תוכנית לימודים מומלצת

תוכית לימדים הסטנדרטית לכל מגמות הטכנולוגיות מתבססת על לימודים והבחנות לפי מבנה הזהה של לימודי 30% בכיתה י', הבחנות מקצוע מוביל 70% בתום כיתת י"א ובסוף כיתת י"ב הבחנות בפרויקט התמחות ברמה של 3-5 יח"ל.

כאמור, מדובר על תוכנית לימודים סטנדרטית שהרציונל שלה מדבר על "תלמידים סטנדרטיים", אך רובינו עובדים עם תלמידים שאינם "סטנדרטים" ומחייבים אותנו לשנות ולהתאים שיטות הוראה ושיטות הערכה, לעבוד על חיזוק בטחון ודימוי עצמי... וכן לבצע שינוי במבנה הלימודים והיבחנות של תלמידי המגמה.

רציונל התוכנית המומלצת נבנה לאחר שצברתי נסיון רב (יותר מעשור) בעבודה עם תלמידי המגמה מרקעים השונים ומורכבויות השונות (אתגר, מב"ר, אגף השח"ר, חנ"מ). הרציונל לוקח בחשבון את הצרכים המיוחדים של תלמידי המגמה, מאפשרת לבצע למידה הדרגתית תוך הבניית ידע, התנסות רבה והבנת חומר עיוני מופשט רב, שיפור בטחון עצמי של התלמיד והימנעות מיצירת תסכול רב בתום כיתת י"א.

בנוסף, התוכנית "פותרת" את הבעיה של תלמידים נושרים בתום כיתת י"א וצמצום שעות הוראה בשכבת י"ב. הדבר מאפשר להכשיר תלמידים ברמה טובה יותר, מאפשר להציג ולהציע לתלמידים אפשרויות של קידום מקצועי (כיתות י"ג י"ד) ולספק חווית למידה משופרת לעומת הקיים בשטח היום

תוכנית לימודים מומלצת מגמת תקשוב

מפתח שעות

ע"פ מפתח שעות של משה"ח כל יחידת לימוד לבגרות מתוקצבת ב-3 ש"ש של ההוראה (קבוצת הוראה תקינה). לפי החישוב הנ"ל, תלמידים הלומדים 5 יח"ל מקצוע מוביל + 5 יח"ל מקצוע ההתמחות "זכאים" ל-30 ש"ש על-פני 3 שנים של התיכון. ברור שכמעט לא מציאותי לצפות שניתן ללמוד כ"כ הרבה שעות (יש עוד מספר רב של מקצועות שתלמידים צריכים ללמוד ולהבחן). כאשר שואלים אותי מהו מינימום של שעות שמאשפר לי להכין תלמידים להבחן (ולהצליח) בבגרויות וגם לאפשר להם להמשיך להתמקצע בתחום של ניהול רשת מחשבים אני מציע חלוקת שעות שלהלן:

כיתה י' - 4 ש"ש

כיתה י"א - 8 ש"ש

כיתה י"ב - 8 ש"ש

כמובן שניתן לגלות גמישות "קלה", אך פגיעה נוספת בשעות ההוראה תפגע בהחלט במספר שעות ההוראה וחווית הלמידה (פגיעה בשעות תרגול וההתנסות).