G-badminton

In januari 2014 werd binnen Nero’s Badmintonclub Hoeilaart, op basis van proef, een G-werking opgestart. In de omgeving bleek er voor mensen met een beperking geen mogelijkheid te bestaan om badminton te beoefenen. De oprichting kwam tot stand met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, de Hoeilaartse sportdienst en het dagcentrum De Berken.

G-badminton is de gangbare benaming voor mensen met een beperking die badminton beoefenen.

Nero’s BC wil via G-badminton de mensen met een beperking aan het sporten krijgen en dit op regelmatige basis, in kwaliteitsvolle omstandigheden én zoveel mogelijk geïntegreerd in de bestaande werking van de club. Sportparticipatie blijkt voor deze mensen in vele opzichten nuttig en zinvol. Regelmatige sportbeoefening is niet alleen goed voor de conditie en de gezondheid, bovendien worden sociale contacten gelegd tijdens en na de activiteiten.

Na de succesvolle start van G-badminton in 2014, gaan we verder zodat de G-sporters gedurende het hele seizoen elke maandag aan de slag kunnen.

Voor wie?

Voor volwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking. Iedereen is welkom, indien vergezeld van een aanwezige begeleider, die niet actief hoeft deel te nemen.

Wanneer?

Elke maandag van 15:45 tot 16:45 uur (behalve tijdens de schoolvakanties) van september t.e.m. eind juni van het jaar daarop.

Later instappen is mogelijk maar hou er rekening mee dat het aantal inschrijvingen beperkt is en het niet meer mogelijk is in te schrijven als de lessenreeks volzet is.

De eerste drie sessies kunnen gratis gevolgd worden.

Waar?

Sporthal Hoeilaart, Koldamstraat 9a, 1560 Hoeilaart

Prijs?

75€ (inclusief 10 smulkaarten van 2,5€ om te nuttigen op ons smulfestijn).

Voor dit bedrag ben je verzekerd tijdens de activiteiten, kun je materiaal van de club gebruiken, krijg je 10 smulkaarten t.w.v. 2,5€ en kun je deelnemen aan alle clubactiviteiten zoals o.a. clubtornooien, ontmoetingen bij naburige clubs, sinterklaasfeest, smulfestijn, einde-seizoens-activiteit, ...


Heb je nog vragen of wil je inschrijven, contacteer dan Rutger Puttaert via 0479/71 04 15.