Competitie

Sinds 2009 neemt Nero's BC deel aan de competitie van Badminton Vlaanderen. 

Volgende teams ingeschreven:


Hoe gaat dit in zijn werk?

Zowel herenploegen, damesploegen als gemengde ploegen kunnen deelnemen aan de competitie. Een team bestaat uit minimum 4 en maximum 8 spelers.

De wedstrijden voor de gemengde -, de heren - en de damescompetitie worden verdeeld over de periode september–mei.

De ingeschreven teams worden ingedeeld in poules, op basis van de sterkte van het team. Vervolgens ontmoeten twee teams uit zo'n poule elkaar op een vastgestelde datum en spelen een aantal vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar. 

Per ontmoeting worden 8 wedstrijden gespeeld: 4 dubbels en 4 enkels. Bij een minimum bezetting van 4 spelers speelt dus iedereen 1 enkel en 2 dubbels. Per ontmoeting worden er dan punten toegekend aan beide ploegen en aan het einde van de ontmoetingenreeks ontstaat dan een provinciale of regionale ranking.

Alle ploegen spelen tweemaal tegen elkaar: eenmaal bij de eigen club en eenmaal op verplaatsing. Dat zijn meestal rond de 10 (bij een poule van 6) bijeenkomsten.


Wanneer?

De meeste wedstrijden worden gespeeld tijdens het weekend. Alle thuiswedstrijden van de teams van Nero's BC gaan door op zaterdagnamiddag om 16u00 of zondagvoormiddag om 10u00.

Wil je weten wanneer de ontmoetingen zullen plaatsvinden, kijk dan in onze kalender. Daar vind je alle nuttige informatie, zoals datum en plaats + routebeschrijving. 

Meer informatie over de competitie vind je op de site van de VVBBC

Uitslagen en andere nuttige informatie vind je op Badminton Vlaanderen.


Recreanten

Naast de reguliere competitie bestaat er ook nog een recreantencompetitie met ontmoetingen uitsluitend bedoeld voor recreanten. Tussen september en mei kunnen ploegen het tegen elkaar opnemen in heen- en terugwedstrijden op een recreatief niveau. 


Vet-cup

De recreatieve spelers van 35 jaar en ouder kunnen deelnemen aan de veteranen ontmoetingen georganiseerd van januari tot mei in de VET-cup