IES MARRATXÍ

DARRERES NOTÍCIES

 • Canvi horari lectiu dia 4 de desembre de 2018

Us informam que dia 4 de desembre, durant l'horari de votacions queden suspeses les activitats lectives, les quals s'interrompran a les 13:00h i es reprendran a les 18:00h segons la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de dia 13 de novembre per la qual es dicten instruccions per al desenvolupament del procés electoral que ha d'elegir les Juntes de Personal Docent no Universitari de Mallorca, de Menorca, d'Eivissa-Formentera.

Aquest dia el servei de transport escolar es realitzarà a les 13:10h.


 • ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Dia 20 de novembre es va celebrar eleccions a representants de l'alumnat al Consell Escolar, el resultat ha estat el següent:

Candidata elegida: Laura Fornés Serra

Candidat suplent 1: Pau Medina García

Candidata suplent 2: Clara Pons Polak

Candidat suplent 3: Carlos Alcolea Escorcia.

Es recorda que dia 26 de novembre de les 17:00 a les 21:00 hores es faran les votacions dels representants de pares i mares al Consell Escolar.


 • Notícia al Diario de Mallorca on apareixen alguns membres de l'equip del projecte Erasmus+


 • Enguany ens afegim a les accions que proposa la Xarxa de centres coeducatius per tal de fer visible el Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.

Se'ns proposa també que dia 23 vestim de negre i duguem llaços liles.

Hi ha quatre hashtags creats per donar difusió a tots els actes que es facin als centres educatius a través de les xarxes socials. Són:

#feminismeALEscola

#EscolesContraElMasclisme

#SocCentreAdherit

#25N


 • Eleccions Consell Escolar. Resultats del sorteig públic dels membres titulars i suplents de la Mesa Electoral dels pares i mares i alumnes. Us recordam que el dia 26/11/2018 de 17h a 21h tindrà lloc les votacions al Consell Escolar pel representant dels pares i mares (agrairíem màxima assistència ja que formau un col·lectiu important d'aquesta comunitat educativa). clicau


 • Jornada Pedagògica dedicada a l’escriptora Maria Aurèlia Capmany

Divendres 19 d’octubre va tenir lloc a Badalona, a l’Espai Betúlia, la Jornada Pedagògica Maria Aurèlia Capmany. El fet que una activitat del tercer projecte del curs 2017-2018, APP Tramuntana, la part dedicada als personatges de la Serra, es referís a la insigne escriptora va fer que dues professores del nostre centre, Isabel Mut i M. Carme Sampedro, hi participassin com a convidades en representació del professorat de Projectes de 2n d’ESO. La jornada s’inicià amb una conferència a càrrec de Marta Nadal, comissària de l’Any Maria Aurèlia Capmany i la seguiren comunicacions de professorat presentant diferents experiències des d’arreu dels territoris de parla catalana de Castelldefels, Salou, Tarragona, València i Marratxí en el nostre cas. S’acabà amb la presentació de materials didàctics i com a cloenda es va fer una representació teatral amb Capmany com a protagonista. Tota la jornada girà entorn de la figura de l’escriptora, assagista, traductora, dona de teatre, feminista i parella del poeta mallorquí Jaume Vidal Alcover que és precisament el que la du al Mal Pas d’Alcúdia on ella gaudirà de moments inoblidables contemplant la mar de la Badia de Pollença, nedant i recobrant vida com ho feia de menudeta a Canet amb les seves tietes i emplenant les seves obres de referències a la nostra illa. Estam contents de ser-hi i aportar el nostre granet d’arena per fer que l’obra d’una escriptora cabdal del segle XX no mori en l’oblit.


 • Des de ja fa dos cursos, L'IES Marratxí és soci d'un projecte Erasmus+. Aquest curs 2018/19 els alumnes de 3r d'ESO participen en el projecte MESICS, juntament amb un centre d'Alemanya i un de França.

El director va assistir els dies 15 i 16 d'octubre a unes jornades de formació a Toledo.

Podeu consultar la notícia al Diario de Mallorca


 • L'Apima i l'equip directiu proposen la recollida d'un donatiu a favor de Sant Llorenç.

Per fer-ho s'ha decidit col·locar des del dilluns dia 22 fins dimecres dia 31 d'octubre unes guardioles (urnes) perquè els que vulguin puguin aportar el seu donatiu. La idea seria recollir 1€ per alumne/a i que el professorat també pugui contribuir. • En breu tindrem les eleccions al Consell Escolar de l'institut. A continuació teniu el calendari:


 • L'IES Marratxí se suma, com altres institucions, al minut de silenci per a les víctimes de les greus inundacions al Llevant de Mallorca. Abans, al primer pati, hem llegit aquesta glosa que en fa referència:


A mercè d'aquesta tromba

la terra perd el govern,

quan el cel torna l'infern

i un cotxe torna una tomba.

Com si es tractàs d'una bomba,

tot ho arrassa, un torrent.

Tot s'ho endú en un sol moment:

cotxes, vides, temps, paisatge...

Tot s'ho endú... manco el coratge

del poble i la seva gent


 • Contrasenyes gestib famílies: adjuntam el manual d'usuari que inclou les preguntes freqüents en cas de no poder accedir-hi (problemes amb les contrasenyes) manual usuari gestib families

Recordau per accedir al gestib des del mòbil o des de l'ordinador: https://www3.caib.es/xestib/


 • ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

El proper dilluns dia 8 d'octubre de 2018 a les 10 hores, es procedirà al sorteig públic de la Junta Electoral


 • Noves rutes i horaris busos batxillerat, clicau


 • Els dies 2, 3 i 4 d'octubre es convoquen les reunions de començament de curs amb el pares. Més informació al següent document: • Horari rutes transport escolar alumnat batxillerat, cliclau
 • Distribució de grups per alumnes:
 • Inici de classes per ESO i Batxillerat dia 12 de setembre a les 8. Recordau que els alumnes de FP bàsica, grau mitjà i grau superior comencen dia 21. Podeu consultar les aules de la presentació al següent document: Presentació
 • Els horaris provisionals estan en aquest fitxer: • Informació per a l'alumnat: Dia 11 de setembre es publicarà a la plana web el llistat de l'alumnat del curs 2018/2019 per cursos i grups. També es publicaran els horaris de cadascun dels grups, que s'hauran de descarregar per començar les classes dia 12.
 • Transport escolar: Tot l'alumnat té adjudicada la ruta i l'aturada de transport escolar que ha sol·licitat. Es recomana a l'alumnat usuari del transport escolar que el 1r dia estigui a l'aturada corresponent a les 7.15h


 • Full transport escolar, clicau


 • BEQUES CURS 2018/2019, clicau
 • INICI DE CURS: L'inici de curs pels estudis d'ESO i Batxillerat serà dia 12/09/2018 amb horari normal de 8h a 14h (no hi haurà presentació com els cursos anteriors) i haurà servei de transport escolar. Les llistes de transport escolar estaran penjades a la vidriera i a la pàgina web del centre dia 11 de setembre de 2018.
 • L'inici de curs pels estudis dels cicles formatius de grau mitjà i grau superior i de FP Bàsica serà dia 21/09/2018 (horari de dematí de 8h a 14h i d'horabaixa de 15.45h a 21.40h)
 • La recollida de llibres usats de 4t ESO i 1r Batx. convocatòria extraordinària serà dia 6/9/2018 a les 16.30h.
 • Fulls de pagaments: pagament estudis ESO/BATX/FPB; pagament quota de llibres; pagament estudis CFGM/CFGS


04/06/18- Incidències pagaments curs 2018-2019: en cas de no llegir el codi de barres introduir el núm. d'entitat (7 darrers dígits del codi de barres): Material i activitats 1r i 2n ESO (0232551); Material i activitats 3r ESO, 4t ESO i batx. (0232563) i taquilla (0232605). Full de pagament


26/03/18- Llistat de Títols que han arribat. Més informació a les publicacions de Secretaria.

9/03/18- Els Projectes de 1r i 2n d'ESO de l'IES Marratxí al diari de l'Escola, suplement del Diario de Mallorca(7 març de 2018).

27/01/18- Video bullying rodat i fet pels alumnes del centre.


Adreça: Carrer Arbre de la Ciència, 1, 07141- Polígon de Marratxí Telèfon:971 226622