Reefer 170 in juni 2018.

Hier nog eens stof afblazen , bakje pruttelt rustig verder . Ik gebruik nu sinds enkele maanden DSR EZ-Calcium en DSR EZ-Trace en bakje voelt er zich goed bij. De Hystrix die toch altijd een beetje een zorgenkind was groeit nu tot aan de oppervlakte.

Wierenfilter is ook nog steeds in gebruik .


Laatste grote upgrade is een nieuwe lamp, vorig weekend was er weer een ledje stuk (3de) van m, Dsuny armatuur , derde keer goede keer . Mijn zelfbouw hybride lamp is nu vervangen door een Maxspect RSX 100W , full led dus geen T-5 meer. Staat er nu 2 dagen boven , het lijkt goed te gaan, tot nu toe.... De bak is beter uitgelicht en minder strooilicht, voor de moment ben ik er tevreden mee.

Ben eens benieuwd dat m,n verbruik zal terug lopen met de nieuwe lamp.


En als laatste nieuwtje : Ik heb er vandaag een netje van Red Sea geïnstalleerd , om spring lustige tot andere gedachten te brengen.

De eerste twee foto's zij met de beugels van de Maxspect RSX , vind het zijaanzicht helemaal niet het einde ,en de beugels waren niet combineerbaar met het afdek netje.

De toekomst zal uitwijzen hoe de bak het zal doen na de verandering , voorlopig is er nog een geen enkel koraal dat zich van de lamp wissel iets aantrekt , ik had een beetje schrik voor m, Acan's maar ze staan al heel de week lekker opgeblazen net als anders. Ik heb ook nog Acans hoger in de bak staan , en die lijken het nu beter te doen , omdat ze een beetje in de schaduw vallen , met mijn andere lamp kregen ze persies wat te veel licht.

Het kijklicht met de lamp , is ietsje feller en helderder , maar de kleuren zijn bijna het zelfde gekregen. Ik vermoed dat ik er nog wel iets meer kan uit halen . Nu staat de lamp op een voorgeprogrammeerd programma er zitten er 4 in .

Als ik de combi van tijd & goesting ga ik er nog wat mee experimenteren. Maar nu al heel tevreden van de kleur.

Juist de opzetbeugels , vind in nu niet het einde langs opzij gezien dan , het heeft wat weg van zo een Japans dakje , plus zit ook de knoeien met mijn anti-springnet combi opzetbeugel.

De lamp komt daarom straks tegen de muur bevestigt ,de vrouw is gaan werken kan ik nog eens goed wat gaten boren in de muur héhé.


De Maxspect RSX hangt nu juist één week boven. De dag dat ik de lamp had geplaatst had ik het water nog getest. Vandaag terug even getest ik was benieuwd..... m,n doseerpomp een beetje moeten bijstellen maar wel in de goede zin KH was op één week van 7,5 naar 6,8 gegaan. Ook verbruik van Ca was lichtjes toe genomen. Lijkt goed te komen met de lamp wissel


Met de actuele montage tegen de muur.


Synchroonzwemmen ;-)