Vyöhyketerapia ja sydän, verisuonet

Sydän- ja verisuonitautia vyöhyketerapialla hoidettaessa käsitellään rintalasta, tasot 8, 9 ja 10.Jalkateristä hoitaminen maltillisesti, samoin hartioista, yläselästä.

Luontaislääkkeistä orapihlajatipat vahvistavat sydämen hapenottokykyä. Hivenaineista magnesiumista on yleisimmin puutetta.

Sydämen toiminnan vajauksen taustalla voi olla sydänlihaksen rappeuma, kortisonihoito tai seleenin puutoksesta johtuva Keshanin tauti. Geeneistä aktiivisia ovat rasva-aineenvaihduntahäiriöihin liittyvät geenit. Verisuonten kalkkeutumista selitetään seuraavalla tautikehityksellä: suonen seinämään kertyy LDL-kolesterolia paikkaamaan tulehduksen aiheuttamaa vauriota, seinämän solut jakaantuvat jolloin seinämä pullistuu sisäänpäin. Tässä patissa olevat solut kuolevat ja siitä vuotaa kalsiumia joka kertyy suonen seinämään. Verihiutaleita kerääntyy hidastuneen verenvirtauksen johdosta suoneen, syntyy hyytymä, veritulppa.

Beetasalpaajat kilpailevat beetareseptoripaikoista hormonien kanssa sekä vaikuttavat koko elimistössä. Seurauksena on voimattomuutta ja kylmyyttä raajoissa. Toiset beetasalpaajat lisäävät astmakohtauksien määrää sekä voimakkuutta, toiset imeytyvät aivoveriesteen läpi aiheuttaen unihäiriöitä, painajaisia, masennusta, laskevat potenssia. Ne voivat vaikuttaa myös haiman toimintaan.

Kalsiumsalpaajat vähentävät sydämen supistukselle tärkeän kalsiumionin pääsyä sydänlihassoluun. Kalsiumin salpaajia käytetään rytmihäiriö-, sydän- ja verenpainelääkkeissä. Nesteenpoistolääkkeitä käytetään erilaisissa sekundaarisissa (lääkkeiden tai sairauden aiheuttamissa) turvotuksissa ja verenpaineen hoidossa. Niiden teho perustuu Na-K - pumppujen toimintaan. Pitkäaikainen käyttö aiheuttaa natriumin ja kaliumin suhteessa epätasapainoa; usein siihen liittyy myös magnesiumin puutos. Niiden seurauksena syntyysuonenvetoja, rytmihäiriöitä, pitkäaikaisessa käytössä kihtiä. ACE-estäjät ehkäisevät munuaishormonin toimintaa.

Rasva-aineenvaihduntahäiriöt eivät aina näy kolesteroliarvoissa, triglyseridi-arvoihin ne vaikuttavat lähes aina.

Vyöhyketasoista tasoon 8 liittyy sydämen lisäksi, hengitys, tunnesidonnaisuus ja rakkaus.

Tasoon 9 liittyy astma, angina pectoris ja ahdistus.

Tasoon 10 liittyy sydämen ja keuhkojen rytmi.

Louise L. Hay sanoo sydämen edustavan rakkautta sekä iloa. Jos kiellämme itseltämme ilon ja rakkauden, "sydän kutistuu sekä kylmenee", verenkierto hidastuu, vaivoina voi kehittyä anemiaa, angina pectoris tai sydänkohtaus.