Helgens tävlingar

Publiceringsdatum: 2010-feb-01 06:56:32

Raka Spåret 1500m

Albin Olausson 3.57,97

En utklassningsseger, ca: 7s ner till 2an, i B-finalen och en tid som hade räckt till 6e plats i A-finalen. Frågan är om de inte hade gått ännu fortare då för Albin med rejäl sparring?!

Pallas Spelen 1500m

Lukas Melander 4.30,29

Med stadigt sjunkande tider på 1500m under vintern kapade Lukas ytterligare tid på säsongsbästat. Den här gången med 3s. Ett ganska bra lopp enligt Lukas själv, vilket indikerar på att det finns mer att hämta på distansen innan krokusarna slår ut i vår.

Norrköping Indoor Games 1500m

En väl genomförd tävling för de tre Kroon adepterna, med två pallplatser, men de riktigt glädjande resultaten stod andra KFUMare för. Robin Forsell bör nämnas bland många andra med 51.22, på 400m. Totalt kan vi återfinna runt 60noteringar av KFUM Örebro Friidrott i resultatlistan, med andra ord många riktigt fina resultat!

Först ut på rundbanan av våran träningsgrupp var Petter Kroon (pl.1 P17). Han började med att ta rygg men med 3?varv kvar tog han över taktpinnen och defilerade ohotad i mål på 4.25,23. Den största besvikelsen för Petter för dagen var nog att hans tuffaste konkurrent Benjamin IF Göta böt klass och kutade i MS 1:a heat.

I 1:a heatet fanns även våran egna Tomas Bjurström (pl.3 MS). Han sprang ett bra lopp 4.12,95. Inte heller han helt nöjd, men visade riktig järnvilja på upploppet och lät sig inte passeras av en vilt kämpandes IF Göta grabb. Glädjande var att i Tomas ögon efter loppet fanns en iver i att få komma hem och träna mer och prestera ännu bättre på kommande tävlingar.

Oma aika oli 4.23,26 ungefär samma tid som senast jag sprang 1500m inomhus för några veckor sen. Tror jag gjorde skolbokens alla fel och de var på tok för passiv löpning i början och resten med, men det är en erfarenhet det med. Nästa lopp blir om två veckor i Karlstad, 800m, och tills dess får jag och alla andra som ska dit, vässa armbågarna. En tävling dit många av gruppens löpare åker för att känna av formen och prestera fina resultat.