הכרת ההליך להכנת הכונן הקשיח.

Post date: Sep 18, 2012 1:09:13 PM

חלוקה למחיצות ופרמוט.

לפני שמתקינים מערכת הפעלה על כונן קשיח, יש לחלק את הכונן למחיצות ולפרמט אותן.

כאשר מחלקים כונן למחיצות נוצרת חלוקה לוגית של שטח האחסון לאזור אחד או יותר.

כאשר מפרמטים את הכונן הקשיח, מכינים את המחיצות לפעולה של שמירת קבצים ואפליקציות.

במהלך שלב ההתקנה, רוב מערכות ההפעלה מחלקות את הכונן הקשיח למחיצות ומפרמטות את הכונן באופן אוטומטי. על הטכנאי להבין את התהליך אותו עובר הכונן הקשיח. המונחים הבאים נמצאים בשימוש כאשר מתייחסים לתהליך של הכנת הכונן הקשיח להתקנה:

מחיצה ראשית (Primary Partition) – מחיצה זו היא לרוב המחיצה הראשונה. לא ניתן לחלק מחיצה ראשית לתת מחיצות נוספות. ניתן ליצור עד 4 מחיצות מסוג זה לכונן.

מחיצה אקטיבית (Active Partition) – זו המחיצה המשמשת את מערכת ההפעלה לאתחול המחשב. רק מחיצה מסוג מחיצה ראשית יכולה לקבל סימון של מחיצה אקטיבית.

מחיצה מורחבת (Extended Partition) – לרוב מחיצה זו משתמשת בשאר המקום הפנוי על הכונן הקשיח או תופסת את מקומה של מחיצה ראשית. תתיכן רק מחיצה מורחבת אחת עבור כונן קשיח אחד, והיא ניתנת לחלוקה לתת מחיצות הנקראות כוננים לוגים (Logical Drives).

כונן לוגי (Logical Drive) – הכונן הלוגי הוא חלק מהמחיצה המורחבת, המאפשר הפרדה של מידע לצרכים אדמיניסטרטיביים.

פרמוט (Formatting) – תהליך זה מתקין מערכת לניהול קבצים על המחיצה ומאפשר שמירה של קבצים.

אשכול (Cluster) – אשכול נקרא גם יחידת הקצאה לקובץ (File Allocation Unit). זו יחידת המקום הקטנה ביותר בה נשמר מידע.

רצועה (Track) – רצועה היא מעגל שלם של מידע על גבי צד אחד של המשטח המגנטי בתוך כונן קשיח. כל רצועה מחולקת ליחידות מידע בגודל 512 בייט, הנקראות סקטור (Sector).

צילינדר (Cylinder) – צילינדר הוא אסופה של רצועות, אחת על גבי השנייה, שיוצרות צורת צילינדר.

מיפוי כונן (Drive Mapping) – מיפוי כונן הינו הקצאה של אות לכונן פיזי או לוגי.

חלוקה של כונן קשיח .

הכנת הכונן הקשיח להתקנה.

התקנה נקייה (Clean Install) של מערכת הפעלה מתנהלת כאילו מדובר בכונן קשיח חדש; אין שום ניסיון לשמר מידע העלול להיות שמור על הכונן. השלב הראשון של ההתקנה מצריך חלוקה של הכונן למחיצות ופרמוט הכונן. תהליך זה מכין את הכונן לקבלת מערכת לניהול קבצים. המערכת לניהול הקבצים מספקת את מבנה התיקיות בו מאורגנות מערכת ההפעלה, אפליקציות והגדרות וכן קבצי מידע.

ישנן שתי מערכות לניהול קבצים :

FAT32) File Allocation Table, 32Bit) – מערכת לניהול קבצים התומכת במחיצות בעלות גודל מרבי של 2TB או 2048GB. המערכת לניהול קבצים FAT32 נתמכת על ידי מערכות ההפעלה: Windows 9.x, Windows ME, Windows 2000, וגם Windows XP.

NTFS) New Technology File System) – מערכת לניהול קבצים התומכת באופן תיאורטי במחיצות עד גודל של 16 אקסה-בייט (exabytes). NTFS כוללת יותר אפשרויות אבטחה לקבצים ויכולות מורחבות ביחס ל – FAT32.