MRU - ALEGATII si FELATII

ALEGATII BI-ALAEXIENE

1.ALEXA ( NU ) ARE "DISCONFORT TERMIC"

M-am decis sa lamuresc basistii nelinistiti si comentatori despre numirea lui MRU, ca vad ca a fost destrabalare totala pe wal

Am un raspuns pentru cei care simt enorm si vaz monstruos.

Pai, despre MRU e simplu. Am retinut urmatoarele reprosuri: vita kobe, basist, apoi tradator basist, apoi sluga americanilor si cam atat.

Peste faza cu vita kobe trec usor de cand cu vita de Ponta. Apoi chestia cu Basescu, fara Basescu, ba basist ba tradator sa ne aducem aminte ca totusi...nu MRU a daramat soclul lui Base si oricum..l-a injurat cu mult mai putin decat au facut-o niste ziaristi basisti infocati.

Pe de alta parte am o intrebare pentru basistii revoltati: cunoasteti vreun candidat superbasist pentru sefia SIE, pe care l-ar numi sasul si l-ar vota parlamentul USL de azi? Aud? Asta pentru cei care stramba botul la MRU ca nu e suficient de basist si a intinat nobilele idealuri.

Concluzia vine cu chestia cu sluga americanilor. Ador asta cu sluga americanilor. E spusa la nervi de romanii care se cred stapanii rusilor, adica...ei nu pot pricepe cum poate renunta un roman...care ii tine in frau pe rusi, la statutul asta de stapan, pentru a deveni o umila sluga a Americii. Are si-un nume treaba asta - se cheama disonanta cognitiva.

Eu nu stiu ce au in cap oamenii astia, dar eu simt asaaa...un disconfort termic, care ma trimite direct in depresie, care depresie imi altereaza simturile si asta ma face sa simt un alt disconfort termic si uite asa ......

Unii or sa zica ca-s la menopauza si am bufeuri, dar va asigur ca-s din astea proaspete de vara. Merg foarte bine cu joffre de Liege.

A bon entendeur, salut!

2. ALEXA PRITOCESTE

Am stat si-am pritocit.

Am vazut comentariile la ultima mea postare despre numirea lui MRU sef la SIE si m-am distrat. Am observat ca ultimul repros de care se mai agata unii basisti in aceasta speta...este caracterul intimatului. Fratilor, pai seful SIE e seful spionilor, nu? In meseria de spion, de cate ori lucrezi cu caracterul, zic io asa vazand filme multe cu spioni plus 007...unii spioni trebuie, de exemplu, sa faca niste doamne sa se indragosteasca de ei pentru a afla secrete care le pot salva tara, ori vieti, ori ambele. Pai nu sunt cam lipsiti de caracter, nu? Saracele femei chiar ii iubesc. Dar sunt buni spioni si sunt loiali patriei.

Cu alte cuvinte...seful SIE trebuie sa fie loial patriei si poporului. Si e doar un loc de munca, pentru Dumnezeu. Nu il luam de barbat ca e luat deja. Se pare ca multi din SIE sunt ingrijorati de revenirea lui MRU si nu pricep...cum naiba taman basistii care il injura pe MRU, sustin ca SIE e plin de profesionisti, ca stiu ei ca asa este. Eu nu stiu, de exemplu si sunt tot basista. De unde stiu ei cat de profi sunt astia? Eu stiu doar ca avem un roman rapit cam de vreo doua luni si ma intreb daca profesionistii de la SIE...stie? Ca sa ma exprim pe intelesul tuturor...

Tin minte cand a venit Nuland la Cotroceni in ianuarie si primul cu care a dat mana si s-a conversat a fost MRU. O fi si Nuland vreo tampita?

Asa ca nu loialitatea fata de un om politic o cantarim la el ci loialitatea fata de tara, care a ramas constant atlantista, fara echivoc, punct. Si cum naiba o putem evalua altfel decat prin gesturile celorlalti atlantisti fata de MRU si fata de tara?

In filmuletul de atunci, de mai jos, vedeti ca din delegatia sasului au facut parte Bran, Scutaru si Mihalache. Ia vedeti..cati din astia mai sunt pe langa sas? Bran e pa, Scutaru la fel. A ramas doar Mihalache si vom vedea pt cat timp.

Una peste alta, zau ca ador cand oamenii imi opun rezistenta. Ma stimuleaza sa gasesc argumente. Si asta a fost ultima incercare, parol!

CE OMITE DRAGALASA DE ALEXA

  1. tinerețea livoluționară a urechistului delator MRU
  2. contribuția MRU la înstrăinarea moștenirii GOjdu
  3. ILUSTRA ”semnătură” MRU pe tratatul prin care România renunță la solicitarea restituirii tezaurului furat de ruși
  4. dezmățul panragruielic pe banii pulimii care înota în sărăcie ( băuturi fine, văcuța KOBE , unguiente scumpe , etc.)
  5. momentul de un penibil absolut reprezentat de memorabilul și tragicomicul ”vă chem să fiți ungurenii mei ”
  6. jigodismul abject DE CARE A DAT DOVADĂ lingîndu-i sub coadă pe lăbărarii și pedeleii lui Blaga care l-au plesnit peste botul slinos cu moțiunea de cenzură...

Infama presă mercenară despre infectul de MRU

MRU sau MRU?

http://www.amosnews.ro/mru-sau-mru-2012-04-30

Acest articol a fost scris cu cîteva zile înaintea căderii guvernului, dar, conform calendarului editorial, este publicat la cîteva zile după căderea guvernului și instalarea noului guvern Victor Ponta.

De acum mai bine de două luni, de cînd Boc a pierdut la masa verde ce ar fi trebuit să piardă cu multe tururi de masă înainte, în mass-media națională, pentru prima dată, premierului nu i se spune pe nume. Ceva nemaiîntîlnit pînă acum. Chiar surprinzător. Poate doar la începutul vreunui text, după care, constant, autorul/autorii i se adresează utilizîndu-i doar inițialele numelui și prenumelor. Pentru că are două prenume.

Pentru cei apropiați domeniului resurselor umane, fie că au preocupări profesionale directe, fie că sînt lefegii care au nevoie de prestațiile compartimentelor denumite pretențios Managementul resurselor umane (MRU), sau doar Resurse Umane (RU), confuzia s-a produs chiar de la început.

Lumea se întreba cum oare este posibil ca Primul Ministru să se ocupe doar de MRU? Sau, pentru cei neștiutori, întrebarea este dacă țara este condusă de un manager în resurse umane, ocupație atractivă în prezent, dar cu un potențial de ocupare în scădere.

Evident, confuzia este condamnabilă. Și, tocmai de aceea, nu toată lumea a înțeles că în spatele lui MRU stă tocmai Primul Ministru.

Cu siguranță, ar fi extrem de important dacă Mihai Răzvan Ungureanu, într-o prioritizare personală, ar fi acordat o atenție sporită managementului resurselor umane, dacă MRU ar fi interesat de MRU, adică de resursa umană a acestei țări, fie ea cea ocupată, fie cea în formare. Dar, evident, lumea înțelege că, într-un mandat de doar cîteva luni, nu se pot realiza strategii de resurse umane.

Din păcate, în cele două luni și ceva trecute pînă acum, nu s-a remarcat acest interes. Ba dimpotrivă.

Chiar și în vorbirea curentă, la șezătorile de la televiziunile ce se declară a fi de știri, de fapt fiind canale de exprimare politică, cu participarea unor oameni politici declarați sau nedeclarați, și i-am numit laolaltă atît pe moderatori, cît și pe opinioniști, se folosește, obsedant parcă, MRU și nu numele personajului, în oricare din combinații.

Și pînă la actualul Guvern am mai avut premieri chiar și cu mai multe prenume, dar de ce nu au fost abreviați?

Pe de altă parte, pentru că cei de la putere refuză, constant, participarea la acest fel de emisiuni, echilibrul opiniilor fiind, evident, deranjat, totul se transformă, de cele mai multe ori, în spectacole jenante, plictisitoare, previzibile și în care participanții reușesc performanța să se enerveze unii pe alții, pentru ca, spre final, să se unească într-un cor, ce interpretează pe patru, cinci sau șase voci aceeași partitură, enervîndu-se pe putere.

Să nu se înțeleagă, însă, că aș avea ceva împotriva celor doar cîteva canale de televiziune care mai țin încă stindardul opoziției sus.

Fără acestea, nu am fi aflat că Piața Universității și alte piețe din țară au supraviețuit mult mai mult decît ne-au arătat nouă televiziunile puterii, apoi nu am fi știut niciodată de uriașele fraude, despre care se discuta doar în cercuri restrînse, cum nu am fi aflat nici despre oneroasele contracte, cu clauze de confidențialitate, sau de încercările de a semna altele, care devalizează Țara de ceea ce a mai rămas nedevalizat.

Nu am fi aflat nici despre ce se pune la cale în Ardeal, cu complicitatea ticăloasă a celor ce vor, cu orice preț, să mai stea la putere și atunci cînd nimeni nu-i mai vrea.

Nu am fi aflat nici cum se fură în Parlament, nu am fi știut de averile colosale, făcute în fracțiuni de mandate, ale unor funcțioanari publici așezați fără merite pe scaunele puterii, nu am fi știut nici cum se organizează, fraudulos, licitațiile, nici cum se fură bani din diferitele fonduri speciale și foarte multe altele asemenea.

Ceea ce nu a reușit opoziția au reușit televiziunile.

Adevărata opoziție, mai ales în ultimii doi-trei ani, au fost posturile de televiziune.

Pentru că autentica opoziție, cea pe care trebuia să o facă partidele ce nu se aflau în coaliția puterii, a lipsit cu desăvîrșire.

Infatuarea excesivă, autosuficiența, credința că degradarea puterii este de ajuns pentru a accede la putere, lipsa de contacte directe cu realitatea socială, sufocarea liderilor de către cîntăreții de curte ai fiecărui partid, apoi lipsa clarificărilor ideologice care să delimiteze precis stînga de dreapta pentru a nu cădea în ridicol atunci cînd partide de dreapta promovează măsuri de stînga și invers.

La toate acestea, opoziția mai adaugă și teama de posibilele și întrezăritele răspunderi civile sau penale, pentru unii, acolo unde nu se știu imaculați, apoi teama de nu fi fost ascultați la întîlnirile de taină, apoi teama de dosare reale sau închipuite, și, nu în ultimul rînd, la toate se adaugă obligațiile față de puterea, care, poate, a fost generoasă cu ea sau cu apropiații ei, uneori.

Mai trebuie să ținem seama și de manevrele perverse ale puterii, de strategiile, ce se vor subtile, ale experților în tehnici de manipulare, prin care lideri fără charismă, fără forță, fără valoare, fără șanse sînt artificial susținuți, tocmai pentru că nu reprezintă pericol pentru putere într-o viitoare confruntare politică/electorală.

Din nefericire, chiar unul dintre liderii importanți ai opoziției, încurajat de oponentul de atunci, într-o celebră confruntare televizată, și-a pierdut apoi capul și, tot de atunci, are credința că-l desparte de fotoliul Cotrocenilor doar timpul. A fost numai unul din exemple.

Strategia aceasta se poartă peste tot în lume, în zilele acestea și în campania electorală din Franța. La fel și la noi și va produce, cu siguranță, multe victime politice.

Ceva asemănător se produce și cu tînărul, ca vîrstă și experiență administrativă, MRU. Opoziția, chiar din primele zile, îl proclama ca viitor prezidențiabil, deși nimic nu-l recomanda pentru această înaltă demnitate.

Insul nu trecuse prin nicio confruntare electorală, apoi nu însemna nimic în politică. Pretinsa apartenență la PNL este dezavuată constant de liderii importanți ai partidului în discuție.

Apoi, experiența acumulată, după numirea politică în fruntea unuia din servicii, nu i-a adus nici beneficii de imagine, nici experiență în admnistrația de stat.

Coordonarea doar politică a unui serviciu, fie el și de informații, este departe de complexitatea, diversitatea, rigoare, cunoștințele și experiența necesare unui premier ce se dorește eficient.

Și apartenența sa, clamată excesiv, la o intelectualitate și așa, pe nedrept, dezavuată, îi aduce, din nou, bile negre.

Nu în ultimul rînd, nu este recomandat de suficiența, proclamarea cu un aer solemn a unor promisiuni, ce, evident, au fost/vor fi încălcate, apoi aerul flegmatic, debitarea de ficțiuni, ascunderea dialogului direct, deschis sub formulări ce se vor intelectualizate, ce nu prind la un segment de populație cu o configurație intelectuală știută, sau la o populație măcinată doar de grija zilei de mîine, ce nu așteaptă pretinsele iscusințe de limbaj ale unui dascăl de istorie.

Chiar de la începutul scurtului mandat, din vremea zăpezilor și în continuare, pînă azi, la neașteptatele vizite pe la ușile partidelor, mandatul premierului, încă în funcție, se așează într-o zonă a neconvenționalului administrativ.

Starea economică actuală a țării, starea de spirit, tensiunile care mocnesc într-un social zdruncinat de guvernările ultimelor două decenii, cereau o altfel de reacție din partea unui premier, care, evident, urma să aibă un mandat scurt.

Măsurile așteptate trebuiau să fie, în cazul lui, doar de atenuare, de supraviețuire, nicidecum de construcție pe termen mediu sau lung, așa cum clama.

Trimiterea, din ce în ce mai frecventă, cum spuneam, la o pretinsă apartenență politică liberală, nu păcălește pe nimeni și nu induce decît intenția/dorința de a-și perpetua funcția, opțiune ce dovedește, dacă mai era nevoie, lipsa de realism politic.

Opoziția cîștigă, din oră în oră, noi adepți, noi membri, noi senatori și deputați.

În Senatul Parlamentului opoziția are deja majoritate.

În Camera Deputaților, de asemenea, lucrurile se precipită. Se fac și se refac calculele politice. Morala a fost uitată. Fruntași, cum le plăcea să spună pînă mai ieri, ai partidelor de la putere, trec, cu o pradă de primari mai mare sau mai mică, în tabăra, încă actuală, a opoziției.

Se pare că nimeni și nimic nu poate opri procesul.

Și atunci, iată, mandatul actualului Guvern are zilele numărate. Chiar foarte puține zile, dacă moțiunea opoziției va trece.

Și, în acest cadru, politicile de resurse umane, sau de cadre, cum li se spunea înainte, intră în actualitate.

Și tot atunci vom afla, cu certitudine, răspuns la întrebarea din titlu:

MRU sau MRU?

Andrei Sava: MRU atinge o nouă cotă a penibilului prin apelul său la "ungureni"

http://www.amosnews.ro/andrei-sava-mru-atinge-o-noua-cota-penibilului-prin-apelul-sau-la-ungureni-2012-05-06

Deputatul de Prahova, Andrei Sava, consideră că prin discursul rostit astăzi în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor PDL, premierul demis, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a descalificat ca promotor al unui nou mod de a face politică în România.

În acelaşi timp, Andrei Sava atrage atenţia că „mesianismul” indus de discursul fostului premier este un produs politic revoltător şi expirat în întreaga Uniune Europeană, iar astfel de derapaje verbale nu fac decât să demonstreze raţionalitatea demersului USL de a-l demite pe Mihai Răzvan Ungureanu din funcţia de şef al Guvernului, prin trecerea moţiunii de cenzură în Parlament.

„Am urmărit cu stupefacţie discursul domnului Ungureanu, un personaj rupt de realitate, care se crede din ce în ce mai mult liderul providenţial de care ar avea nevoie România, după numai 78 de zile de guvernare și cel mai scurt mandat din istoria recentă a României. Mesianismul din discursul domnului Ungureanu este doar o încercare patetică de a manipula opinia publică într-un moment în care o ţară întreagă a spus foarte clar că nu mai vrea la putere lideri care se cred salvarea poporului. Recursul domnului Ungureanu la „un nou mod de a face politică” este cu atât mai scandalos cu cât în cele 3 luni la conducerea Guvernului a apelat la aceleaşi instrumente clientelare de care românii s-au săturat, iar măreţele sale realizări sunt eşecul privatizării Cuprumin şi o rată rușionoasă a absorbţiei fondurilor europene. Domnul Ungureanu a fost, este şi va fi un om al sistemului, iar singura generaţie pe care ar putea să o coaguleze în jurul său este cea a uteciştilor pe care îi reprezintă cu atâta fervoare. Generaţia tânără din care fac şi eu parte merită mai mult decât un lider de carton precum Mihai Răzvan Ungureanu. Invitaţia adresată de a face parte din clubul „ungurenilor” este o tentativă grosolană de a reveni la practicile comuniste, care au adus România în situaţia dificilă de azi, și care întrece orice așteptare. Nici măcar Ceaușescu ori Băsescu nu au mers într-atât de departe încât să-și numească adepții astfel”, a declarat deputatul Andrei Sava.

Punctul pe Y. Nababul bugetofag MRU

http://www.amosnews.ro/punctul-pe-y-nababul-bugetofag-mru-2012-09-21

Nu cred că există, în istoria ultimilor 20 de ani, un bugetofag mai rapace decât Răzvan Mihai Ungureanu. Până când a fost dat jos prin moţiunea de cenzură, omul a trăit exclusiv din banii statului. Şi ca secretar de Stat la Externe (unde dăduse celebra circulară ce instituia obligativitatea scrierii numelui său cu liniuţă între cele două prenume) şi la SECI, la Viena, şi în funcţia de ministru de Externe, ca şi in cea de director al SIE. Tot acest parcurs l-a condus spre atingerea supremului rafinament în tratarea persoanei proprii.

Unul din principiile sale de bază a fost că persoana sa, bunăstarea ei, este atât de importantă pentru funcţionarea statului, încât merită nu orice, ci toate sacrificiile. Pe cât s-a putut, omul n-a scos niciodată vreun ban din buzunar pentru satisfacerea nevoilor şi plăcerilor sale.

S-a îngrijit cu mare atenţie de viitorul său în orice situaţie şi rămâne de pomină tupeul cu care, aflat pe ultimii metri ai mandatului său de ministru de Externe, şi-a dublat prin artificii birocratice leafa de la SECI, în funcţia pe care şi-o păstrase liberă pentru orice eventualitate. Dacă cheltuielile făcute ca director la SIE ar putea fi făcute publice vom vedea că acolo pornirile sale pe trai bun s-au dezlănţuit şi s-au rafinat până la nivelul la care le-a putut pune în valoare ca premier.

Lista obiectelor de uz personal achiziţionate pentru el de către RAPPS spune multe despre personalitatea sa narcisistă, după cum la fel de mult spune şi meniul pe care şi-l alcătuia, compus din cele mai rafinate şi mai scumpe produse alimentare însoţite de băuturile de top. Nimic nu era prea scump pentru stomacul premierului şi pentru buna sa dispoziţie. Nici carnea de vită Kobe (de 35 milioane kilogramul), nici cele mai “vechi” sortimente de whisky. În plină criză şi pe fondul sărăcirii permanente a oamenilor, premierul trăia în huzur ducând o existenţă de nabab bugetofag. Perfect convins că excesele sale erau justificate, califică acum drept “prostioare” dezvăluirile făcute de presă în acest sens. Nu sunt deloc prostioare. Sunt abuzuri incalificabile, tolerate de cei puşi să vegheze la integritatea banului public.

Dacă toate acestea vor rămâne nesancţionate, ca nişte chestiuni anecdotice, înseamnă că drumul mare al abuzurilor rămâne larg deschis putând să devină o regulă.

Stau şi mă întreb doar cum se descurcă acum MRU, când nu mai ia leafa de la stat şi când RAPPS-ul nu-i mai pune la dispoziţie pomezile şi bunătăţile atât de necesare existenţei sale?

Punctul pe Y. Forza, MRU!

http://www.amosnews.ro/punctul-pe-y-forza-mru-2012-09-06

“Iniţiativa” lui Ungureanu devine “forţă”. După ce liderul acesteia – ce candidează de unul singur la unica funcţie de conducere – a constatat ce greu este să pui în circulaţie un partid nou. Câte semnături trebuie să strângi şi de câţi oameni trebuie să te serveşti, ce formalităţi sunt necesare, ce surprize te pot aştepta la verificarea documentaţiei – o tevatură prea mare pentru un scop atât de nobil.

Aşa încât MRU s-a dovedit în cele din urmă pragmatic, preferând ca, în loc să conceapă şi să gesteze o nouă formaţiune, să cumpere una gata făcută din raft. Şi cum “Iniţiativa Civică” a lui Petre Roman, zăcea nefolosită în magazia cu artefacte politice, a fost o adevărată pleaşcă, vorba lui Paleologu, să pună mâna pe ea la un preţ de criză.

Atenţie: Iniţiativa Civică de Centru Dreapta – care în viziunea extrem de personală a iniţiatorului a evoluat ca Făt-Frumos din poveşti, devenind peste noapte “una dintre cele mai mari organizaţii neguvernamentale din România” – nu dispare. Ea supravieţuieşte, bine mersi, doar că îşi asigura un mijloc de transport spre Parlament. Pentru că liderii săi, oricât de faimoşi ar fi, n-au cum să ajungă în forul legiuitor decât printr-un mecanism de partid. Şi cum PDL-ul nu prea e dispus să cedeze colegii oamenilor lui Ungureanu, iar Ungureanu nu este dispus să devină unul dintre oamenii PDL-ului (pretenţiile şi aspiraţiile sale sunt mult mai mari) e nevoie de acest vehicul. Înmatriculat, spălat, uns, acestuia nu-i mai rămâne decât să evolueze cu succesul aşteptat în campania electorală şi să obţină fleacul de 5% necesar săririi pragului.

Cu cine va merge la luptă viitorul preşedinte al Forţei Civice? Deocamdată nu ştim. Cu siguranţă însă că sunt acei oameni capabili să facă ce nu reuşeşte PDL-ul: să coaguleze dreapta şi să o readucă la putere. Culmea ironiei este că tot Ungureanu este cel care a dus dreapta în Opoziţie, fiind răsturnat din trecătoarea funcţie de premier de o moţiune de cenzură.

Fosat ministru de Externe, fost director de Serviciu de spionaj, fost şef al Guvernului, Mihai Răzvan Ungureanu are toate şansele să-şi adauge pe cartea de vizită un nou titlu: fost şef de partid!

După cum poate ştiţi din editorialele mele scrise în ultimul an, eu nu am avut nicio iluzie privindu-l pe Klaus Iohannis, cel mai slab preşedinte din istoria României. Că e cel mai slab preşedinte, nu ar fi aşa grav, dar că face pe faţă jocul trădătorii interesului naţional e deja de domeniul cercetării penale. Numirea tovarăşului Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE înseamnă sfârşitul tuturor iluziilor pentru cei care au votat din prostie, rea voinţă, ignoranţă sau naivitate un „neamţ” în fruntea României. Klaus Iohannis în loc să facă România lucrului „bine făcut” a transformat actul de conducere în lucru „prost împlinit” doar şi numai împotriva poporului român. Mihai Răzvan Ungureanu s-a remarcat la Iaşi, încă din fragedă tinereţe ca un activist comunist feroce, cu o dorinţă atavică de parvenire politică comunistă pe filiera bolşevică a anilor 50. Ca şef de UTC pe liceu, oraş şi apoi membru al Comitetului Central al UTC, MRU a devenit un apropiat al lui Nicu Ceauşescu, recunoscut la chermezele de patid. Sistemul securisto-comunist l-a luat imediat în braţe în anii 80 pe tânărul MRU, pe care apoi l-a promovat în toate funcţiile posibile şi oferindu-i premii şi distincţii, unele nemeritate cum a fost aranjarea olimpiadei de istorie de la Craiova din 1988 de către organele de partid locale şi centrale doar pentru el, în dauna unui competitor clujean. MRU, în timp ce românii făceau foamea şi frigul, iar dizidenţii erau ucişi în bătaie în puşcării ca Gh. Ursu, începe să scrie în presa de partid osanele şi ode regimului comunist. În 1990, MRU îşi continuă ascensiunea cu sprijinul aceloraşi structuri care conduceau România comunistă şi care o conduc şi astăzi, structuri care l-au făcut pe Klaus Iohannis preşedinte. MRU devine un favorit al burselor Soroş, în care tot ce e românesc, valoare şi tradiţie îi „pute a valah”, el considerându-se de alte origini superioare. Numit în funcţii publice, MRU face numai prostii, deşi a fost lansat în spaţiul public la o emisiune TVR a lui Iosif Sava, cu binecuvântarea lui Silviu Brucan. Dar ca să nu spuneţi că sunt subiectiv vă ofer o lectură de la colegii de la Activenews despre cariera politică plină de gafe anti-naţionale a lui MRU: “Între 1996 și 1998 este membru board-ului științific al Fundației Soroș pentru o Societate Deschisă, Iași – București, membru al European Association for Jewish Studies din Oxford, Marea Britanie. În 1998, MRU a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe de către ministrul Andrei Pleșu. În 2004, Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit în funcția de Ministru al Afacerilor Externe, în Guvernul Tăriceanu. Imediat, cerea instalarea portretului Anei Pauker în sediul Ministerului. La doar un an de la numire, Mihai Răzvan Ungureanu susținea și promova o ordonanță de urgență, prin care România renunța la moștenirea lui Emanoil Gojdu, în favoarea Ungariei. Moștenirea este evaluată la 1 miliard de euro. Menționăm că averea Gojdu fusese naționalizată de regimul comunist din Ungaria încă din 1992. În 2006, într-un interviu acordat ziarului austriac Die Presse, MRU afirma: `Trebuie să priviți România aproape ca și un nou land federal. România este tot atât de importantă pentru economia Austriei ca și sângele pentru corp`. MRU și-a dat demisia din Guvernul Tăriceanu în februarie 2007, iar în noiembrie a fost propus de președintele Băsescu pentru conducerea Serviciului de Informații Externe. La aflarea veștii, fostul purtător de cuvânt al SRI, Nicolae Ulieru, a reacționat dur. “A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE.

Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus `oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?` Ulieru a mai spus că SRI a fost împiedicat să-l racoleze pe MRU de către un serviciu secret străin. În 2012, MRU a fost numit la conducerea Guvernului României, funcție pe care a îndeplinit-o timp de 78 de zile. Cât a fost premier, Ungureanu a reușit să semneze acordurile petroliere `pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate între ANRM şi Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, pentru perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti`. Mai mult, Ungureanu a clasificat respectivele acorduri, ele rămânând la fel și astăzi. Pe 13 martie 2012, deputatul Ion Stan afirma în plenul Parlamentului că MRU a avut un rol cheie în nepedepsisrea celui care l-a ucis pe muzicianul Teo Peter. În 2014, pe fondul protestelor masive ale Românilor împotriva exploatării gazelor de șist, MRU declara: `Roșia Montană înseamnă locuri de muncă, e o prioritate. Nu sunt ecologistul de vârsta nouă care și-a reinventat propria identitate politică.Mă interesează să existe o brumă de responsabilitate.Sunt dispus să merg cu oricine la Roșia Montană și la Roșia Poieni, să vadă cum arată niște răni ale pâmântului. Eu nu sunt adeptul niciunui proiect, sunt adeptul unor rezultate. Proiectele care aduc locuri de munca ma interesează, le sustin. Am avut discuții cu miniștrii responsabili și am cerut foarte clar: Spuneți-mi unde s-a blocat, și unde e un aviz negativ, de ce e negativ, și închidem totul.` Avântul său în susținerea Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) se poate explica prin faptul că unul din inițiatorii proiectului, controversatul Mark Rich, a sponsorizat o parte din studiile în străinătate ale lui MRU. MRU a susținut și a reușit privatizarea companiei strategice Cuprumin, companie de stat aflată pe profit la acea dată. Compania a fost vândută la un preț de 200 de milioane de euro. Zăcământul de cupru pe care CupruMin îl putea exploata era evaluat la 4,5 miliarde de euro. Compania care a cumpărat Cuprumin, Roman Coppper, se înființase cu un an înainte. Tot în calitate de premier, MRU s-a opus legii înființării unui muzeu al Comunismului pentru că `s-ar crea un paralelism instituțional nejustificat` între noua instituție și IICCMER. IICMER era condus la vremea respectivă de Andrei Muraru, ieșean ca și MRU. Grupul de Investigații Politice sesiza Parchetul General legătură cu conflictul de interese în care s-a aflat fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui familie a primit 170.000 de euro în 2009 şi 2010 de la firma austriacă OMV AG. Fostul ambasador al României la Moscova, Dumitru Prunariu, îl acuza pe fostul premier că pe vremea când a fost ministru de externe, a trimis un ordin prin care îi cerea să nu se mai intereseze de tezaurul României aflat la ruși.”

Când scriam acum câteva luni că, în România lui Klaus Iohannis, a ocupa o funcţie de conducere cheie trebuie neapărat să nu fi român şi de credinţă creştin – ortodoxă, nimeni nu mă credea. România lui Klaus Iohannis se comportă acum ca stat bananier, ca o subcolonie condusă pe faţă din afară, cu marionete ca MRU în funcţii publice pentru a se putea duce mai uşor războiul viitor, cu români pe post de carne de tun. La urma urmei în 1958, din România lui Dej au plecat tancurile sovietice, iar în 2015 în „ţara lui Klaus Iohannis” au intrat tancurile americane. Nu cred că e o întâmplare că ministru MRU punea portretele lui Ana Pauker pe pereţii de la minister, afirmându-şi astfel o filiaţie bolşevică până astăzi.

Ionuţ Ţene

Punctul pe Y. Mereu MRU?

http://www.amosnews.ro/punctul-pe-y-mereu-mru-2015-06-25

Mihai Răzvan Ungureanu este prototipul bugetarului de lux. Întreaga sa carieră - inclusiv cea utecistă - este compusă din sinecuri în care s-a dedat traiului bun fără a face excese de competenţă. Şi în calitatea de ministru adjunct la Externe, în care l-a promovat fără rost Pleşu, şi la SECI, la Viena, şi din nou la Externe unde a fost numit după ce s-a făcut membru de partid în 24 de ore, dar mai ales la SIE, unde a beneficiat de un maxim de protecţie a imaginii sale publice, MRU, cel bun de gură n-a facut altceva decât să-şi clădească o existenţă cât mai confortabilă pe banii statului. Va rămâne de pomină aranjamentul prin care şi-a pregătit o leafă exorbitantă la a doua stagiune de la Viena (el a propus-o, el a aprobat-o!) precum şi conflictul de interese generat de angajarea soţiei la o firmă internaţională cu care statul român făcea afaceri. Dar, adevărata sa oră astrală rămâne promovarea neaşteptată în fruntea guvernului, după demisia cabinetului Boc cu notele de plată exorbitante pentru pomezile şi delicatesele (vita de Kobe!) din meniul premierului. De atunci încoace, înlăturat fără menajemente de la ţâţa bugetului, a fost nevoit să treacă prin fel de fel de experienţe, făcându-şi chiar un partid de doi lei, bruiat de cel care se pretinsese protectorul sau şi străduindu-se să rămână în preajma noilor potentaţi. Gudurăturile sale pe lângă Iohannis i-au asigurat temporar un rol decorativ de consilier în care expertiza sa nu s-a văzut. Ce reprezintă renominalizarea sa ca şef la spionaj? În primul rând, o acţiune fără precedent: nici la noi şi nici pe aiurea nu s-a mai întâmplat ca vreun şef de serviciu secret să revină cu un nou mandat în acelaşi post. Se consideră, în general, că unul este suficient şi că o perseverare nu ar face decât să ofere celui în cauză atu-uri ce pot pune în pericol echilibrul democratic. În al doilea rând, MRU nu a fost niciodată un personaj popular, carisma sa fiind aproape inexistentă. Nu are fani printre politicieni şi acest lucru s-a văzut limpede la moţiunea de cenzură care l-a lăsat pe drumuri, votată până şi de PDL-işti, după ce fusese deja sabotat plasându-i-se în cabinet o colecţie de marionete. Pe ce s-a bazat Iohannis când a făcut această propunere, procedând cum a procedat? Mă îndoiesc că şi-a făcut iluzia unei reuşite, mai ales după recenta declaraţie de război cu premierul. Era de la sine înţeles că PSD-ul se va opune restauraţiei băsiste printr-unul dintre exponenţii săi de bază. Iar aruncarea pe piaţă a propunerii, fără nicio consultare prealabilă, nu mă duce cu gândul la altceva decât la un sacrificiu deliberat. În primul rând, Iohannis se spală pe mâini de obligaţii (Eu am vrut, dar nu s-a putut!) Iar în al doilea căştigă o bilă albă în faţa alianţei la putere care, vezi bine, se opune procesului de normalizare într-un context internaţional delicat. După care va reveni cu o altă propunere mai realistă şi mai fezabilă.

IEXISTĂ O EXPLICAȚIE , IEXISTĂ O SOLUȚIE

Alexa dixit : nu loialitatea fata de un om politic o cantarim la el ci loialitatea fata de tara, care a ramas constant atlantista, fara echivoc, punct. Si cum naiba o putem evalua altfel decat prin gesturile celorlalti atlantisti fata de MRU si fata de tara?

Alexa dragă , loialitatea unui om față de țară se cuantifică prin prisma atitudinilor, acțiunilor sau nonacțiunilor acestuia .Atlantismul de paradă a unei jigodii ariviste, cu caracter infect nu este un atestat de loialitate față de țară.