Hem > Google Workspace > Utbilda dig inom Google Workspace > På flera sätt med Google 2023

Tisdagen den 7/2 gick terminens upplaga av På flera sätt med Google av stapeln. Online-eventet ligger nu fritt på Youtube i två veckor.

Passa på att ta vara på kreativa tips från skolsverige.

Se agendan inklusive tidsangivelser så att du kan scrolla fram vid behov.

Pass 1 

Möjlighet till differentiering och måluppfyllelse 

Under detta pass kommer Anna-Lena Slott Persson visa hur hon använder Google Sites, Presentation och Classroom för att öka tillgänglighet, möjlighet till differentiering och för att hjälpa eleverna till rätt uppgifter. Det ger även de elever som är hemma möjlighet att se och följa med vad vi gör i klassrummet samt bidrar med en tydlig struktur för eleverna och för mig som lärare. 

Se Anna-Lenas resurser

Dessutom kommer Emil Björk berätta om hur han använder Jamboard i undervisningen både på distans via meet och live i klassrummet. Ökat engagemang och mer visuell inlärning hjälper många elever till bättre måluppfyllelse. 

Annelie Medoc kommer att visa hur du kan skapa olika sorters lucktext i Google dokument med den nya funktionen ”rullgardin”. Dessutom kommer hon tipsa om hur en text från Google Keep går att användas som bland annat malltext i Google dokument. Kanske hinner hon med några fler tips kring användningen av Google dokument som kan komma pedagoger till nytta...

Pass 2 

Google i det dagliga arbetet 

Under detta pass kommer Malin Malmström berätta och ge några exempel på hur hon använder olika Google-verktyg, som ex presentationer och kartor, kopplade till både olika arbetsområden i centralt innehåll (So-ämnena), samt för att skapa struktur och möjligheter i det dagliga arbetet i klassrummet. 

Därefter kommer Gustav Tegebro visa på hur han arbetar med Google kalkylark varje dag för hans egna journaler samt Google classroom med bedömningar och standardiserade kommentarer/betygskriterier för att tidseffektivisera rättning och återkoppling. Dessutom kommer Gustav visa sin trygghetskalender som han byggt i Google Sites. 

Under den här sessionen kommer även Marija Svetic berätta hur hon i modersmålsundervisningen skapat en virtuell webbplats i Google Sites för de elever hon undervisar med pedagogisk planering, olika interaktiva övningar, anpassade uppgifter med hjälp av Google for Workspace-applikationer och andra digitala plattformar. 

Pass 3

Pedagogiska vinster med Google 

Under detta pass kommer Heléne Ericsson tipsa om hur man kan arbeta med ljud i Google presentationer och vilka pedagogiska vinster man kan få. 

Ulrica Elisson Grane kommer vidare berätta hur hon arbetat med gemensamt skrivande med hjälp av kooperativa strukturer och miniteman. En del i detta är återberättande text med inriktning på nyhetsartikel med sina elever. I detta arbetsområde har Ulrica kombinerat Google presentationer med timers tillsammans med att eleverna skriver analogt i stödstrukturer som är skapade i Google dokument. Slutligen har eleverna skrivit artikeln i mallar skapade i Google presentationer.

Julia Tillenius kommer dessutom visa på hur hon skapar digitalt arbetsblad som kombinerar text, bild och film i flera olika ämnen med hjälp av Googles verktyg. 

Pass 4

Mer Tips & Tricks med Gunilla Möller & Leonidas Papagianis 

Under detta pass kommer Gunilla och Leonidas att tipsa om de bästa nya funktionerna i Googles verktyg som släpptes under det gångna året. Dessutom blir det en praktisk jämförelse av verktygen i Googles verktygslåda. 

Isabelle från Google ger också tips om det senaste från Google for Education