passe, så alliancen både får afskrækket Rusland fra at lave flere ulykker og samtidig får tilvejebragt den forståelse, der er nødvendig for at gøre Rusland til en medspiller i håndteringen af krisen i Ukraine og de øvrige stater der befinder sig i grænselandet mellem Øst og Vest.

- Hvad betyder konflikten mellem Rusland og NATO for Danmark og danskerne?Peter Viggo Jakobsen har alsidige og brede forskningsinteresser:  dansk og nordisk sikkerhedspolitik, brug af magt og tvangsdiplomati, civilt-militært samarbejde og samtænkning,  freds- og stabiliseringsprocesser, strategi samt NATOs  og FNs sikkerhedspolitiske roller. Han udtaler sig ofte om disse emner i danske og internationale medier. I en årrække var han leder af Afdelingen for Konflikt og Sikkerhedsstudier ved Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS. Hans internationale erfaring består bl.a. i et gæsteprofessorat ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) i  efteråret  2006,  og Department of War Studies, King’s College, London, i foråret 1996. Seneste priser: Columbus prisen, 2015, og Meningsmodig Dansker- prisen, 2015.Foredraget finder sted torsdag den 11.oktober 2018 kl. 19.00 på
Fensmark Bibliotek (Kildegårdsvej 56, 4684 Holmegaard).

Entré: Medlemmer gratis, øvrige 50


RUSLANDSKONFERENCEN 2018

Ruslandskonferencen på Christiansborg 2018:  fredag den 9. november
med Martin Lidegaard (RV) som folketingets vært.
Se det fulde program for efteråret 2018 og foråret 2019