Zorgen voor elkaar

Op school

Naar school gaan … dat is meer dan leren en presteren. Soms lukt het minder vlot … Of voel je je niet zo goed. Soms heb je moeite met het verwerken van de leerstof of spelen er psychosociale problemen mee. Dan vangen we je zo goed mogelijk op. Op elk moment willen wij er voor jou zijn.

✓  De klastitularissen zijn er als eerste aanspreekpunt, voor de leerlingen van hun klas.

✓  De leerlingenbegeleiding is je aanspreekpunt voor al je zorgvragen. Zij is de brugfiguur tussen de school en het CLB of andere externe diensten.

✓  Elke leerling met leermoeilijkheden of psychosociale problemen krijgt van ons de volle steun.

✓  Samen met jou gaan we op weg en zorgen we ervoor dat je je zo goed mogelijk voelt in het SAL.

Contact:

Tel.: 03/480 17 66 (algemeen & secundair 3de graad)

Tel.: 03/491 97 92 (secundair 2de graad)

CLB

Het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) helpt je gratis en discreet met:

Naar de website van het CLB >>

Algemene info voor scholen >>

Een goede keuze!

Voor iedereen

In het SAL vindt iedereen zijn weg én zijn eigen plekje. Onze klassen zijn voorzien van de nieuwste technologie om leren zo aangenaam mogelijk te maken. We zijn trots op onze nieuwbouw en op onze knap uitgeruste praktijklokalen. We proberen ook de vrije momenten zo aangenaam mogelijk te maken: we bieden een nette, groene recreatieruimte én een lichte en ruime refter.


Woorden én daden

Leren is op het SAL een totaalpakket! Niet alleen op de schoolbanken, maar ook daarnaast willen we dat je kan leren. Ook tijdens je stage, je integrale opdrachten, in de keuken of in het labo pas je alles toe wat je leerde. Onze leerkrachten willen er zijn voor elke leerling als coach en begeleider. Hun grootste zorg is dat leerlingen zich goed voelen op school.


Topligging

Het SAL ligt in hartje Lier … je kan dus genieten van het bruisende stadsleven en van de nabijheid van winkels en gezellige terrasjes of sportinfrastructuur. En dat bovendien in een groene omgeving! Onze school is makkelijk bereikbaar met bus, trein of met de fiets. Het SAL heeft dus echt een topligging.


Welzijn? Het zal wel zijn!

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich goed voelen op onze school, dat reflecteert ook in hun resultaten. Daarom doen wij graag extra inspanningen om het hier zo aangenaam mogelijk te maken: we plannen uitstapjes – zoals een bioscoopbezoek, een theatervoorstelling of een milieudag- , we sluiten elk trimester op een fijne manier af en nemen geregeld tijd voor mekaar tijdens klasuurtjes.


Alle kansen

Wij geven alle leerlingen alle kansen. Dat doen we ook met anderstalige nieuwkomers. Zo kunnen leerlingen van de OKAN-klassen samen met een buddy Lier verkennen.


Inspraak

In de schoolraad krijg je als leerling inspraak in ons schoolbeleid. Want ook jouw mening telt! Directie en leerkrachten gaan met jou in dialoog en staan open voor elke opmerking of suggestie. We maken samen school, met jou!


Betrokken ouders

Wij vinden het belangrijk dat ouders betrokken worden bij de schoolloopbaan van hun kinderen. Daarom willen wij op elk moment in dialoog gaan met de ouders. We nodigen ze geregeld uit op infoavonden en contactavonden om het rapport te bespreken. Heb je als ouder nog andere vragen, dan nemen onze leerkrachten of ons zorgteam graag de tijd om ze te beantwoorden.