VVBBC cup

De vereniging voor Vlaams-Brabantse Badminton clubs, de VVBBC, organiseert jaarlijks een reeks ontmoetingen in recreatief verband voor de jeugd, die vooral bedoeld zijn voor de (beginnende) jeugd-spelers.

Bij deze tornooien speel je een halve dag een aantal wedstrijden tegen spelers van andere clubs in je leeftijdscategorie. je kunt zowel enkel als dubbel spelen. Meestal speel je een drietal wedstrijden per discipline. Haal je de finale, dan speel je nog meer wedstrijden.

De focus is fun en plezier, veel spelen zonder teveel druk. Winnen is tof, maar is eigenlijk bijzaak.

Normaal gezien worden de wedstrijden voor de jeugd in de leeftijdscategorie minibad en -11 jaar in de voormiddag gespeeld; de wedstrijden voor de jeugd in de categorieën –13, –15 en -17 jaar worden in de namiddag gespeeld.

De voorbije seizoenen hebben al een aantal NERO-jeugdleden met veel inzet en plezier aan deze tornooienreeks deelgenomen en zij hebben mooie plaatsen behaald. We hebben zelfs al kampioenen gehad in enkele leeftijdscategorieën!

Ook dit seizoen zullen we weer deelnemen aan de ontmoetingen van de VVBBC-cup. Voor een aantal tornooien zal begeleiding/coaching worden voorzien zodat ook diegenen die nog niet eerder aan een tornooi hebben deelgenomen, goed begeleid kunnen worden.

Informatie over de tornooien is soms, maar niet altijd, beschikbaar op www.toernooi.nl

Wil je weten waar deze tornooien doorgaan, kijk dan in onze kalender. Met één klik op het tornooi vind je het adres en kun je een routebeschrijving opvragen.

Voor meer informatie , onder andere de uitslagen en tussenstanden, ga je naar de website van de VVBBC.