Aktuellt


INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR OCH GRUNDKURS I FACEREADING MED EVA-MARIE JANELO (online)

VAD ÄR FACEREADING?

Vi har enligt forskningen ca 10-15sek på oss att förmedla en bild av oss själva när vi befinner oss i nya situationer.

Kroppsspråk, ansiktsuttryck och intonation avslöjar mycket mer än de ord vi använder. Vad signalerar du med din mimik och din kroppshållning? En liten förändring av kroppens position avslöjar om du är närvarande i stunden eller om du hellre vill vara på en annan plats. Ansiktsmimiken är sekundsnabb och speglar de känslor vi upplever i stunden.

Vi kan genom ökad medvetenhet om känslorna, som sätter synbara spår i vårt ansikte, förändra vårt sätt att reagera, tänka och handla. Detta är för de allra flesta nya verktyg som ger ökad förståelse om oss själva och andra.

Genom träning kan alla lära sig att uppfatta och tolka mikrouttryck och kroppens signaler. Dessa två föreläsningar är också introduktionen till den grundkurs som Eva-Marie håller online under februari månad via Zoom i samarbete med Taktilpunkten.

Eva-Marie Janelo är akupunktör och har studerat för Lillian Pearl Bridges, världsledande expert i Kinesisk Facereading. Hon har även studerat Master Face Reading Program vid Lotus Institute i USA.

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

Föreläsning 1: Onsdag 13/1 18.30-19.30

Föreläsning 2: Onsdag 20/1 18.30-19.30

Anmälan och priser:

Senast anmälning till respektive föreläsning är 2 veckor innan (30/12 respektive 5/1). Avgiften för föreläsningen är 100 kr inkl. moms och betalas till bankgiro 233-2427 eller till Swish nummer 1234279766 samtidigt som anmälan till kursen görs via E-post: taktilpunkten@outlook.com.

I anmälan anger du vilket av föreläsningsdatumen du betalat in för och din egen e-postadress, telefonnummer och namn.

GRUNDKURS I TRE DELAR

Lite om innehållet:

Resan att kunna öka förståelsen för andra människor börjar alltid med att vi förstår oss själva bättre. Under kursen kommer vi genom praktiska gruppövningar att studera och kartlägga kursdeltagarnas egna ansikten. Genom övningarna kartlägger vi de signaler vi själva sänder ut genom vår egen ansiktsmimik samt de linjer och markeringar som våra egna ansikten bär på.

Alla som på något sätt möter människor i sitt arbete har stor nytta av kunskaperna som förmedlas under denna kurs. Exempel på sådana yrkesgrupper är akupunktörer, vårdpersonal, kroppsterapeuter, hudterapeuter, psykoterapeuter, psykologer, kundservicemedarbetare, säljare, HR ansvarig och chefer.

DELKURS 1 – LINJER OCH MARKERINGAR I ANSIKTET(kräver inga förkunskaper)

Introduktion och historik Face Reading

Microuttryck som speglar vår icke verbala kommunikation

Ansiktsform

Varför vi får linjer i vårt ansikte

Linjernas koppling till våra känslor

Spår i våra ansikten som kan visa på tidigare livstruman·

DELKURS 2 – ORGANZONER, FÄRGSKIFTNINGAR I ANSIKTSHUDEN, ANSIKTSDRAG (förkunskap från delkurs 1)

Introduktion till de fem elementen i den kinesiska medicinen

Ansiktets olika zoner som speglar våra inre organs balans och funktion

Färger och markeringar i ansiktet som signalerar att organen är i obalans

Ansiktsdrag som speglar konstitutionella funktioner och egenskaper

Hur känslor kan störa balansen i våra inre organ

DELKURS 3 – DE FEM OLIKA PERSONLIGHETSTYPERNA (förkunskap från delkurs 1 + 2)

Kroppsliga egenskaper

Psykologiska egenskaper

Kroppsspråket

Ögonens karisma

Styrkan i varje personlighetstyp

Matchmaking i personliga och yrkesmässiga relationer

Datum:

Delkurs 1 söndag 14/2 2021 kl. 10-17 (lunchpaus 12.30-13.30)

Delkurs 2 söndag 21/2 2021 kl. 10-17 (lunchpaus 12.30-13.30)

Delkurs 3 söndag 28/2 2021 kl. 10-17 (lunchpaus 12.30-13.30)

Anmälan och priser:

Kursavgift 2500 kr exkl. moms per delkurs, då är sista anmälan 2 veckor innan respektive delkurs.

Early bird/paketpris vid anmälan till alla tre delkurserna 6000 kr exkl. moms före 21/1 2021.

Anmälningsavgiften till denna kurs är 1000 kr och betalas till bankgiro 233-2427 eller till Swish nummer 1234 27 97 66 samtidigt som anmälan till kursen görs via E-post: taktilpunkten@outlook.com. I anmälan anger du namn, din e-post, telefonnummer och vilken/vilka delkurser du anmäler dig till. Via e-post får du sedan länken till zoom.

Anmälningsavgiften ingår i kursavgiften och gäller vald kurs. Anmälningsavgiften återbetalas ej och 30 dagar före kursstart är anmälan bindande. Genom betalning av anmälningsavgiften godkänner du betalningsvillkoren.

Resterande kursavgift faktureras och skall vara betald 2veckor innan kursstart. Betald kursavgift återbetalas enbart vid akut sjukdom med uppvisande av läkarintyg.

Om kursen ställs in av arrangören återbetalas hela kursavgiften inkl. anmälningsavgift.


Välkommen!

Susanne Björck, Taktilpunkten


Kurs i Energimassage 6-7/2 2021


Helgen den 6-7/2 2021 håller Malin Halvars kurs på Taktilpunkten i Energimassage.

Vi har sådan tur att Malin Halvars, som driver sitt eget företag MHelhetsHälsa kommer till Taktilpunkten och håller en helgkurs i Energimassage.

Hon är utbildad barnskötare, Hälsocoach mot barn och ungdom, livsstilsinspiratör

FaR (fysisk aktivitet på recept) - ledare, energimassör, öronakupunktör, Certifierad ChiBall & Barn i Balans-inspiratör och entreprenör inom hälsa. Hon har arbetat med energimassage sedan 2017. Ta chansen till en fantastisk kurs!

Praktisk information

Tiderna är 09.00-17.00 på lördagen den 6/2 och 09.00-16.00 på söndagen den 7/2. Lunch 12.00-13.00 båda dagarna.

Priset är 3000kr inklusive moms. Fakturan ska vara betald innan kursen startar. Maxantal 8 personer. Priset inkluderar fika för- och eftermiddag och kompendium. Lunch ordnar du själv, micro finns.

Platsen är Taktilpunkten, Carlavägen 21, vänstra ingången 1tr upp, Ludvika.

Medtag papper och penna. Kom i oömma, mjuka kläder.


Anmälan sker med namn, e-post, telefon och eventuella allergier. Anmäl dig senast 22/1 till taktilpunkten@telia.comVälkommen! Malin Halvars & Susanne Björck
GONGING FOR HUMANITY AND PEACE 21/12

Den 21 december sker ett stort event världen över som kallas "GONGING FOR HUMANITY AND PEACE". Jag kommer att uppmärksamma det genom ett event på Lekombergets Utsiktspunkt. Då spelas det gong som en slags avslutning på år 2020. Vi tänder eld, marschaller och låter gongarna ljuda ut över Väsman!

Alla som har 10-kort, terminskort eller har gått i seniorgrupp på yogan är välkomna gratis. Vill en kompis följa med, eller om någon ser detta och tycker det låter kul - så betalar den personen 150kr.

Medtag stol, filt, korv om du vill grilla, kaffe, glögg, m.m. som kan behövas. Ta på kläder efter väder och kom ihåg att vi är utomhus i 2 timmar.

Begränsat antal deltagare, så anmäl dig om du vill komma via sms till 070-697 09 48. Anmälan senast 18/12.


Välkommen!

MED ANLEDNING AV NYA RESTRIKTIONER I DALARNA

FÖR BEHANDLING

 • Kom fri från förkylningssymptom som vanligt.

 • Från v.48 använder jag munskydd/andningsskydd och visir samt handskar vid behov.

 • Fortfarande arbetar jag helst inte i ansiktet eller på bröstkorgen. Om det behövs för att ge behandlingen bra effekt, så får även du som patient använda munskydd.

 • Städar, spritar, tvättar som förut - MYCKET noga.

 • Både du och jag tvättar och spritar händerna före och efter behandlingen.

FÖR YOGA

Yoga kommer att som förut bedrivas på plats, vilken bokas som vanligt på Bokadirekt.se. Yogan kommer också att UTÖKAS med en sluten Facebookgrupp! Detta för att du som yogi/yogini ska känna dig trygg att kunna fortsätta röra på dig och framför allt hitta ditt lugn i allt kaos som råder omkring. Jag kommer att föra in alla som går senioryoga, har 10-kort eller terminskort i den Facebookgruppen, så se till att bli vän med mig på Facebook om du inte redan är det. Du ser bara mig på filmerna som läggs ut och får sedan en inspelning av ALLA pass jag haft och lagt ut, så du kan göra vilket pass du vill, igen och igen. På måndag i v. 52 tar jag bort gruppen så vi kan börja på ny termin i januari.

Vill /kan du absolut inte vara med på Facebook, så meddela mig på sms till tfn 070-697 09 48.

OVANSTÅENDE GÄLLER FRÅN V.48 OCH FRAMÅT OM INTE ANNAT ANGES PÅ MAIL ELLER SMS.

NYBLIVEN MEDLEM I UNIKA LUDVIKA!

Dags att prova nåt nytt! Samarbete är alltid rätt!

YOGA HÖSTEN 2020, start v.38

Bokningsbara Yogatider i Bokadirekt.se!

Du går här in på Bokadirekt.se, under Taktilpunkten, varje vecka och bokar din/dina yogatid/-er med start v.38. Alternativt så bokar du upp den tid du kommer att vilja delta i under hela terminen, men kom då ihåg att avboka den om du blir sjuk eller inte kan av annan orsak. Ett lite annorlunda engagemang i ditt yogautövande, alltså!

 • Måndagar 18.30-19.30 StärkandeYoga på Nyhem i Nyhammar. Max 10 platser, medtag egen matta och filt. Avslutas 23/11 utomhus.

 • Tisdagar 17.00-18.00 MediYoga på Taktilpunkten. Max 6 platser, allt material finns.

 • Onsdagar 17.30-18.30 YinYoga och kort YogaNidra på Taktilpunkten. Max 6 platser, allt material finns.

 • Söndagar 17.00-18.00 Stärkande Yoga på Taktilpunketn. Max 6 platser, allt material finns.

 • Söndagar 18.30-19.30 YogaNidra och Gong på Taktilpunkten. Max 6 platser, allt material finns.

Anmäl dig med namn, e-post, telefonnummer och om du önskar 10ggr klippkort (1200kr) eller hel termin med obegränsat antal yogatillfällen (1800kr). Möjlighet till drop-in finns numera också, i mån av plats. I och med de nya restriktionerna finns från den 15/11 en sluten grupp på Facebook för dig som gjort senioryoga, har 10-kort eller terminskort hos Taktilpunkten. Se mer i ovanstående meddelande om restriktionerna.


SeniorYogagrupper!

Seniorgrupperna som funnits förut kommer att "rulla på" ungefär som förut, med en utökning - en grupp i Nyhammars IOGT-NTO-lokal Nyhem! Alla startar v. 38. Följande SeniorYogagrupper kommer att finnas under hösten:

 • Måndagar 17.00-18.00 SeniorYogagrupp på Nyhem i Nyhammar. Max 10 platser, medtag egen matta och filt. Avslutas 23/11 utomhus.

 • Onsdagar 08.00-09.00 SeniorYogagrupp hos Taktilpunkten. Max 6 platser, allt material finns.

Anmäl dig med namn, e-post, telefonnummer och vilken av grupperna du vill gå i innan 1 september via sms till 070-697 09 48 eller på messenger. Faktura på 1200kr skickas per e-post och betalas innan start.

OnlineYoga via sluten grupp på Facebook!

Känns det tryggast att yoga hemma under hösten så kommer jag att spela in 3-4 olika pass i veckan under större delen av hösten och lägga in i en sluten Facebookgrupp. Denna får du tillträde till efter betald faktura och den öppnar tidigast v.38. Du kommer att se och höra mig - ingen annan. Ingen annan kan heller se eller höra dig, så du får själv justera dina positioner under passet. Det du behöver är en dator alternativt mobiltelefon (om du har god syn!) och tillgång till Facebook. Du får också hålla med matta, filt och eventuella klossar/rullar själv. Vill du köpa så hör av dig, så har jag ganska goda idéer om prisvärda och bra mattor, klossar, rullar, och kanske bolster.

Anmäl dig med namn, e-post, telefonnummer och att du vill gå online, innan 1 september via sms till 070-697 09 48 eller på messenger. Faktura på 1800kr skickas per e-post och betalas innan start.Soundhealing på Brunnsvik 11-12 juli - INSTÄLLD!

Välkommen till ett tillfälle av djupgående meditation och helande. För din skull skapar vi detta tillfälle och du tar det du behöver ha med dig för att delta. Ungefär detta kommer att hända under eventet:

Lördag 11 Juli

Möjlighet till incheckning från kl 15.00

Soundhealing kl 18.00

Landa in i dig själv till ljudet av frekvenser och vibrationer - Bada i ljud! Deltagarna ligger ner, bjuds på en upplevelse bortom ord. Där instrumentens vibrationer och ljud hjälper deltagaren till djup avslappning och meditation, Vi sätter en intention och låter sen ljuden och vibrationerna ta dig med på din egen inre resa. Övertoner och vibrationer från gongar, singingbowls, andra instrument och ljudet av trummor. Du behöver bara ta emot!


Söndag 12 Juli

Utcheckning senast 15.00

Passa på att njuta av omgivningen, badstranden eller av att promenera längst den vackra cykelbanan.

Du kan boka ytterligare behandling för söndagsförmiddagen. Bokningsmöjligheter och priser presenteras under lördagen.


Pris 800 kr inkl. boende i enkelrum med egen dusch och toalett. Medtag sängkläder, frukost och mysig kvällsmat.

Varmt Välkommen!

Arrangörer/anmälan till:

Hela Dig Ludvika, Maritha Ylander, tfn. 070-419 55 22 , och Taktilpunkten Susanne Björck, tfn 070-697 09 48 .

Internationella Yogadagen 21 juni 2020

10.00-11.00 Stärkande, Stående Yoga

Fikapaus

11.30-12.00 Guidad BreathWalk i omgivningen

13.00-14.00 MediYoga

Fikapaus

14.30-15.30 Yin Yoga

16.00-17.00 Gongbad till nymånens ära (kan väljas som separat aktivitet)

Pris: 500kr för hela dagen, 100kr för enbart gongbad.

Du tar med din egen lunch och fika. Vi är utomhus hela dagen, så det finns ingenstans att värma medhavd mat. Medtag matta och filt, eller meddela om du behöver låna matta. Anmälan senast 18/6 via sms till 070-697 09 48 med namn, samt e-post för faktura. Vid dåligt väder ställs aktiviteten in. Max 15 deltagare så vi kan hålla avstånden.

VÄLKOMNA!

SommarYoga med Frukost hos Café & Dé i Saxdalen!

Tisdagar med början 23 juni och hela sommaren

(med några få undantag)

09.00-10.00 Yoga med Susanne Björck på Taktilpunkten.

10.00-ca 11.00 Frukost som anordnas av Cafeé & Dé.

Priser:

Yogan 80kr betalas på plats till Taktilpunkten (swish eller kontanter).

Frukost 85kr betalas på plats till Café & Dé (swish, kort eller kontanter).

Anmälan:

Anmäl dig med namn och eventuella restriktioner för frukosten via sms till 070-697 09 48.

Anmälan före 12.00 måndagen innan. Vid regn, eller riktigt kyligt väder ställs aktiviteten in vilket meddelas via sms.

Medtag egen matta och eventuellt filt. Det finns extra mattor att låna om du inte har egen, meddela i så fall det också vid anmälan.

Max 15 deltagare.

VÄLKOMNA!!


Kurs i Gua Sha för sommarfejset 14 juni

En Gua Sha behandling släpper spänningar i muskler, stimulerar ämnesomsättningen, blodcirkulationen och ökar genomströmningen av energi i kroppen. Gua betyder att skrapa eller gnugga och sha betyder rött märke eftersom det uppstår rodnader på det behandlade området.

Gua Sha för ansiktet är alltså en slags massage där du med hjälp av en sten ökar cirkulationen, minskar svullnader och ger huden en bättre lyster och spänst. Du får under en eftermiddag lära dig denna teknik för att ta hand om ditt ansikte under sommaren. I kursen ingår en jojobaolja, en Gua Sha sten (i jade) och ett påminnande minikompendium. Detta skickas till dig efter att du anmält dig och betalat den faktura som du får efter anmälningstiden gått ut. Under kursen lär du dig ett enkelt sätt att sköta ditt ansikte varje kväll. Du jobbar sedan med ditt ansikte i 10 dagar så ses vi igen för ett kort samtal/frågestund/utvärdering.

Allt sker via Zoom så du kan tryggt sitta kvar hemma och gå kursen där. Det du behöver är en dator med webcamera och internet. Du kommer sedan att få en länk till rätt zoom-meeting så följer du instruktionerna där.

TID:14 juni kl. 14.00-ca 17.00 samt en återträff om en timme som vi beslutar datum för i gruppen.

PRIS: 800 kr inklusive kompendium, jadesten och jojobaolja.

ANMÄLAN: senast 7 juni med namn, e-post och mobilnummer till taktilpunkten@telia.com eller 070-687 09 48.

Välkommen!

SommarYoga med sen Frukost på Ludvika Gammelgård!

Torsdagar med början 4 juni och hela sommaren

(med några få undantag)

09.00-10.00 Yoga med Susanne Björck på Taktilpunkten

10.00-ca 11.00 Frukost som anordnas av Gammelgårdens Catering.

Priser:

Yogan 80kr betalas på plats till Taktilpunkten (swish eller kontanter).

Frukost 80kr betalas på plats till Gammelgården (swish, kort eller kontanter).

Anmälan:

Anmäl dig med namn och eventuella restriktioner för frukosten via sms till 070-697 09 48.

Anmälan före 12.00 onsdagen innan. Vid regn, eller riktigt kyligt väder ställs aktiviteten in vilket meddelas via sms.

Medtag egen matta och eventuellt filt. Det finns extra mattor att låna om du inte har egen, meddela i så fall det också vid anmälan.

Max 15 deltagare.

VÄLKOMNA!!


Yoga- och Må-Bra-retreat i vackra Villa Gladtjärn, Smedjebacken 25-26 april 2020 INSTÄLLT!!!

Yoga, behandlingar, vacker miljö, bastubad, gongspel och god mat erbjuds. Kan det bli bättre?

Här nedan ser du all praktisk information du behöver.

Lördag 25 april

 • 8.30 Ankomst, fika och installation

 • 9.30 Calling of the four directions

 • 10.00-11.30 ForrestYoga med Eva-Marie Nilsson

 • 11.30 LUNCH

 • 14.15-15.15 Föreläsning om "Motionens påverkan på hjärnans funktioner" med Emma Björck

 • 15.30 FIKA

 • 16.00-17.30 YinYoga med Susanne Björck

 • MIDDAG för den som förbokat

 • 20.00-21.00 Gongspel utomhus vid elden med Susanne Björck

Söndag 26 april

 • 7.00-8.00 Trummeditation med Eva-Marie Nilsson

 • 8.00 FRUKOST

 • 10.00-11.30 ForrestYoga med Eva-Marie Nilsson

 • 11.30 LUNCH

 • 14.00-15.00 YogaNidra och Gongbad med Susanne Björck

 • 15.30 Closing of the four directions

 • FIKA och därefter hemresa

Behandlingar

Bokning och betalning av behandlingar sköts på plats med respektive terapeut. Emma Björck, Björcks Muskelverkstad och Oscar Björck, Björcks Behandlingar, kommer att finnas tillgängliga hela helgen för bokningar. Både Emma och Oscar är Certifierade Medicinska Massageterapeuter och anslutna till Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Anmälan

Sista anmälningsdatum är 3 april och den är bindande. Därefter skickas faktura ut per e-post för betalning. Betalning ska ske innan retreatet, alltså senast 24 april. Max antal deltagare är 25 (och minst 14). Anmälan till retreat och gongspel på kvällen sker till taktilpunkten@telia.com och ska innehålla följande uppgifter:

 • Namn och bostadsort (för eventuell samåkning)

 • Telefonnummer och e-post

 • Behov av specialkost

 • Behov av skjuts t.o.r. tågstationen i Smedjebacken

Priser

 • Retreat: alla aktiviteter, 2xlunch och 3xfika 2300kr/person

 • Endast Gongspel utomhus 200kr/person

Bokning av boende och middag sker hos Villa Gladtjärn, tfn 0240-79100. Meddela även där om specialkost och att du hör till retreatet. Prisexempel:

 • Dubbelrum inkl. frukost 1290kr/rum och natt

 • Enkelrum inkl. frukost 795kr/rum och natt

 • Endast husvagnsplats 250kr/natt

 • Endast tältplats 100kr/natt

 • Middag, från 95kr och uppåt.

Varmt Välkomna!

Susanne, Eva-Marie, Emma och OscarÄntligen dags för puja i Dalarna igen!

Den 8 februari 2020 på Gammelgården i Ludvika

Som vi brukar passar vi på i fullmånens sken. Vad är då en puja? Här kommer ett försök till förklaring:

En puja är som en enda lång ljud- och vibrationsnatt där man tillsammans med andra sover gott, upplever och helar sig själv via ljud. Gongspelarna turas om hela natten och det finns alltid en person ledig att stödja dig i processen om du behöver. I en behaglig jämn ljudmatta vilar du och sover gott. För att lättare koppla av har vi under kvällen ett yogapass och även en YogaNidra till gong. En upplevelse utöver det vanliga kan utlovas!

Vi ses på Gammelgården i Ludvika den 8 februari kl. 16.00 för te, rawfoodboll och installation.

Programmet som följer ser ut ungefär så här:

16.30-18.30 ForrestYoga med Eva-Marie Nilsson

19.00 Vegetarisk kvällssoppa med smörgås

20.00 YogaNidra med Gong

21.00 Kvällsbestyr och bäddning

22.00 Samling inför natten

22.15 Start av pujan som fortsätter fram till

06.00-07.00 Tyst timme

07.00-10.00 Frukost, samtal och ihop plockning inför hemfärd


Anmälan senast 2 februari 2020 med namn, e-post och telefonnummer. Anmäl dig till 070-697 09 48, eller taktilpunkten@telia.com. Min 20 och max 40 deltagare.

Pris: 1000kr/deltagare via swish eller bankgiro. Faktura skickas på e-post efter 2/2 2020

Medtag: luftmadrass (max 1x2m/person), sovsäck eller liknande, kudde, nattkläder, m.m. som du behöver, samt en matta och filt till yogan.


Varmt Välkomna!

Susanne Björck, TaktilpunktenGrundkurs i Öronakupunktur

Den 1-2 februari kommer Mattias Runnqvist till Taktilpunkten för att hålla en grundkurs i öronakupunktur.

Tider: 1 februari kl. 10.00-17.00 och 2 februari kl. 09.00-16.00.

Plats: Taktilpunktens lokaler på Carlavägen 21, 1tr upp i Ludvika.

Kostnad: 3750kr inklusive moms (lättare fika ingår).

Praktisk information:

Du rekommenderas att skaffa boken ”Öronakupunktur” av Kajsa Lundgren.

Lunch ingår inte i kursavgiften. Lokalen ligger mycket centralt om man önskar gå på någon av stans restauranger, annars finns möjlighet att värma medhavd lunch.

För dig som reser och har behov av övernattning, berätta vid anmälan så kan olika alternativ rekommenderas.

Anmälan: Anmäl dig med namn e-postadress, hemadress, telefonnummer och eventuellt organisationsnummer senast 26 januari till taktilpunkten@telia.com.

Anmälan är bindande och faktura skickas så snart din anmälan kommit in. När faktura betalats har du säkrat din plats.

Välkommen med din anmälan!

Mattias Runnqvist, Hälsopraktiken och Susanne Björck, TaktilpunktenÖppet hus 18/1 på Carlavägen 21, 1tr upp!

Vi på Taktilpunkten, Björcks Behandlingar och Björcks Muskelverkstad ordnar ett öppet hus den 18 januari med behandlingar till reducerat pris och prova-på yoga, samt informationer om kommande evenemang och kurser. Dessutom en workshop i Forrest Yoga och Gong som en start på dagen. Programmet i stora lokalen ser ut ungefär som följer:

10.00-12.00 ForrestYoga med Eva-Marie och efterföljande Gongbad med Susanne; 200kr. En färgsprakande varm yoga med avslutande gongbad som vila. Anmälan innan till tfn 070-697 09 48, max 10 pIatser.

12.30 Information om vårens föreläsningar, kurser och evenemang.

13.00 YinYoga med Susanne, prova-på 50kr.

14.00 Yoga Nidra med Susanne, prova-på 50kr.

Under hela dagen finns möjlighet till massage av olika slag, taktil behandling, gua sha, koppning/koppningsmassage och akupunktur till reducerat pris. Bokning och betalning sker på plats till respektive terapeut.

Mellan kl. 10.00-16.00 finns soppa, smörgås och kaffe med tilltugg att köpa. Dessutom finns bl.a. produkter från Crearome och Forever till försäljning.

Välkomna!

Susanne, Oscar och Emma

Yoga under våren 2020 med Susanne


Vi startar under v. 3 och börjar med 5 eller 10ggr för att därefter fylla på resterande termin om intresse finns. Följande grupper finns:

Måndagar

18.00-19.00 Stärkande Yoga med inspiration från ForrestYoga på Nyhem i Nyhammar. 1000:-/10ggr, följande datum: 13/1, 20/1, 27/1, 3/2, 17/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3 och 30/3. Max 20 deltagare och platser finns kvar!

Tisdagar

17.00-18.00 MediYoga med bålstärkande inslag på Taktilpunkten i Ludvika. 1000:-/10ggr, följande datum: 14/1, 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 3/3, 10/3, 17/3 och 24/3. Max 10 deltagare och endast 2 platser kvar!


18.30-20.00 Stärkande Yoga med inspiration från ForrestYoga och YinYoga på Taktilpunkten i Ludvika. 1500:-/10ggr, följande datum: 14/1, 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 3/3, 10/3, 17/3 och 24/3. Max 10 deltagare och platser finns kvar!

Onsdagar

08.15-09.15 SeniorYoga på Taktilpunkten i Ludvika. 1000:-/10ggr, följande datum: 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2, 26/2, 473, 11/3 och 18/3. Max 10 deltagare och endast 3 platser kvar!


09.30-10.30 SeniorYoga på Taktilpunkten i Ludvika. 1000:-/10ggr, följande datum: 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2, 26/2, 473, 11/3 och 18/3. Max 10 deltagare och endast 2 platser kvar!


17.00-18.30 YogaNidra med Gong/Meditation på Taktilpunkten i Ludvika. 750:-/5ggr, följande datum: 15/1, 22/1, 29/1, 5/2 och 12/2. Max 10 deltagare och platser finns kvar.


Torsdagar

17.00-18.00 MediYoga med bålstärkande inslag på Taktilpunkten i Ludvika. 1000:-/10ggr, följande datum: 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 13/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3 och 2/4. max 10 deltagare.

Välkommen med din anmälan senast 11/1 2020!

Susanne 070-697 09 48


GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!


önskar

TaktilpunktenBehöver du tid för behandling innan den 7 januari, så hör av dig på telefon 070-697 09 48. Vill du anmäla dig till yoga, ring eller maila till taktilpunkten@telia.com. Annars ses vi igen den 7/1 2020!
Julklappstips!

Ge presentkort i julklapp på behandling, till någon i din närhet eller till dig själv! Presentkortet kan hämtas ut i form av behandlingar på Taktilpunkten och köps på plats på Carlavägen 21 i Ludvika. De gäller för behandling inom ett år från inköpt datum och kan inte lösas ut på annat sätt. Köper du presentkortet innan den 20/12 får du 10% rabatt! Bokning sker sedan som vanligt på Bokadirekt eller via telefon.

Behandlingar som finns att tillgå är följande:

- Akupunktur enligt TCM

- Akupunktur som smärtbehandling, Yuan Qi

- Kinesisk örtte enligt Jing Fang

- Kinesiologitejpning

- Taktil behandling

- Koppning, koppningsmassage

- Klangskålsmassage

- Öronakupunktur

Välkomna att ordna en julklapp som ger mer!

Susanne Björck, Taktilpunkten

Erbjudande inför jul!

Nyligen hemkommen från en kurs i Gua Sha vill jag ge även detta till mina kunder.

Gua Sha handlar om att "skrapa" huden i det område där besvär och problem finns för att skapa bättre cirkulation, ta bort stagnationer längs en meridian och öka flödet av vätska och blod. Det kan användas vid luftrörsinfektioner, hosta, artros, nacksmärtor, tennis- och golfarmbåge, ländryggssmärtor, hudproblem, m.m.

Du som vill prova - ring mig på tfn 070-697 09 48, så ordnar jag en tid till dig annars går du in på Bokadirekt.se och letar på mig och så väljer du en tid som passar dig. Behandlingen tar 30-45 min. Priset för en behandling blir 300 kr så här i inledningsskedet.

Välkomna!

Susanne

Nu är förråden fyllda inför julen!

Den sista leveransen kommer på torsdagen den 12 december. Sedan finns massor av lämpliga julklappar hemma. Jag har öppet följande tider innan jul: 12 och 13/12 9.00-16.00, 16-20/12 8.00-18.30. Är det tomt i korridoren, så har jag säkert en behandling, vänta då en liten stund så kommer jag. Har du möjlighet så ring gärna innan.

Välkommen!

Från Forever Living:

 • Aloe Heat

 • Aloe MSM

 • Forever Bright (tandkräm)

 • Aloe Sunscreen

 • Aloe Lips

 • Aloe Propolis

 • m.m.

Från Naturkosmos:

 • Bikarbonat

 • Himalayasalt (fint till matlagning)

 • Magnesiumsalt (grovt till kroppen)

 • MSM pulver

 • MCT-olja för t.ex "fetkaffe"

 • Shatavari, eko

 • Ashwaganda, eko

 • Brahmi, eko

 • Kanelstång, äkta

 • Nyponskalspulver

 • Chaga

 • Gurkmeja, eko

 • Guld latte mix, eko

 • Chokladlakrits (nyttigt godis)

 • Örtkarameller med ingefära

 • m.m.Hälsans Dag i Ludvika, lördagen den 9 nov kl 10- 18Ännu en mässa där ni hittar Taktilpunktens monter! Jag kommer att ge taktil på händer och öronakupressur, samt prova-på stämgafflar under dagen. Dessutom har jag med en del produkter och presentkort till försäljning - julklappar?


Hit kommer ca 40 st utställare. Du kan prova på behandlingar, massage, healing. Här kan du få information om hälsa, kost, skönhet och olika terapiformer och dessutom sker en del försäljning av hälsoprodukter. Café med kaffe/ kaka finns under mässan. Fri entré.Varmt Välkomna!Metatrons Hälsomässa

Kom och besök mig och Emma (Björcks Muskelverkstad) i vår monter på Kristinegymnasiet i Falun. Vi ger taktil på händer, prova-på stämgafflar, prova-på klassisk massage, öronakupressur, m.m. Dessutom finns information om Taktilpunktens aktiviteter under resterande 2019 och under våren 2020. Produkter och presentkort till försäljning - julklappar?

Varmt Välkomna!

Boosta immunförsvaret i influensatider!

Saltmoxakurs för egenvård så du lättare håller dig frisk och pigg under vintern. Saltmoxa är en värmebehandling som passar alldeles utmärkt att utföra på egen hand.

Under dagen finns möjlighet att köpa probiotiska sugrör, mer moxa än det som ingår i kursavgiften, få recept och prata om vad immunförsvaret är och hur det fungerar , m.m. Allt för att du lättare ska hålla dig frisk under vintern.

Tid: 24 november kl. 10.00-14.00

Plats: Rönnäs udde i Grangärde (mer noggrann beskrivning när du anmält dig).

Medtag: Filt och varma oömma kläder för. Moxa luktar rök så därför är vi både inom- och utomhus.

Pris: 600 kr inkl. material (kruka, salt, moxa och tygpåse till ett värde av 150 kr) och kaffe, te och smörgås.

Anmälan: senast den 19 november till taktilpunkten@telia.com eller sms 070-697 09 48. Meddela eventuella matallergier, namn e-post och mobilnummer.

Välkomna!


Yoga Nidra med Gongavslappning under månens inflytande, hösten/vintern 2019!

Yoga Nidra - yogisk djupsömn med guidning och därefter avslappning i gongarnas vibrationer sker vid ett fåtal tillfällen på Taktilpunkten denna höst. Vi stannar efteråt och delar upplevelsen över en kopp te och något tilltugg. Anmälan sker inför varje tillfälle och allt du behöver finns i lokalen. Vill du aktivera en mala eller en kristall eller liknande så ta med den och lägg hos gongarna. Annars kom bara i bekväma kläder.

 • Fullmåne lördag 14/9 18.00-ca 20.00 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Pris 200 kr, max 12 deltagare.

 • Fullmåne söndag 13/10 19.00-ca 21.00 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Pris 200 kr, max 12 deltagare.

 • Fullmåne tisdag 12/11 18.00-ca 20.00 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Pris 200 kr, max 12 deltagare.

 • Fullmåne med Julspecial torsdag 12/12 kl. 18.00-ca 20.00 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Pris 200 kr, max 12 deltagare.

Anmälan 2dgr innan varje tillfälle till 070-697 09 48, på messenger eller via e-post på taktilpunkten@telia.com

Dags för höstens Yogagrupper!

En bakgrundsbild från sommarens härliga yoga i Saxdalen. Nu är det dags att inrikta sig på hösten 2019. Följande grupper kommer att finnas under hösten:

Lugn och stärkande yoga baserad på hatha yoga (start v. 37)

Lugn och stärkande yoga baserad på hatha yoga där vi arbetar med att stärka både kroppen och sinnet. Vi jobbar med stärkande övningar, men även utmaningar för den som önskar det.

 • Plats och tid: Måndagar 18.00-19.00 på Nyhem i Nyhammar. Max 20 deltagare.

 • Datum: 9/9, 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, 4/11, 11/11, 18/11 och 25/11.

 • Pris: 1200 kr för 12ggr.


MediYoga med bålstärkande tillägg (start v.35)

Här arbetar vi med något av de färdiga MediYoga passen, men med tillägg i form av enkla stärkande övningar för rygg, mage, axlar och bröstkorg. Detta för att bidra till mer styrka och mindre smärta i t.ex. rygg, axlar och bröstkorg. Självklart är andningen det viktigaste som i all MediYoga!

 • Plats och tid: Tisdagar 17.00-18.00 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Max 12 deltagare.

 • Datum: 27/8, 3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 15/10, 22/10 och 29/10.

 • Pris: 1000 kr för 10ggr.

 • Möjlighet till förlängning med 5ggr till för ytterligare 500 kr.


YinYoga för smidighet och lugn (start v.35)

I YinYoga arbetar man med fascian (hinnorna runt musklerna) som gör att muskeln blir smidig och mjuk. Perfekt yoga för stela eller personer som tränar hårt!

 • Plats och tid: Tisdagar 18.30-19.30 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Max 12 deltagare.

 • Datum: 27/8, 3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 15/10, 22/10 och 29/10.

 • Pris: 1000 kr för 10ggr.

 • Möjlighet till förlängning med 5ggr till för ytterligare 500 kr.


Senioryoga (start v.35)

Yoga anpassad för dig som använt din kropp mycket under ett långt liv och har behov av stärkande och uppmjukande rörelser. Vi arbetar på stol, sittande på golvet och stående. Vi hjälps här åt att finna övningar som passar alla!

 • Plats och tid: Onsdagar 08.15-09.15 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Max 12 deltagare.

 • Datum: 28/8, 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10, 6/11 och 13/11.

 • Pris: 1200 kr för 12ggr.


Senioryoga (start v.35)

Yoga anpassad för dig som använt din kropp mycket under ett långt liv och har behov av stärkande och uppmjukande rörelser. Vi arbetar på stol, sittande på golvet och stående. Vi hjälps här åt att finna övningar som passar alla!

 • Plats och tid: Onsdagar 09.30-10.30 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Max 12 deltagare.

 • Datum: 28/8, 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10, 6/11 och 13/11.

 • Pris: 1200 kr för 12ggr.


Lugn och stärkande yoga baserad på hatha yoga (start v.35)

Lugn och stärkande yoga baserad på hatha yoga där vi arbetar med att stärka både kroppen och sinnet. Vi jobbar med stärkande övningar, men även utmaningar för den som önskar det.

 • Plats och tid: Onsdagar 17.30-18.30 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Max 12 deltagare.

 • Datum: 28/8, 4/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10 och 6/11.

 • Pris: 1000 kr för 10ggr.


MediYoga med bålstärkande tillägg (start v.35)

Här arbetar vi med något av de färdiga MediYoga passen, men med tillägg i form av enkla stärkande övningar för rygg, mage, axlar och bröstkorg. Detta för att bidra till mer styrka och mindre smärta i t.ex. rygg, axlar och bröstkorg. Självklart är andningen det viktigaste som i all MediYoga!

 • Plats och tid: Torsdagar 17.00-18.00 på Taktilpunkten, Carlavägen 21, 1tr upp. Max 12 deltagare.

 • Datum: 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10 och 31/10.

 • Pris: 1000 kr för 10ggr.

Anmälan senast 25/8 till grupperna med start v.35.

Anmälan senast 6/9 till gruppen på Nyhem med start v. 37.

Anmäl dig per sms 070-697 09 48, messenger eller e-post taktilpunkten@telia.com. Vid anmälan anger du ditt namn, e-post och mobilnummer, samt den grupp du vill delta i.


Välkomna!!

Susanne

Yoga- och må bra-retreat 21-22 september 2019

OBS! Nytt datum!

Välkommen på Yoga- och må bra-retreat arrangerat av Taktilpunkten, Yoga i Säter och Yoga & retreat by Eva-Marie!

Program:

Lördag 21 september

 • 08.30 öppet för ankomstregistrering

 • 09.30 event start: Calling of the 4 Directions

 • 10.00–11.30 Forrest Yoga

 • 11.30–14.15 Lunch

 • 14.15–15.00 Soma Move

 • 16.30–18.00 Yin Yoga

 • 20.00–21.00 Gongspel (utomhus)

Söndag 22 september

 • 07.00–08.00 Gående meditation

 • 09.30–11.00 Forrest Yoga

 • 14.00–15.30 Gong och Yoga Nidra

 • 15.30 avslutning: Closing of the 4 Directions

Plats: Villa Gladtjärn

Pris: 2500 kr.

I priset ingår aktiviteterna i programmet, lunch två dagar, eftermiddagsfika på lördag och förmiddagsfika på söndag. Bokningen är bindande och plats är bekräftad när betalning skett.

Bokning av eventet sker via mejl till bispberg305@gmail.com .

Möjlighet finns att boka olika behandlingar via Björcks Muskelverkstad och Björcks Behandlingar. Bokning sker direkt till respektive utförare; Björcks Muskelverkstad 070-671 64 93 och Björcks Behandlingar 070-261 61 13. Mer information finns på respektive företags hemsida och facebooksida.

Boende bokas via Villa Gladtjärn och betalas separat till anläggningen, info@villagladtjarn.se, eller telefon +46 (0) 240-79100. All annan information om Villa Gladtjärn finns på följande hemsida: https://www.villagladtjarn.com/?lang=sv


Semesterstängt på Taktilpunkten

13 juli - 4 augusti är det helt eller delvis stängt på Taktilpunkten för behandlingar och yoga.

 • 13 - 17 juli är jag på Summercamp i Säter för egen yoga, och då är det Forrestyoga och Helena Atkins och Sandra Robinson som gäller!

 • 18 - 24 juli är jag på Ängsbacka Yogafestival och spelar gong. Däremellan hinner jag en hel del yoga för egen del även där. Här finns nåt för alla smaker av yoga!

 • 25 - 28 juli samlar jag ihop alla intryck och vilar så själen hinner ikapp!

 • 29 - 30 juli jobbar jag några dagar.

 • 31 juli - 4 augusti kommer Polskmärkesuppdansningen att befinna sig i Ludvika!! Då vill jag vara ledig och delta där. Några få tider går att ordna, men bokning sker bara per telefon.

Från den 5 augusti så finns jag på plats som vanligt för bokningar via Bokadirekt eller per telefon. Sommaryogan i Saxdalen kommer tillbaka redan den 30 juli och fortsätter fram till 27 augusti. Höstens riktiga yogastart sker med ett fantastiskt retreat på Villa Gladtjärn 24-25 augusti! Skynda att anmäla er - se ovan!

Ha en skön sommar!

Susanne

Även i år har jag fått möjlighet att spela gong på Ängsbacka Yogafestival den 19 - 24 juli.

Följ länken om du vill anmäla dig - tror att platser finns: https://www.angsbacka.se/event/yoga-festival/

Yoga Nidra med Gong vid fullmånen!

Sent på kvällen med öppna fönster så månens energi kan ta sig in lägger vi oss ner och utför Yoga Nidra - den yogiska sömnen. Sommarens ljud blandas sedan med gongarna och klangskålarna till en enhet. Vi låter ljudet OM ge oss vila inför sommaren och ledighet. Efteråt finns kaffe, saft, te och en rawfoodkaka.

Du är varmt välkommen till Taktilpunkten den 17juni kl.20.00.

Pris: 200kr betalas kontant eller via swish på plats.

Anmälan till 070-697 09 48, eller via facebook eller e-post taktilpunkten@telia.com senast 14/6. Endast 12 platser finns!

SommarYoga med Taktilpunkten

vid Café & Dé!

Under sommaren kommer Susanne från Taktilpunkten att hålla yoga på gräset utanför Café & Dé, Saxdalen!


Start: 11juni kl 9.00-10.00 och fortsättning samma tid följande datum:

18/6, 25/6, 2/7, 9/7, 30/7, 6/8, 13/8, 20/8 och 27/8. Vid regn ställs yogan in.

Pris: 60kr betalas på plats (kontanter eller swish).

Medtag: matta (om du har, några finns till låns), filt, vattenflaska och naturligtvis kläder efter väder. Badmöjligheter finns efter passet.

Anmälan dagen innan varje yogatillfälle: facebook, telefon 070-697 09 48 eller taktilpunkten@telia.com

Direkt efter passet finns det möjlighet att fylla på energidepåerna med något trevligt från Café & Dé. Till er yogisar något extra gott från Café & Dé-familjen.

Välkomna!

Sommaryoga med gong hos Taktilpunkten

Under en stor del av sommaren kommer det finnas möjlighet att yoga på tisdagarna hos Taktilpunkten. Det blir en blandning av stående och sittande övningar som anpassas efter deltagarna. Varje pass avslutas med gongspel under savasana.


- Start 18 juni kl. 18.00-19.00 och fortsättning samma tid följande datum: 25/6, 9/7, 30/7, 6/8, 13/8 och 20/8.

- Plats: Taktilpunktens lokaler Carlavägen 21, 1tr upp.

- Pris: 100kr som betalas på plats (kontanter eller swish).

- Medtag: vattenflaska, allt annat finns på plats.

- Anmälan: Dagen innan varje yogatillfälle till facebook, telefon 070-697 09 48 eller taktilpunkten@telia.com

MAX 10 deltagare/gång.

VÄLKOMNA!


Grundkurs i Öronakupunktur hos Taktilpunkten

Den 15-16 juni kommer Mattias Runnqvist till Taktilpunkten för att hålla en grundkurs i öronakupunktur.

Tider: 15 juni kl. 10.00-17.00 och 16 juni kl. 09.00-16.00

Plats: Taktilpunktens lokaler på Carlavägen 21, 1tr upp i Ludvika

Kostnad: 3750kr inklusive moms (lättare fika ingår)

Praktisk information:

Du rekommenderas att skaffa boken ”Öronakupunktur” av Kajsa Lundgren.

Lunch ingår inte i kursavgiften. Lokalen ligger mycket centralt om man önskar gå på någon av stans restauranger, annars finns möjlighet att värma medhavd lunch.

För dig som reser och har behov av övernattning, berätta vid anmälan så kan olika alternativ rekommenderas.

Anmälan: Anmäl dig med namn e-postadress, hemadress, telefonnummer och eventuellt organisationsnummer senast 10 juni till taktilpunkten@telia.com. Berätta också hur dina tidigare erfarenheter inom komplementärmedicin ser ut.

Anmälan är bindande och faktura skickas så snart din anmälan kommit in. När faktura betalats har du säkrat din plats.

Välkommen med din anmälan!

Mattias Runnqvist, Hälsopraktiken och Susanne Björck, Taktilpunkten

Massagens Dag den 12/5!

det ska vi fira tillsammans

Taktilpunkten, Björcks Behandlingar och Björcks Muskelverkstad

Hela söndagen den 12/5 finns det tillgång till massage i massor och av olika sorter på Carlavägen 21, 1tr upp. Reducerat pris endast denna dag! Kontakta respektive terapeut och boka din tid innan för att vara säker på att få en tid. Resterande tider kan du boka på plats direkt på dörren, precis som på öppet hus. Följande kommer att erbjudas:


Taktilpunkten, Susanne; tfn 070-697 09 48

 • Taktil behandling (mjuk beröring i ett mönster över hela kroppen som en metod för avslappning bl.a. och tar ca 45min). Pris: 500kr (ord. 600kr)

 • Koppningsmassage (koppor sätts på det område där smärta, inflammation eller dålig cirkulation finns, därefter utförs massage med hjälp av koppor och olja , tar ca 45 min inklusive samtal innan). Pris: 400kr (ord. 500kr)

 • Klangmassage enligt Peter Hess metod (avslappnande massage med klangskålar som ställs på hela kroppen skapar vibration, kom klädd i mjuka kläder, tar ca 60 min). Pris: 500kr (ord. 600kr)

 • Prova-på Yogamassage (assisterad yogastretch och lättare massage på mjuk yogamatta i stora salen, kom klädd i yogakläder, tar ca 60min). Pris 200kr (ord. pris finns ej då jag fortfarande lär mig)


Björcks Behandlingar, Oscar; tfn 070-261 61 13

 • Medicinsk massageterapi ( bygger på svensk klassisk massage, men innehåller även triggerpunktsbehandling, stretch, mobilisering, allt efter en noggrann undersökning, pågår i 45 min). Pris: 400kr (ord. 500kr)

 • Svensk klassisk massage (den vanligaste formen av massage i Sverige, finns olika tidslängd att välja på). Pris: 200kr, 30min (ord. 400kr), 300kr, 45min (ord. 500kr), 400kr, 60min (ord. 600kr), 600kr, 90min (ord. 800kr)

 • Lotorpsmassage (massage av andningsmuskulaturen vid t.ex. astma, KOL eller andra andningssvårigheter, tar 45 min). Pris: 500kr (ord. 600kr)

 • Avslappningsmassage (mjukare typ av massage för att skapa avslappning, pågår i 45 min). Pris: 300kr (ord. 500kr)

 • Fibromassage (speciellt avpassad massage för fibromyalgi där speciell musik och ett speciellt te ingår, tar 60 min). Pris: 500kr (ord. 600kr)

 • Taktil behandling (mjuk strukturerad beröring enligt ett specifikt mönster som gör att kropp och sinne kan slappna av och vila i trygghet, tar ca 45min) Pris: 500kr (ord. 600kr)


Björcks Muskelverkstad, Emma; tfn 070-671 64 93

 • Svensk klassisk massage (den vanligaste formen av massage i Sverige, finns olika tidslängd att välja på). Pris: 200kr, 30min (ord. 300kr), 300kr, 45min (ord. 400kr), 400kr, 60min (ord. 500kr), 600kr, 90min (ord. 700kr)

 • Lotorpsmassage (massage av andningsmuskulaturen vid t.ex. astma, KOL eller andra andningssvårigheter, tar 45 min). Pris: 500kr (ord. 600kr)

 • Avslappningsmassage (mjukare typ av massage för att skapa avslappning, pågår i 45 min). Pris: 300kr (ord. 350kr)

 • Fibromassage (speciellt avpassad massage för fibromyalgi där speciell musik och ett speciellt te ingår, tar 60 min). Pris: 500kr (ord. 600kr)

 • Taktil behandling (mjuk strukturerad beröring enligt ett specifikt mönster som gör att kropp och sinne kan slappna av och vila i trygghet, tar ca 45min) Pris: 500kr (ord. 600kr)


VÄLKOMNA!!

Mer Yoga på Taktilpunkten innan sommaren!

Medi Yoga

 • Tisdagar 17.30-18.30 på Carlavägen 21, 1tr upp.

 • Datum: 7/5, 14/5, 21/5, 28/5 och 4/6.

 • Pris: 500kr, faktura skickas på e-post.

 • Anmälan senast 2/5 med namn, telefon och e-post till 070-697 09 48.

Lugn Hatha Yoga

 • Tisdagar 19.00-20.00 på Carlavägen 21, 1tr upp.

 • Datum: 7/5, 14/5, 21/5, 28/5 och 4/6.

 • Pris: 500kr, faktura skickas på e-post.

 • Anmälan senast 2/5 med namn, telefon och e-post till 070-697 09 48.

Senior Yoga (stående och sittande övningar som anpassas)

 • Onsdagar 8.15-9.15 på Carlavägen 21, 1tr upp.

 • Datum: 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, 22/5 och 29/5.

 • Pris: 500kr, faktura delas ut första gången, eller skickas på e-post.

 • Anmälan senast 2/5 med namn, telefon och e-post till 070-697 09 48.

Gongspel med Taktilpunkten under våren 2019!

- 2 mars 16.00 under ÖPPET HUS på Taktilpunkten.

- 17 mars 10.30-12.00 Yogahuset i Falun.

- 21 mars 14.30-16.00 Gongfika på Taktilpunkten. Kom, vila i gongarnas vibrationer och ta sedan en fika och mingla efteråt.

- 4 april 12.00-13.30 Lunchgong på Taktilpunkten. Ta med dig lunchen och kom och ät den med vänner. Vi vilar sedan på maten i gongarnas vibrationer.


- 6 april 10.00-11.30 Yoga och Gong på Muskelbyrån. Pris 350kr. Anmälan till Katrin på Muskelbyrån på mail muskelbyran@live.se.


- 7 april 15.00-17.00 Soft Sunday på Taktilpunkten. Yoga Nidra, Gong och därefter en stunds charing vid fikat. En Soft Sunday som ger dig kraft för hela veckan. Kom och vila dig i form! Anmälan på facebook eller sms. Pris 150kr.


- 19 april 18.00-19.30 Fullmånemeditation med Gongavslappning på Taktilpunkten. En kopp varmt te och tilltugg efteråt. Anmälan på facebook eller sms. Pris 150kr.


Mer kommer så håll utkik!!

Susanne

Kom till ÖPPET HUS på Carlavägen 21, 1tr den 2mars 2019!!

10.00 Invigning, mingel och bubbel!

11.00 Mindful Yoga, Sara Klitsch

11.45 Chiball, Malin Halvars

12.30 MediYoga, Susanne Björck

13.15 Mindfulness, Sara Klitsch

14.00 YinYoga, Susanne Björck

15.00 Kirtan/Bhajans (mantrasång), Peter Grind, m.fl.

16.00 Gongbad, Susanne Björck


Under dagen kan du dessutom boka dig på en mängd olika behandlingar om 20min, vilka kostar endast 100kr. Bokning vid behandlingsrummets dörr och betalning (swish eller kontanter) sker direkt till terapeuten.

Enkel fika finns att köpa, samt produkter från Naturkosmos, Yogagrossisten, Forever Living, m.fl.


Välkomna!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yogastart i egen lokal! Carlavägen 21, 1tr upp

Följande kurser finns:

MediYoga

Här är andningen central. Vi jobbar med lugna övningar i takt med andningen, rotlås, energihöjande övningar och avslappning/meditation på slutet.Tid: Tisdagar 17.00-18.00Datum: 5/2, 12/2, 19/2, 26/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 2/4, och 9/4.Pris: 1000:- för 10ggr

YinYoga

Här arbetar vi med mindfulness och yoga i ett. Varje position hålls i 3-5 minuter och påverkar fascian (hinnorna runt våra muskler) och meridianerna. Yoga för stela!Tid: Onsdagar 17.00-18.00Datum: 6/2, 13/2, 20/2, 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4 och 10/4.Pris: 1000:- för 10ggr

Frukostyoga

Vi gör lugn men kraftfull yoga (stående och sittande), för att väcka kropp och sinne till en ny arbetsdag. Ta med en enkel frukost och kom! Kaffe/te ingår.Tid: Torsdagar 06.30-07.30 med tid/plats för frukost efteråt.Datum: 14/2, 21/2, 28/2, 7/3, 14/3. Eventuellt fortsättning därefter.Pris: 600:- för 5ggr.

MediYoga

Här är andningen central. Vi jobbar med lugna övningar i takt med andningen, rotlås, energihöjande övningar och avslappning/meditation på slutet.Tid: Torsdagar 17.00-18.00Datum: 7/2, 14/2, 21/2, 28/2, 6/3, 14/3, 21/3, 28/3, 4/4 och 11/4.Pris: 1000:- för 10ggr

Alla saker finns på plats! Ta på dig yogakläderna och kom! Skicka in din anmälan till:

tfn 070-697 09 48 (för sms)

e-post taktilpunkten@telia.com senast 2/2

Lämna namn, telefonnummer, e-post och vilken grupp du vill delta i vid anmälan. Du kommer därefter att få en faktura via e-post.

Välkommen!!

Susanne


Äntligen startar yogaåret 2019 på Taktilpunkten!

Första gruppen som startar är den på måndagar 18.00-19.00 i Nyhammar. Ta med din matta och kom! Resten finns på plats.

Datum: 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 25/2, 4/3, 11/3, 18/3 och 25/3.

Plats: IOGT-NTO lokalen Nyhem i Nyhammar.

Pris: 1000:- för 10ggr. Faktura skickas på mailen eller delas ut vid första tillfället.

Anmälan: senast 18/1 till Susanne Björck, tfn 070-697 09 48, eller på e-post taktilpunkten@telia.com . Ange namn, e-postadress och mobilnummer vid anmälan.

ÅTERKOMMER MED MER NYHETER OCH INFORMATION SENARE!!

GOTT NYTT 2019 önskar Taktilpunkten!!!