Jeugd

Nero's BC heeft het B+ label in het kwaliteitsproject voor jeugdwerking in Vlaamse badmintonclubs. Dit is een label dat wordt uitgereikt aan clubs die investeren in een goede jeugdwerking en - opleiding. Voor meer informatie zie hier.

Spelertjes vanaf 5 jaar zijn welkom bij onze club.

De jeugdspelers worden ingedeeld in verschillende groepen waarvan de indeling gebaseerd is op leeftijd, ervaring en ambitie van de spelers, zodat iedereen een training op passend niveau kan genieten.

Als jeugd start je steeds in een van de beginnersgroepen. Afhankelijk van je leeftijd kom je in U7 (multimove), U9 (multimove en minibad) of in de recreatieve leeftijdscategorieën U14 of U18. Heb je al wat ervaring, voldoende techniek en wil je meer, dan kun je in overleg met de trainers doorschuiven naar onze competitieve groepen U11, U13, U15, U17 en U19 en deelnemen aan de gevorderde training waarbij dan wordt verwacht dat je ook zult deelnemen aan tornooien.

De oudere jeugd vanaf 15 jaar die niet aan trainingen willen deelnemen, kunnen vrij spelen samen met de volwassenen op dinsdagavond, zaterdagnamiddag en de zondagmorgen. Kortom, voor elk wat wils!

Jeugdspelers kunnen deelnemen aan diverse tornooien. Bij de door de trainers geselecteerde tornooien, is er steeds begeleiding en coaching voorzien door één van de trainers en dit gedurende het hele tornooi.

De tornooien waar begeleiding en coaching vanuit de club wordt voorzien, zijn opgenomen in de kalender.

Verder wordt voor de jeugd steeds in de eerste week van de zomervakantie een sportkamp georganiseerd.