ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

'“

«Όλη τη νύχτα προσευχόταν στο Θεό. Όταν ξημέρωσε, φώναξε κοντά του τους μαθητές του κι απ' αυτούς διάλεξε δώδεκα, τους οποίους ονόμασε αποστόλους ».

ΕΚΝΕ ΣΥΡΟΥ

Η Καθολική Νεολαία της Σύρου

σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα της,

και σας ανοίγει ένα καινούργιο παράθυρο στην επικοινωνία, στη γνωριμία και στην επαφή με όλους όσοι συγκροτούν τη μεγάλη παρέα των νέων της ΕΚΝΕ Σύρου!

Μέσα απ’ αυτήν θα μάθετε περισσότερα για την οργάνωσή μας, θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε μαζί σας, αλλά και θα μπορείτε να ανατρέξετε στις δράσεις μας κατά τας προηγούμενα χρόνια, για να θυμηθείτε στιγμές, πρόσωπα, τόπους και …ιστορίες.

Επίσης, μέσα από αυτό το εργαλείο επικοινωνίας, θα ενημερώνεστε και για όλη την επικαιρότητα που αφορά όχι μόνο την Καθολική Νεολαία της Σύρου, αλλά όλης της Ελλάδας, και του κόσμου μας.

Σ’ αυτό το νέο ψηφιακό περιβάλλον μπορείτε και να προσεύχεστε με το Ευαγγέλιο της κάθε μέρας, να ξαναθυμηθείτε, οι πιο έμπειροι, τις παλαιότερες εμψυχώσεις των ομάδων και να ξανακοιτάξετε τις καινούργιες, να χρησιμοποιήσετε και τις προτάσεις για προσευχή!

Αγαπητοί μας, σας καλούμε να βγείτε «σ’ αυτή τη δημόσια πλατεία, όπου οι νέοι περνούν πολύ χρόνο και συναντιούνται εύκολα, ακόμη και αν δεν έχουν όλοι τους ισότιμη πρόσβαση, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Όλα αυτά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για διάλογο, για συνάντηση και για ανταλλαγή μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και για την πρόσβαση σε πληροφορίες και γνώσεις…». (Αποστολική Παραίνεση του πάπα Φραγκίσκου Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ, παρ.87 )

Καλή περιήγηση στον ιστότοπό μας!

Από την Γραμματεία της Πανσυριανής Επιτροπής Νεολαίας και κλήσεων

της Καθολικής Επισκοπής ΣύρουΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΓ. ΣΙΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

(βλ. τον Βίο των Αγίων στην Βιβλιοθήκη)"ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ"

Κατά Λουκά Αγιο Ευαγγέλιο 6,12-19.

Εκείνες τις ημέρες ανέβηκε ο Ιησούς στο βουνό για να προσευχηθεί. Όλη τη νύχτα προσευχόταν στο Θεό. Όταν ξημέρωσε, φώναξε κοντά του τους μαθητές του κι απ' αυτούς διάλεξε δώδεκα, τους οποίους ονόμασε αποστόλους: Το Σίμωνα, που του έδωσε το όνομα Πέτρος, και τον αδερφό του τον Ανδρέα· τον Ιάκωβο, τον Ιωάννη, το Φίλιππο, το Βαρθολομαίο· το Ματθαίο, το Θωμά, τον Ιάκωβο, γιο του Αλφαίου, το Σίμωνα, που λεγόταν Ζηλωτής· τον Ιούδα, γιο του Ιακώβου, και τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, αυτόν που έγινε προδότης.

Ο Ιησούς με τους μαθητές του κατέβηκε από το βουνό και στάθηκε σε μια πεδιάδα. Ένα μεγάλο πλήθος μαθητών του, καθώς και πολύς λαός απ' όλη την Ιουδαία, από την Ιερουσαλήμ και τις παραλιακές πόλεις της Τύρου και της Σιδώνας είχαν πάει εκεί για να τον ακούσουν και για να θεραπευτούν από τις αρρώστιες τους. Ήρθαν ακόμα και όσοι υπέφεραν από ακάθαρτα πνεύματα· όλοι αυτοί θεραπεύτηκαν. Όλος ο κόσμος προσπαθούσε να τον αγγίξει, γιατί μια δύναμη έβγαινε από πάνω του και θεράπευε τους πάντες.

Λόγος του Κυρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΝΕ

ΛΟΓΟΤΥΠΟ Π.Η.Ν. ΛΙΣΑΒΟΝΑ 2023

Το νέο λογότυπο της Π.Η.Ν. Λισαβόνα 2023 πάνω στο θέμα: «H Μαριάμ σηκώθηκε και πήγε γρήγορα» (Λκ 1,39) έχει το σταυρό ως κύριο στοιχείο. Tον σταυρό διασχίζει το Άγιο Πνεύμα που φαίνεται ότι ανεβαίνει. Είναι μια πρόσκληση στους νέους να μην σταθούν ακίνητοι αλλά τους ζητείται να είναι οι πρωταγωνιστές της οικοδόμησης ενός πιο δίκαιου και αδελφικού κόσμου. Τα χρώματα (πράσινο, κόκκινο και κίτρινο) αποτελούν την πορτογαλική σημαία.

Ο Σταυρός

Ο Σταυρός του Χριστού, το σημείο της απεριόριστης Αγάπης του Θεού για την ανθρωπότητα, είναι το κύριο στοιχείο που δείχνει ότι από αυτόν προέρχονται τα πάντα.

Η πορεία

Η επίσκεψη της Παναγίας στην Αγία Ελισάβετ είναι το θέμα της Π.Η.Ν. Λισαβόνας 2023 και μας δείχνει ότι η Παναγία ήταν έτοιμη να ζήσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, διαθέσιμη για να υπηρετήσει την Ελισάβετ. Αυτή η κίνηση δίνει έμφαση στην πρόσκληση στους νέους να ανανεώσουν την «εσωτερική τους δύναμη, τα όνειρά τους, τον ενθουσιασμό, την ελπίδα και την ευγνωμοσύνη τους» («Ο Χριστός Ζει», 20).

Το ροδάριο

Η επιλογή του Ροδαρίου συμβολίζει την πνευματικότητα του πορτογαλικού λαού στην ευλάβεια του στην Παναγία της Φάτιμα. Το Ροδάριο βρίσκεται στην πορεία για να θυμίζει την εμπειρία του προσκυνήματος, που έχει τόσο μεγάλη σημασία στην Πορτογαλία.

Η Παναγία

Η Παναγία απεικονίζεται ως νεαρή γυναίκα όπως παρουσιάζεται στο ευαγγέλιο του Λουκά (Λκ 1,39) για να ενισχύσει τη μεγαλύτερη ταύτιση με τους νέους. Το σχέδιο εκφράζει τη νιότη των χρόνων της, χαρακτηριστικό ενός ατόμου που δεν είναι ακόμη μητέρα, αλλά που φέρνει το φως του κόσμου μέσα της. Αυτή η απεικόνιση θέλει να δείξει την ενθουσιώδη στάση της Παναγίας.

Λ.Ξ.

1Η ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΝΕ ΣΥΡΟΥ

Χθες, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, τα μέλη της ΕΚΝΕ Σύρου συγκεντρώθηκαν για την πρώτη Εμψύχωση στο θέμα που θα διερευνήσουν κατά την ποιμαντική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Προηγήθηκαν πριν από δυο εβδομάδες οι συναντήσεις γνωριμίας και χθες, ουσιαστικά, ξεκίνησε η εργασία στις ομάδες.

Το πρωί της Κυριακής, οι έφηβοι του Γυμνασίου, των τμημάτων της Ερμουπόλεως και του Πάγου, συμμετείχαν στην ενοριακή Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, στις 11 η ώρα περίπου, στην ενοριακή αίθουσα, οι εμψυχωτές είχαν προετοιμάσει μια δραστηριότητα μέσω της οποίας τα παιδιά προσπάθησαν να ανακαλύψουν εκείνα το «θέμα» της χρονιάς. Χωρίστηκαν σε 5 ομάδες, και κάθε ομάδα αναζήτησε μια παραπομπή από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, όπου να αναφέρεται ένα από τα πέντε "εγώ είμαι..." του Ιησού. Διαβάζοντας την φράση, έπρεπε να πουν ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που λέει ο ίδιος ο Ιησούς για τον εαυτό του. Ακούστηκαν πάρα πολύ ωραία πράγματα από τα παιδιά, που εκφράστηκαν όλα και κατάφεραν να ανακαλύψουν το θέμα της χρονιάς που είναι το "Είμαι".

Όταν ολοκληρώθηκε η εμψύχωση, οι έφηβοι μας είχαν αρκετό χρόνο για ομαδικά παιχνίδια με τους εμψυχωτές τους.

Το απόγευμα συγκεντρώθηκαν οι νέοι του λυκείου.

Στις φετινές εμψυχώσεις του λυκείου μας βοηθά η Γαλλική ομάδα Alpha, που ειδικεύεται στην ποιμαντική των Νέων. Η δομή της εμψύχωσης στηρίζεται στον διάλογο μεταξύ των νέων, και μέσα από βίντεο και ερωτήσεις γεννιέται και αναπτύσσεται η συζήτηση μέσα στην ομάδα. Η χθεσινή πρώτη εμψύχωση αφορούσε τη γενική εισαγωγή σε όσα θα ακολουθήσουν μέσα στην χρονιά. Το κεντρικό θέμα ήταν "το νόημα της ζωής: αυτό που με κάνει ευτυχισμένο και ο Χριστιανισμός". ΄Εγινε μια ουσιαστική και πολύ καλή εμβάθυνση πάνω στο θέμα και οι νέοι έδειξαν πως η επιλογή του θέματος τους ενδιαφέρει, τους βάζει σε αναζήτηση και τους ικανοποιεί.

Με όλα τα τμήματα ανανεώσαμε το ραντεβού μας ,για την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στα γνωστά πια σε όλους σημεία.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Πανσυριανή Επιτροπή Νεολαίας και Κλήσεων,

της Καθολικής Επισκοπής Σύρου


ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΚΝΕ

Με κέφι, ενθουσιασμό και μπόλικη χαρά ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου τα τμήματα ΕΚΝΕ της εκκλησιαστικής μας επαρχίας.

Μετά από πολλούς μήνες αδράνειας νέοι και έφηβοι ξαναέσμιξαν στους χώρους διεξαγωγής των συναντήσεων και οι αίθουσες γέμισαν πάλι με φωνές και παιχνίδια.

Το πρωί έκαναν την αρχή τα τμήματα των εφήβων στην Ερμούπολη και στον Πάγο και το απόγευμα στην Ερμούπολη πραγματοποιήθηκε η έναρξη του τμήματος για τους νέους του λυκείου του νησιού μας.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για την επανέναρξη των τμημάτων και ανανεώθηκε το ραντεβού για μετά από 15 ημέρες για την αρχή των εμψυχώσεων μας για την νέα ποιμαντική χρονιά που ξεκίνησε.

Πανσυριανη επιτροπή Νεολαίας και Κλήσεων

της Καθολικής Επισκοπής Σύρου

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΚΝΕ

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ξεκινούν για όλες τις ενορίες μας τα τμήματα νεολαίας της ΕΚΝΕ.

Για τους έφηβους του γυμνασίου και πιο συγκεκριμένα για τις ενορίες της Βάρης, της Ποσειδωνίας, του Φοίνικα, του Γαλησσά, του Βήσσα και του Πάγου η συνάντηση είναι στον ενοριακό Ναό του Πάγου στις 10:00 με την συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία και έπειτα στην ενοριακή αίθουσα για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Αντίστοιχα και για τις ενορίες της Ερμούπολης, Άνω Σύρου, Κινίου και Μάννα, και εκεί η συνάντηση είναι στις 10:00 το πρωί με την συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία της ενορίας και έπειτα στην ενοριακή αίθουσα για την έναρξη της ΕΚΝΕ.

Για τους νέους λυκείου η έναρξη είναι το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00 στην αίθουσα νεολαίας της καθολικής Επισκοπής Σύρου στην Ερμούπολη.

Πανσυριανή Επιτροπή Νεολαίας και Κλήσεων

Καθολικής Επισκοπής Σύρου

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ


Η χρονιά που διανύουμε μόνο συνηθισμένη δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε, ελέω της πανδημίας που μας ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες, εμάς και όλο τον κόσμο ανά την υφήλιο. Παρά όμως αυτή την μεγάλη δυσκολία δεν θα μπορούσε ο συριανός χριστιανικός λαός να μην εορτάσει με την πρέπουσα τιμή την εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης στην οποία έχει μεγάλη ευλάβεια.

Έτσι λοιπόν και την εφετινή χρονιά εορτάζεται το οκταήμερο αφιερωμένο στην Παναγία την Φανερωμένη, Μητέρα όλων των Συριανών. Φυσικά μέσα σε αυτές τις 8 ημέρες δεν θα μπορούσε να λείψει και η παρουσία των νέων της τοπικής μας Εκκλησίας .

Την Κυριακή, λοιπόν, 20 Σεπτεμβρίου οι έφηβοι και οι νέοι του νησιού μας πραγματοποίησαν το προσκύνημα τους στο Ναό της Φανερωμένης με μια προσευχή προετοιμασμένη από την Πανσυριανή Επιτροπή νεολαίας και κλήσεων.

Η εικόνα της Παναγίας τη Φανερωμένης θα λέγαμε ότι έχει μια ιδιαίτερη μορφή. Αποτελείται φυσικά από την Παναγία που φοράει ένα μανδύα και περικλείει μαζί της τον Πάπα, έναν Επίσκοπο, έναν μοναχό, ένα βασιλικό ζεύγος και ακόμα κάποιους ανθρώπους, δηλαδή συμβολίζει την χριστιανική κοινωνία της τότε εποχής. Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτήν την εικόνα ξεκινώντας την ακολουθία οι νέοι τοποθέτησαν ένα μανδύα και συμβολικά γύρω του κάποια αντικείμενα που χαρακτηρίζουν τον πάπα, τον Επίσκοπο, έναν μοναχό, ένα βασιλικό ζεύγος και εμάς τον υπόλοιπο χριστιανικό λαό του Θεού, όπως υπάρχει και στην εικόνα. Η προσευχή, έπειτα, συνεχίστηκε με κάποιες δεήσεις προς τον Κύριο για αυτά τα πρόσωπα και για όλους εμάς. Στην συνέχεια καλέστηκαν τα παιδιά να γράψουν μια δική τους δέηση προς την Παναγία και συμβολικά να την τοποθετήσουν κάτω από τον μανδύα της, δίπλα στα αντικείμενα που είχαμε τοποθετήσει στην αρχή.

Στην ομιλία του ο Επισκοπός μας είπε προς τους νέους:

Αγαπητοί μου νέοι και νέες,

Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαστε όλοι εδώ συγκεντρωμένοι για να κάνουμε και εμείς το δικό μας προσκύνημα στην Παναγία την Φανερωμένη. Αυτή η γιορτή της Παναγίας της Φανερωμένης είναι για εμάς τους Συριανούς μια πολύ σημαντική στιγμή κατά την διάρκεια του ποιμαντικού έτους, μιας και την γιορτάζουμε στις 24 του Σεπτέμβρη έχουμε καθιερώσει να ξεκινάμε την ποιμαντική μας χρονιά με αυτό το προσκύνημα. Καλέσαμε, λοιπόν, εσάς τους νέους για να σας ζητήσουμε να ζήσετε αυτήν την ποιμαντική χρονιά κοντά στην ενορία σας, στον εφημέριο σας. Έτσι να μπορέσετε μέσα από τις συναντήσεις που θα κάνετε να γνωρίσετε καλύτερα τον Ιησού Χριστό. Σήμερα αυτή την βραδιά όμως θα ήθελα να ζητήσω την προσοχή σας σε κάτι άλλο μιας και γιορτάζουμε την Παναγία την μητέρα μας. Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει ότι η Μαρία ελάχιστες φορές μίλησε. Στα Ευαγγέλια διαβάζουμε πολλά από αυτά που είπε ο Ιησούς πως έκανε η Παναγία αλλά λίγα λόγια της Παναγίας μεταφέρονται στο Ευαγγέλιο. Αυτό που μεταφέρεται ιδιαίτερα στο Ευαγγέλιο είναι ότι η Παναγία άκουγε τα λόγια του Ιησού και τα μελετούσε στην καρδιά της. Δηλαδή θα λέγαμε ότι, αν και ήταν παιδί της, το είχε μεγαλώσει, το είχε συμβουλεύσει, πιθανόν να το είχε μαλώσει κάποιες φορές τον μικρό Ιησού, όταν ο Ιησούς μεγάλωσε η Παναγία δεν έκανε τίποτα από το να ακούει τα λόγια του Ιησού και να τα μελετάει στην καρδιά της.

Κάτι άλλο που κάνει εντύπωση διαβάζοντας τα Ευαγγέλια είναι ότι πολύ συχνά ευχαριστούσε τον Θεό για όλα αυτά που ζούσε. Η ζωή της δεν ήταν πάντα μέσα στις χαρές, αν και πέρασε και εκείνη δύσκολες στιγμές, εκείνη δεν έπαψε να ευχαριστεί τον Κύριο για όλα τα καλά, όπως έκανε και σε αυτήν την περικοπή του Ευαγγελίου που ακούσαμε. Το διαβάσαμε σε μια άλλη μετάφραση που ίσως σας ακούστηκε λίγο παράξενη αλλά είναι το γνωστό Μεγαλυνάριο, αυτός ο ύμνος που ψέλνουμε κάθε απόγευμα με τον Εσπερινό. Το Μεγαλυνάριο που δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ύμνος ευχαριστίας της παναγίας προς τον Θεό για όλα τα καλά που έκανε σε εκείνη. Έτσι λοιπόν θα έλεγα ότι αυτή την βραδιά που συγκεντρωθήκαμε εδώ για να προσευχηθούμε προς την Παναγία θα ήθελα να σας καλέσω ο καθένας από εσάς, η καθεμιά από εσάς, να ευχαριστήσει τον Θεό για όλα τα καλά που έχει λάβει. Σκεφτείτε πόσα καλά έχετε λάβει από τον Θεό Πατέρα μέσω της μεσιτείας της Παναγίας πιθανόν ή την μεσιτεία άλλων Αγίων τους οποίους επικαλείστε αλλά σκεφτείτε πόσα δώρα σας έχει δώσει ο Θεός στην ζωή σας, πάρα πολλά. Αλλά καμία φορά τα θεωρούμε όλα δεδομένα. Τα θεωρούμε όλα ότι τα δικαιούμαστε. Για αυτό λοιπόν θα σας καλέσω να ευχαριστήσετε τον Ιησού Χριστό για όλα τα καλά που σας δίνει και να ευχαριστήσετε και την Μητέρα του την Παναγία, η οποία όταν την επικαλούμαστε και μας εισακούει μεσιτεύει για εμάς προς τον Θεό Πατέρα για να μας χορηγήσει την χάρη του και τις ευλογίες του.

Την φετινή χρονιά χαρακτήρισε την εορτή ακόμα μία είδηση που ο Επίσκοπος ανακοίνωσε στο τέλος της ακολουθίας. Οι αγαπημένοι μας εμψυχωτές ο Γιάννης Βαρθαλίτης και η Ιωάννα Σιγάλα έπειτα από 10 και πλέον χρόνια παρουσίας στις ομάδες νεολαίας αποφάσισαν να αναζητήσουν νέες δράσεις μέσα στην Εκκλησία αφήνοντας την νεολαία σε νεότερους εμψυχωτές, ανοίγοντας έτσι ένας νέος κύκλος για την νεολαία της τοπικής μας Εκκλησίας. Σίγουρα οι αποχωρήσεις λυπούν την νεολαία και την Εκκλησία μας αλλά με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη νέων εμψυχωτών στην πανσυριανή επιτροπή, σύμφωνα με τα λόγια των δύο απερχόμενων εμψυχωτών νεολαίας. Εξάλλου όπως μας υποσχέθηκαν θα είναι δίπλα μας και θα μας συντροφεύουν με την προσευχή αλλά και παρόντες σε οτιδήποτε χρειαστούμε την εμπειρία τους. Ο Σεβασμιότατος Επίσκοπός μας έπειτα ανακοίνωσε τον νέο συντονιστή νεολαίας Λεονάρδο Ξανθάκη, ο οποίος και διαδέχεται τους δύο αποχωρήσαντες. Έπειτα ο νέος συντονιστής ανακοίνωσε στα παιδιά τους χώρους των νέων τμημάτων και τους εμψυχωτές που θα τα απαρτίζουν. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν δυο τμήματα εφήβων: ένα στην ενοριακή αίθουσα της Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη για τις ενορίες της Άνω Σύρου, του Μάννα, της Ευαγγελίστριας και του Κινίου, με εμψυχωτές τον π. Νίκο Ρούσσο, την Αδ. Μελανή και τον Ιωσήφ Βαρθαλίτη και το άλλο τμήμα στην ενοριακή αίθουσα του Πάγου για τις Ενορίες της Βάρης, της Ποσειδωνίας, του Φοίνικα, του Γάλησσα, του Πάγου και του Βήσσα με εμψυχωτές τον εφημέριο Πάγου π. Κλαούντιο, την Ευγενία Σαγκινέτου, την Αγγέλα Βαρθαλίτου, τον Βλάση Ροσσολάτο, την Ελπίδα Ρούσσου και τον Αντώνη Φρέρη. Το λύκειο θα συνεχίσει και φέτος τις συναντήσεις του στην αίθουσα νεολαίας της Επισκοπής με εμψυχωτές τον π. Ιωσήφ Πρίντεζη, τον Λεονάρδο Ξανθάκη και την νέα προσθήκη στην ομάδα των εμψυχωτών Μαρία Βακονδίου. Τέλος την πανσυριανή επιτροπή πέρα των εμψυχωτών συμπληρώνουν η Καρμελίνα Ρούσσου και ο Γιάννης Βακόνδιος.

Ας ευχόμαστε όλοι, μάλλον καλύτερα ας προσευχόμαστε όλοι για αυτή την νέα ομάδα των εμψυχωτών και για την νέα ποιμαντική χρονιά που ξεκινάει ώστε οι νέοι μας με τους εμψυχωτές να συνοδοιπορούν προς τον δρόμο που δείχνει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

Από την Γραμματεία της Πανσυριανής Επιτροπής νεολαίας και κλήσεων

της Καθολικής Επισκοπής Σύρου