Onze opleiding
Verpleegkunde? Op het SAL natuurlijk!
De driejarige graduaatsopleiding omvat 180 studiepunten verspreid over drie fases. Hiervan zijn 90 studiepunten gewijd aan klinisch onderwijs waardoor je de kans krijgt om theorie en vaardigheden direct en geïntegreerd toe te passen in de praktijk. Elk “vak” of opleidingsonderdeel (OPO) wordt omschreven in een ECTS-fiche. Dit is een document dat de inhoud, doelstelling, onderwijsactiviteiten en evaluatie per OPO beschrijft. Elk OPO heeft een aantal studiepunten, deze geven een indicatie van de studiebelasting per OPO. Meer info omtrent studiepunten en ECTS fiches kan je raadplegen in de FAQ.
Het opleidingsprogramma is zodanig opgebouwd dat je als beginnende student stapsgewijs de 4 rollen als kritisch denker, communicator, zorgverlener en lerende professional verwerft die nodig zijn om uiteindelijk in de geïntegreerde rol als basisverpleegkundige kwalitatieve zorg te kunnen bieden.
Jij als ...
kritisch denker
communicator
zorgverlener
lerende professional
Jij kiest!
Stage
✓ Je krijgt veel praktijk. Lessen en stages wisselen elkaar af vanaf de eerste module. De helft van je opleiding bestaat uit stages. Zo leer je je kennis geleidelijk omzetten in vaardigheden.
✓ Stage doe je in de thuiszorg, ziekenhuizen, woonzorgcentra, revalidatie- en psychiatrische centra. Je doet enorm veel werkervaring op. Na je opleiding kan je aan de slag in de verschillende sectoren van de gezondheidszorg.
Vaardigheidscentrum
✓ In het vaardigheidscentrum leer je de belangrijkste verpleegtechnische handelingen. Of je traint er op zelfstandige basis je vaardigheden. Er is altijd een docent aanwezig voor als je vragen hebt.
Leerafdeling
✓ In de laatste module kan je stage lopen op een leerafdeling. Samen met je medestudenten run je zelfstandig een zorgafdeling en word je helemaal klaargestoomd voor het werkveld.