Pandemic Mania

PandemicMania is een informatieve fan-website over het coöperatieve bordspel Pandemic en de diverse varianten.

Update

21-01-2022 Asmodee Digital heeft bekend gemaakt dat de Pandemic app van alle platformen zal worden teruggetrokken. Iedereen die het eerder heeft gekocht, kan het nog wel blijven spelen. Daarnaast zal de versie op Board Game Arena blijven bestaan.

28-11-2021 Er is een speciale versie van het escaperoomspel Unlock uitgebracht, waarin Pandemic een hoofdrol speelt Space Cowboys.

15-09-2021 Z-Man Games heeft voor de introductie van de nieuwe Warcraft Pandemic een speciale geocache missie ontworpen met 4.200 trackables: https://fal.cn/3icX9

04-09-2021 Een nieuwe Pandemic puzzel: https://fal.cn/3hW7t

27-06-2021 Binnenkort is Pandemic te spelen op BoardGameArena. Op dit moment nog in een bèta versie.

06-06-2021 Z-Man Games heeft een serie boeken in de Pandemic wereld aangekondigd. Lees meer op de weetjes-pagina.

14-05-2021 Variant Hemisferen, waarbij je 2 Hot Zone spellen aan elkaar koppelt.

27-01-2021 Pandemic als basis voor een universitaire opleiding: bekijk de video.

Pandemic is een coöperatief bordspel, waarin de spelers met elkaar de wereld proberen te redden door medicijnen te vinden voor 4 verschillende ziektes. Op deze pagina vind je informatie over het basisspel, hoe het werkt, wat de verschillende elementen zijn, welke rollen en kaarten in het spel zitten en wat deze doen. Verder een stap voor stap gespeeld spel en meer.

Er zijn verschillende uitbreidingen voor het basisspel. Op deze pagina vind je informatie over deze uitbreidingen en wat deze toevoegen aan het basisspel. Om deze uitbreidingen te kunnen spelen, heb je het basisspel nodig.

Er zijn ook verschillende themaspellen. Deze zijn zelfstandig speelbaar, zonder dat het basisspel nodig is. Zo is er ook een themaspel over Nederland, waarbij je niet strijdt tegen ziektes, maar tegen het water. Op deze pagina worden de verschillende themaspellen toegelicht.

In een Legacy spel hebben de diverse acties in het spel blijvende gevolgen voor de volgende spellen. Er worden stickers geplakt, er worden elementen toegevoegd, er worden kaarten verscheurd. In Pandemic Legacy speel je zo een heel verhaal, dat regelmatig verrassende wendingen neemt. Na afloop heb je een uniek exemplaar van het spel.

Er is ook een dobbelspel van Pandemic. Het thema is hetzelfde, maar door het gebruik van de speciale (van de verschillende rollen afhankelijke) dobbelstenen, is dit een heel andere ervaring. Op deze pagina vind je informatie over dit dobbelspel en de uitbreiding.

Er zijn meer spellen die zijn uitgebracht onder de naam van Pandemic. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

Pandemic is ook op de tablet te spelen. Op deze pagina vind je informatie over de digitale versie.

Hoewel Pandemic een coöperatief spel is, is er ook een toernooivariant: Pandemic Survival. In teams van 2 spelers speel je tegen andere teams. Alle teams krijgen met dezelfde gevaren te maken. Wie heeft er als eerste 4 medicijnen of wie blijft er als laatste over? Op deze pagina vind je informatie over deze toernooien.

Hier vind je een overzicht van alle rollen en gebeurtenissen met een toelichting.

Het spel Pandemic is diverse malen in de prijzen gevallen. Op deze pagina kun je daar meer informatie over vinden.

Een globaal overzicht van de verschillende Pandemic spellen en wanneer deze ongeveer zijn uitgebracht.

Een vergaarbak van diverse weetjes over Pandemic en alles wat daar mee samenhangt.