Pandemic Mania

PandemicMania is een informatieve fan-website over het coöperatieve bordspel Pandemic en de diverse varianten.

Update

04-08-2020 Tijdens GenCon Online is er een item geweest over het design van Pandemic Legacy season 0.

29-07-2020 Op 01-08-2020 is er bij GenCon een online Pandemic toernooi. Zie ook de pagina van Pandemic Survival.

18-07-2020 De spelregels van het nieuwe Pandemic Legacy seizoen 0 zijn bekend gemaakt. Een samenvatting daarvan vind je op de pagina van Pandemic Legacy season 0.

Pandemic is een coöperatief bordspel, waarin de spelers met elkaar de wereld proberen te redden door medicijnen te vinden voor 4 verschillende ziektes. Op deze pagina vind je informatie over het basisspel, hoe het werkt, wat de verschillende elementen zijn, welke rollen en kaarten in het spel zitten en wat deze doen. Verder een stap voor stap gespeeld spel en meer.

Er zijn verschillende uitbreidingen voor het basisspel. Op deze pagina vind je informatie over deze uitbreidingen en wat deze toevoegen aan het basisspel. Om deze uitbreidingen te kunnen spelen, heb je het basisspel nodig.

Er zijn ook verschillende themaspellen. Deze zijn zelfstandig speelbaar, zonder dat het basisspel nodig is. Zo is er ook een themaspel over Nederland, waarbij je niet strijdt tegen ziektes, maar tegen het water. Op deze pagina worden de verschillende themaspellen toegelicht.

In een Legacy spel hebben de diverse acties in het spel blijvende gevolgen voor de volgende spellen. Er worden stickers geplakt, er worden elementen toegevoegd, er worden kaarten verscheurd. In Pandemic Legacy speel je zo een heel verhaal, dat regelmatig verrassende wendingen neemt. Na afloop heb je een uniek exemplaar van het spel.

Er is ook een dobbelspel van Pandemic. Het thema is hetzelfde, maar door het gebruik van de speciale (van de verschillende rollen afhankelijke) dobbelstenen, is dit een heel andere ervaring. Op deze pagina vind je informatie over dit dobbelspel en de uitbreiding.

Er zijn meer spellen die zijn uitgebracht onder de naam van Pandemic. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

Pandemic is ook op de tablet te spelen. Op deze pagina vind je informatie over de digitale versie.

Hoewel Pandemic een coöperatief spel is, is er ook een toernooivariant: Pandemic Survival. In teams van 2 spelers speel je tegen andere teams. Alle teams krijgen met dezelfde gevaren te maken. Wie heeft er als eerste 4 medicijnen of wie blijft er als laatste over? Op deze pagina vind je informatie over deze toernooien.

Hier vind je een overzicht van alle rollen en gebeurtenissen met een toelichting.

Het spel Pandemic is diverse malen in de prijzen gevallen. Op deze pagina kun je daar meer informatie over vinden.

Een globaal overzicht van de verschillende Pandemic spellen en wanneer deze ongeveer zijn uitgebracht.

Een vergaarbak van diverse weetjes over Pandemic en alles wat daar mee samenhangt.