סוגי מדפסות.

Post date: Nov 7, 2012 10:34:19 PM

מדפסת לייזר.

מדפסת לייזר היא מדפסת באיכות גבוהה המשתמשת בקרן לייזר כדי ליצור תמונה. החלק המרכזי של מדפסת לייזר הוא התוף האלקטרו־פוטוגראפי (פוטו־מוליך). תוף זה עשוי מגליל מתכת המצופה בחומר מבודד הרגיש לאור.

כאשר אור קרן הלייזר פוגע בתוף, הוא הופך להיות מוליך במקומות בהם פגע אור הקרן. כאשר התוף מסתובב, קרן הלייזר מציירת עליו תמונה אלקטרו־סטטית הנקראת תמונה חבויה. התמונה החבויה עוברת ליד אספקה של דיו יבשה, או טונר הנצמד אליה. התוף ממשיך להסתובב ומביא את התמונה במגע אם דף הנייר, המושך את הטונר מהתוף. הניר עובר דרך מאחה (Fuser) הבנוי משני גלילים חמים מאוד הממיסים את הטונר לתוך הניר.

תהליך ההדפסה תהליך ההדפסה במדפסת לייזר כולל שישה שלבים. כל ששת השלבים נחוצים על מנת להדפיס מידע לדף נייר בודד.

שלב 1: ניקוי

כאשר מונחת תמונה על הנייר, והנייר נפרד מהתוף יש לנקות שאריות של טונר מהתוף. למדפסת עשוי להיות להב המגרד את כל הטונר המיותר מהתוף. חלק מהמדפסות משתמשות בזרם חשמלי ותיל המסיר את המטען החשמלי משטח הפנים של התוף ומאפשר לטונר מיותר לנשור מהתוף והלאה. הטונר המיותר נאגר במיכל לאיסוף טונר משומש אותו אפשר לרוקן.

שלב 2: הכנת התוף (Conditioning)

שלב זה כולל את הסרת התמונה החבויה הישנה מהתוף והכנת התוף לקבלת תמונה חבויה חדשה. ההכנה מתבצעת באמצעות תיל מיוחד, שבכה או גליל הטוען את התוף במטען חשמלי שלילי של בערך – 600v המפוזר באופן אחיד על פני התוף. התיל או השבכה הטעונים נקראים קורונה ראשית. הגליל נקרא גליל הכנה (conditioning roller).

שלב 3: כתיבה

תהליך הכתיבה כולל סריקה של התוף הפוטו־מוליך באמצעות קרן הלייזר. עבור כל חלק בתוף הנחשף לאור, יורד המטען החשמלי לסביבות ה - -100v. למטען זה יש מטען חשמלי שלילי נמוך יותר מאשר לשאר התוף. בעודו מסתובב, נוצרת על התוף תמונה חבויה ובלתי נראית.

שלב 4: פיתוח

בשלב הפיתוח נצמד הטונר לתמונה החבויה שעל התוף. הטונר עשוי משילוב של חלקיקי מתכת ופלסטיק הטעונים במטען חשמלי שלילי. להב שליטה מחזיק את הטונר במרחק מיקרוסקופי מהתוף. בשלב זה עובר הטונר מלהב השליטה לתמונה החבויה על התוף, בה המטען החיובי גבוה יותר.

שלב 5: העברה

בשלב זה, הטונר הצמוד לתמונה החבויה מועבר לניר. קורונת ההעברה או הקורונה המשנית טוענת את הניר במטען חשמלי חיובי. כיוון שהתוף היה טעון במטען חשמלי שלילי, הטונר שעל התוף נצמד לניר. בשלב זה התמונה נמצאת על הנייר, מוחזקת במקומה באמצעות מטען חשמלי חיובי.

שלב 6: התכה

בשלב זה הטונר מוצמד באופן קבוע לנייר. הניר עובר בין שני גלילים: גליל חימום וגליל המפעיל לחץ. בעוד הניר עובר בין הגליל הלוחץ והגליל המחמם, הטונר החופשי נמס ומותך לתוך הניר. בשלב זה הניר מועבר למגש האוסף את הניירות המודפסים.

***כדאי לאמץ שיטה כלשהי שתקל עליכם לזכור את כל השלבים.

זהירות: הקורונה הראשית, השבכה או גליל ההכנה עשויים להיות מסוכנים ביותר. הם יוצרים מתחים חשמליים של עד -6000v. רק לטכנאים מוסמכים מותר לעבוד על יחידות אילו. לפני שאתם מטפלים במדפסת לייזר עליכם לוודא כי כל המטען החשמלי נפרק כראוי.

תארו מדפסות אימפקט (Impact printers).

מדפסות אימפקט (הקשה) הן מדפסות בסיסיות מאוד. למדפסות אימפקט יש ראש הדפסה המכה על סרט של דיו, וגורם להטבעה של תווים על הניר. מדפסת סיכות (Dot Matrix) ומדפסת ראש כדורי (Daisy-wheel) הן דוגמאות למדפסות אימפקט.

לפניכם מספר יתרונות של מדפסות אימפקט:

משתמשות בחומרים מתכלים זולים.

תומכות בהזנת נייר רציף.

תומכות באפשרות להדפיס עותקי פחם.

לפניכם רשימה של מספר חסרונות של מדפסות אימפקט:

רועשות.

גרפיקה באיכות נמוכה.

אפשרויות צבע מוגבלות.

הדפסה איטית, לרוב בין 32 – 76 תווים לשנייה (Characters per minute – cps).

תארו מדפסות להזרקת דיו.

מדפסות להזרקת דיו מייצרות תמונות באיכות גבוהה. מדפסות להזרקת דיו הינן זולות וקלות להפעלה בהשוואה למדפסות לייזר. איכות ההדפסה של מדפסת להזרקת דיו נמדדת במספר הנקודות לאינץ` רבוע (dpi). מספר dpi גבוה מפיק תמונות מפורטות יותר. תמונה מספר 1 מציגה מכשיר משולב הכולל מדפסת להזרקת דיו. תמונה מספר 2 מציגה את הרכיבים של מדפסת להזרקת דיו.

מדפסות להזרקת דיו משתמשות במחסניות מלאות בדיו המתיזות דיו על הניר דרך חורים מיקרוסקופים. חורים אילו נקראים חרירים או זרבוביות. הדיו מותז על הניר לפי הדוגמא הרצויה.

קיימים שני סוגים של חרירים למדפסות הזרקת דיו:

תרמי – זרם חשמלי מוזרם לתאי חימום הממוקמים מסביב לחרירים. החום יוצר בועה של קיטור בתוך התא. הקיטור דוחף את הדיו דרך החרירים ואל הניר.

פייזואלקטרי – גבישים פייזואלקטריים ממוקמים בתוך מאגר הדיו מאחורי כל חריר. זרם חשמלי גורם לגביש לרטט. הרטט הזה שולט על זרימת הדיו לניר.

מדפסות להזרקת דיו משתמשות בניר פשוט ליצירת הדפסות זולות. ניתן להשתמש בניר יעודי כדי ליצור הדפסים באיכות צילום. כאשר ההדפסה מסתיימת והניר יוצא מהמדפסת, הדיו עדיין רטוב. עליכם להימנע מלגעת בהדפסים למשך 10 – 15 שניות כדי למנוע מהתמונות להימרח.

לפניכם מספר יתרונות של מדפסת להזרקת דיו:

עלות זולה.

רזולוציה גבוהה

מוכנה להדפסה מידית.

לפניכם מספר חסרונות של מדפסת להזרקת דיו:

לחרירים יש נטייה להיסתם.

מחסניות הדיו יקרות.

הדיו רטוב לאחר ההדפסה.

תארו מדפסות שעווה (Solid ink printers).

מדפסות שעווה משתמשות במקלות שעווה של דיו מוצק במקום טונר או מחסניות דיו. מדפסות שעווה מפיקות הדפסים באיכות גבוהה. מקלות הדיו אינם רעילים וניתן לטפל בהם בבטחה.

מדפסות שעווה ממיסות את מקלות הדיו ומתיזות את הדיו דרך חרירים. הדיו מותז על גבי תוף. התוף מעביר את הדיו לניר.

לפניכם מספר יתרונות של מדפסות שעווה:

מפיקות הדפסים בעלי צבעים זוהרים.

קלות לשימוש.

מאפשרות הדפסה על סוגי נייר רבים.

לפניכם מספר חסרונות של מדפסות שעווה:

המדפסות יקרות.

הדיו יקר.

לוקח להן זמן להתחמם לפני שהן מוכנות להדפיס.

תארו מדפסות מסוגים אחרים.

שתי טכנולוגיות הדפסה נוספות, איתן יתכן ותעבדו, הן: מדפסות תרמיות ומדפסות לאידוי צבע (Dye-sublimation).

מדפסות תרמיות

סוגים מסוימים של קופות רושמות ומכשיר פקס ישנים עלולים לכלול מדפסות תרמיות. הנייר התרמי, המשמש במדפסות תרמיות, עובר טיפול כימי ונותן תחושה של שעווה כאשר נוגעים בו. נייר תרמי משחיר כאשר מחממים אותו. רוב ראשי ההדפסה של מדפסות תרמיות הם באותו הרוחב של הנייר. אזורים של ראש ההדפסה מתחממים לפי הצורך כדי ליצור את התמונה הנדרשת על הניר. הנייר מגיע מגליל.

למדפסת תרמית מספר יתרונות:

אורך חיים משופר כיוון שקיימים פחות חלקים נעים.

למדפסת תרמית מספר חסרונות:

הנייר יקר.

לנייר יש חיי מדף קצרים.

תמונות מודפסות באיכות נמוכה.

יש לאחסן את הנייר בטמפרטורת החדר.

מדפסות לאידוי צבע (Dye-sublimation)

מדפסות לאידוי צבע מפיקות הדפסים באיכות צילום עבור יישומים גראפיים. סוג זה של מדפסות משתמש בגיליונות של דיו מוצק העובר באופן ישיר ממצב מוצק למצב של גז, באמצעות תהליך הנקרא אידוי. ראש ההדפסה עובר על פני גיליונות של צבע ציאן (Cyan), מג`נטה (Magenta), צהוב (Yellow) ושכבת ציפוי שקופה (CMYO). הראש עובר על כל צבע בנפרד.

למדפסות לאידוי צבע מספר יתרונות:

המדפסות מפיקות תמונות באיכות גבוהה מאוד.

שכבת הציפוי העליונה מגינה על התמונה מפני מריחה של הצבע והצטברות של לחות.

למדפסות לאידוי צבע מספר חסרונות:

המדיה עשויה להיות יקרה.

עובדות טוב יותר עבור תמונות צבע מאשר עבור תמונות שחור לבן.

בעולם הצילום, מדפסות לאידוי צבע וכן מדפסות קטנות להזרקת דיו מפיקות הדפסים איכותיים