Putna - schitul Daniil Sihastrul, pe traseul 2, în Munţii Obcina Mare

1

articolul continuă de la 


Pentru început urmăm până la locul din imaginea 12 sau 13 traseul Putna - Măgura Vacii. Iată drumeagul din imaginea 12 de pe acest traseu, toamna (foto 1). Urcăm pe el, destul de accentuat.

Mai sus drumeagul dă într-o rarişte (foto 2). Spre dreapta în sensul de urcuş zărim versantul vestic al crestei care urcă din spatele Sihăstriei Putnei, spre aceeaşi destinaţie cu a noastră, traseul 4 de pe versantul sudic ( foto 3).

2

3

Drumeagul urcă mai departe şi este bine vizibil. Este bine să-l parcurgem pe vreme mai bună deoarece în perioadele umede are mult noroi. Pe un copac găsim iască (foto 5). Mai sus drumeagul intră în pădurea mai deasă şi este tot bine vizibil (foto 7). Apar bifurcaţii unde ne vom abate spre dreapta în urcuş (foto 8). Multe din drumurile laterale care apar se unesc mai sus iar altele care nu se unesc cu drumeagul pe care urcăm duc tot în vecinătatea schitului. 

5

7

Trecem printr-o porţiune mlăştinoasă care nu ridică probleme. Drumul nostru urcă mai departe (foto 9) şi la un moment traversează o porţiune cu arbuşti tineri printre copaci foarte înalţi (foto 10). Tot urcând zărim cerul printre copaci, în dreapta noastră, spre creasta descrisă la finalul porţiunii 2, Vârful Scorbura - schitul Daniil Sihastru, de la descrierea crestei principale, semn că ne apropiem de vârful muntelui (foto 11). Apoi poteca coteşte brusc spre stânga dar nu pentru mult timp.

8

                             9

10

11




Încă puţin şi ajungem la o bifurcaţie bine conturată unde găsim o săgeată pe care arată drumul (în coborâre) spre Putna (foto 13). De la săgeată se zăreşte schitul (foto 14).

                          13

14

                     În partea dreaptă şi mai sus zărim gardul aflat chiar pe creasta principală (porţiunea 2, Scorbura - schitul Daniil Sihastrul de la descrierea crestei principale sau imaginea 23 de la traseul 4 de pe versantul sudic. Din poiana unde se află schitul, spre stânga cum intrăm în ea, zărim Vârful Măgura Vacii (1158 m), cel mai înalt de pe această creastă (foto 15).

15

De la intersecţia din imaginea 1, de unde am părăsit varianta care duce direct spre Vârful Măgura Vacii şi până la schit am făcut o oră şi 15 minute.