Sóc contemporani!

Strindberg i el teatre d'avui

9 d'octubre de 2019 | Institut del Teatre | Barcelona

Arran de l’edició del llibre August Strindberg* (publicat conjuntament per l’Institut del Teatre [IT] i l’editorial Comanegra), la revista Estudis Escènics de l’IT, amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, organitza una Jornada de debat al voltant de l’autor, de la seva obra i de la seva influència.

Comptarem amb la participació d'Anna Pettersson, directora del Teatre Íntim d'Estocolm (el teatre de Strindberg recuperat), que avui en dia té el repte de rellegir, reinterpretar i tornar a escenificar el teatre de l'autor. Participarà, així mateix, Jean-Pierre Sarrazac, estudiós de l'obra de l'autor suec (que fa poc ha publicat el seu inestimable estudi Strindberg, L'Impersonnel), i també, entre d'altres, Jonathan Châtel, que va presentar fa tres anys la seva aclamada adaptació del Camí de Damasc al Festival d'Avinyó. També organitzarem una taula rodona amb directores i directors que recentment han portat Strindberg a escena.

*Es tracta d’un volum curat per Carolina Moreno i Teresa Vilardell, que recull tant obres dramàtiques (El viatge de Pere l’Afortunat, La més forta, Dansa de mort i La sonata dels espectres) com diversos «Escrits sobre teatre» de l’autor.
Imatge: composició a partir d’un retrat d’August Strindberg de 1891, realitzat per John Lundgren.Agraïments a Erik Höök i a l'Strindbergsmuseet d'Stockholm la cessió i autorització de publicació de la imatge original.