Utbildningar


Inspirationsföreläsning om taktil behandling

För en arbetsgrupp eller en större grupp anställda inom vård- och omsorg, exempelvis demensboende, gruppboende för personer med intellektuella funktionsnedsättningar, assistansbolag, äldreboende, behandlingshem, psykiatrin, företagshälsovård, m.m.

Föreläsningarna tar 2 timmar och innehåller en del teori, samt prova-på taktil behandling. Varje deltagare får ett material att ta med hem till sin arbetsplats. Datum, tid och plats enligt överenskommelse.

För att boka en föreläsning kontakta Susanne på tfn 070-697 09 48 eller via e-post taktilpunkten@telia.com.

Kurs i Taktil behandling

Utbildning för Dig som arbetar med barn eller vuxna med funktionsnedsättningar eller som av andra orsaker vill använda taktila behandlingar i ditt nuvarande arbete. Du kanske arbetar som t.ex. massör, undersköterska, vårdbiträde eller assistent. Ditt arbete kan handla om rörelsehinder, kognitiva funktionsnedsättningar och/eller autism, personer som fått hjärnskador efter exempelvis olyckor, personer som har haft en stroke, personer med demens, eller personer med utmattningssyndrom. Taktila behandlingar kan vara mycket gynnsamma vid smärttillstånd, postoperativa tillstånd eller att du önskar arbeta med taktila behandlingar som friskvård. Taktil behandling är en sinnesträning och en omsorgspedagogisk metod för beröring av kroppens första och största organ och sinnesorgan – HUDEN.

Kursen denna termin är åtta dagar lång och delas upp enligt följande:

  • 2dgr+2dgr+2dgr+2dgr. Start under våren 2019, datum se länk nedan.

Kursen innehåller allt du behöver för att kunna ge och förstå en helkropps taktil behandling. Du får ett metodhäfte, ppt-material och olja att öva med. Vi går noggrant igenom metoden och teorin bakom, samt naturligtvis ergonomi för att din kropp ska hålla länge.

Kurs i Taktil behandling: Du får ett intyg som innebär att Du är behörig att beröra och kan arbeta inom ditt yrkesområde.

Mer information kommer så småningom i en pdf-fil här nedan.Fortbildningskurs för dig som redan har någon taktil utbildning

Denna dag är till för dig som redan utbildat dig en gång och kommer för en uppfräschning av kunskaperna. Du kanske vill förnya dina teoretiska kunskaper eller passa på att fråga något speciellt du har upplevt under dina behandlingar. Här nedan kommer en pdf-fil för den kursdag som anordnas under våren 2019.Fortbildningskurs i taktil behandling för vårdpersonal och liknande

Denna kurs är för dig som tidigare gått en utbildning inom komplementärmedicinskt eller sjukvårdande yrke och nu önskar fortbilda dig inom det taktila området. Du kanske är massageterapeut, kiropraktor, sjuksköterska, fysioterapeut, naprapat, eller liknande. Kursen hålls i 3+1 dagar och innehåller de viktigaste teoretiska och praktiska delarna för att ge taktil behandling. Den viktigaste delen är naturligtvis den praktiska: SE - GE - FÅ taktil behandling. Fortbildningen anpassas utifrån deltagarnas tidigare kunskaper på området.

Välkommen med frågor och intresseanmälan till taktilpunkten@telia.com eller till telefon 070 - 697 09 48.

Här nedan hittar du så småningom utförlig information om fortbildningskurs i utskriftsvänlig PDF, samt datum.Skolan har samarbete med Medicinskt kursforum, se www.massera.nu.

Skolan är också kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.