Clubinformatie

Onze club werd opgericht in 1995 en telt momenteel zo’n 160 leden, waarvan ongeveer de helft jeugdleden en de de helft volwassenen.

Nieuwe leden zijn altijd welkom, mits voldoende beschikbare plaatsen. Wie geïnteresseerd is, kan eens een pluimpje komen slaan in de sporthal van Hoeilaart. Wie na driemaal uitproberen wenst te blijven spelen, dient lid van onze club te worden.

Zie ook onze flyer.

Volwassenen

Onze volwassenen beoefenen de sport voornamelijk op recreatief niveau. Ze kunnen vrij spelen op dinsdag, zaterdag en zondag. Bij voldoende belangstelling kunnen een aantal initiatielessen georganiseerd worden om de basistechnieken aan te leren. Recreanten kunnen ook deelnemen aan tornooien (meer bepaald clubtornooien en recreantenontmoetingen).

Volwassenen die competitief zijn ingesteld kunnen zich aanmelden voor onze competitieploeg (heren, dames en/of gemengd) en trainingen op niveau volgen op maandag en/of dinsdag. Competitiespelers kunnen ook deelnemen aan klassementstornooien.

Voor volwassenen van 50 jaar en ouder, wordt sinds het seizoen 2011/2012 wekelijks sportelbadminton georganiseerd.

Voor volwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en vergezeld van een aanwezige begeleider, wordt er sinds het seizoen 2014-2015 wekelijks G-badminton georganiseerd.

Jeugd

Onze jeugdafdeling is de laatste jaren enorm gegroeid. De trainingen voor de jeugd gaan door op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en ambitie van de spelers.

Een selectie jeugdspelers neemt regelmatig deel aan tornooien (zowel de recreatieve, de officiële als de klassementstornooien) en de oudste jeugdleden kunnen deel uitmaken van de competitieploeg.

Sportkampen voor de jeugd vanaf 6 jaar, met niet alleen badminton maar ook allerlei andere sporten op het programma, worden regelmatig georganiseerd in de schoolvakanties.

Club-activiteiten

Ieder jaar organiseert Nero's BC een aantal clubtornooien en ontmoetingen voor de leden van onze club.

Naast badminton organiseert Nero's BC ook nog een aantal andere activiteiten, zoals ons smulfestijn in de maand januari, waarvan de opbrengst uiteraard ten goede komt aan de club. Helpende handen van leden, de wat oudere jeugdleden en ouders van jeugdleden zijn hard nodig om van deze activiteiten een succes te maken!

Ook ontvangen we Sinterklaas in de maand december en organiseren we een eindeseizoensactiviteit gaande van een uitstap tot een barbecue!