ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ- ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ
Με την προσευχή για τις Ιερατικές κλήσεις ολοκληρώθηκε για την εφετινή χρονιά η Εβδομάδα προσευχής για τις κλήσεις. Στον Ιερό Ναό Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου, νέοι και γονείς προσευχήθηκαν ώστε ο Κύριος να στείλει νέα καλέσματα ιερέων στη τοπική μας εκκλησία και οι νέοι να απαντήσουν θετικά. Στη Θεία Λειτουργία προΐσταται ο π. Γεώργιος Παλαμάρης, εφημέριος της Αρχιεπισκοπής Νάξου- Τήνου, τον οποίο είχαν την ευκαιρία οι νέοι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας να ακούσουν την μαρτυρία του καλέσματός του.
Είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που Επισκοπή αφιερώνει μια εβδομάδα προσευχόμενη για αυτό το σκοπό. Πρόκειται για μια εβδόμαδα, που σύσωμη, η τοπική εκκλησία προσεύχεται για τα καλέσματα του Θεού προς τον άνθρωπο. Καλέσματα, όχι μόνο, στην ιερατική ζωή, αλλά κυρίως στην οικογενειακή ζωή και φυσικά στην αποστολή του Κατηχητή και του εμψυχωτή νεολαίας.
Από την Τρίτη 14 Μαίου εώς και την Πέμπτη 16 Μαίου η κάθε ενορία είχε οργανώσει στιγμές προσευχής για αυτό το σκοπό.
Την Παρασκεύη 17 Μαίου, είχε αφιερωθεί στην προσευχή για το κάλεσμα του εμψυχωτή νεολαίας και του κατηχητή. Τρεις νέες κοπέλες εμψυχώτριες από την Βικεντιανή νεολαία της Αθήνας παρευρέθηκαν να μιλήσουν για την αποστολή τους και να συμπροσευχηθούν με την τοπική εκκλησία ώστε ο Κύριος να καλέσει σε αυτήν την αποστολή και άλλους νέους και νέες.
Μια ημέρα μετά γονείς του κατηχητικού κέντρου Ευαγγελίστριας, στα πλαίσια της Εβδομάδας προσευχής για τις κλήσεις, είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν μια εξαίσια ομιλία από τον Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, κ. Διονύσιο Μεσσάρη, στο θέμα: Η πνευματική καθοδήγηση των γονέων στα παιδιά τους.
Τα καλέσματα του Θεού προς τον άνθρωπο δεν σταματούν ποτέ, είναι οι άνθρωποι, όμως εκείνοι, που πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτά. Με την προσευχή δεν προσευχόμαστε μόνο στο να στείλει καλέσματα ο Θεός αλλά και οι πιστοί να απαντήσουν θετικά στο κάλεσμά του Θεού, έχοντας ως πρότυπο την Παναγία.
Είθε οι πιστοί να απαντήσουν θετικά στα καλέσματα του Θεού. Αμην.
Λ.Ξ.