KisReefje februari 2017

Al een jaar geleden dat er nog eens een update van dit bakje is geweest, hij is een beetje in de schaduw komen staan van zijn grotere broer De Reefer 170.

Maar hij is rustig blijven voort pruttelen , elke week raampjes kuisen en bodempje stofzuigen tot er 10 l water mee uit is, en aanvullen natuurlijk "that's all" buiten natuurlijk het verdampte water aan te vullen en wekelijks het zout gehalte meten.

Maar nu de laatste maanden heb ik hem wat aan het opwaarderen geweest , er hangt nu ook een Dsuny led tegel boven , ik kon niet wennen aan het verschil van kijklicht met m'n reefer die er vlak naast staat , nu draaien ze op de zelfde verlichtingscyclus en kleur. Ook het bakje (glas) zelf is iets groter geworden het is nu een Dennerle Scaper tank 50 l, een beetje lager , een beetje dieper, een beetje groter en weer een mooi nieuw krasloos glas.

Nog een handig nieuwtje is de Eheim skim350 een pompje dat komaf heeft gemaakt , met de kamlaag die zicht meestal aan het einde van de week voor de wissel begon te vormen.

Verder draait het bakje nog steeds volgens "De Kismethode" methodes zijn populair hehe.... we lanceren nog een nieuwe...."KisReefing" (Keep it Simple Reefing) Tijd voor wat foto's ;-)

Mijn KisReefje.

Sinds een jaar zijn deze twee Markiezinnetje de bewoners.

Natuurlijk zitten er ook nog Shrimpjes in, volwassen vrouwtje.

Blijven toch fotogeniek hé :-)

Maar ook Balie poliepen zijn dat .

Verder zit er nog een PomPom krabje in maar deze had geen zin in een fotoshoot ...

Zo weer helemaal up-to-date ,tot de volgende !

Groetjes

Johan