Nieuwsberichten

VEG.UNO (her-)publiceert links en nieuws over veganisme en non-violent-activisme,maar is het niet altijd eens met de manier waarop actievoerders werken en ondersteunt niet alle vormen van activisme.

ALLEEN NON-VIOLENT/ GEWELDLOZE AKTIES VERDIENEN DE AANDACHT EN STEUN.

Helaas wekt het veganisme ook spanningen en stress op bij anders denkende personen.

(WAT ZEGT DE WET OVER DIERENACTIVISME?)

De politie heeft op Woensdag 6 Oktober 2019 uit voorzorg de Lankerenseweg in Voorthuizen afgezet in verband met mogelijke dreigende conflict omtrent acties van dierenactivisten in Barneveld en Voorthuizen.

VOORTHUIZEN -

Tientallen, veelal jonge boeren, gingen met tractoren de weg op en verzamelden zich op de T-splitsing van de Schoenlapperweg, Lankerenseweg en Appelseweg. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse.

Boven Barneveld en omgeving cirkelde woensdagavond een politiehelikopter.

Ook op wegen in de omgeving was de politie actief, onder meer met honden.

Zo'n honderd jonge boeren hadden zich verzameld op de Lankerenseweg bij Voorthuizen.

Volgens de boeren zouden de dierenactivisten rondrijden in meerdere busjes.

Ze verklaarden een actie van dierenactivisten te willen tegenhouden.

Activisten zouden via social media gedreigd hebben varkensstallen in de regio te bezetten.

De politie hield de menigte tegen en sloot de Lankerenseweg af.

Even voor 23.00 uur vertrokken de meeste mensen, nadat een delegatie een laatste ronde had gemaakt en had geconstateerd dat de omgeving verlaten was. Een kleine groep blijft waakzaam, zegt een woordvoerder.

Tegen Omroep Gelderland zei een jonge boer woensdagavond: 'Eerder vanavond waren we hier met een paar honderd man. We willen verhinderen dat dierenactivisten hier een boerderij gaan bezetten. We zijn hier om de gezinnen en hun vee te beschermen. We zijn het zat.'


De rechtbank hield het bij een boete van 300 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

In Den Bosch kregen Actievoerders boetes van 300 euro voor de bezetting van een stal in Boxtel

67 dierenactivisten van dierenrechtenorganisatie Meat the Victims die in mei in het Brabantse Boxtel een varkensstal bezetten kregen 6 November 2019 een week celstraf tegen zich geeist.

werden veroordeeld tot 300 euro boete en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf voor hun deelname aan de urenlange bezetting.

De politierechter vond dit echter verdedigbaar omdat een confrontatie tussen de boeren en dierenactivisten “niet ondenkbaar” was. “De wijze waarop de actie is uitgevoerd spoort niet met een vreedzame demonstratie en heeft de boodschap volledig ondergesneeuwd.”

Bron: AD, Omroep Brabant, hartvannederland.nl

De aandacht vragen voor het dierenleed en het milieu en het bevrijden van dieren is een nobel streven en mag zeker gewaardeerd worden, vooral als het gaat om dieren die mishandeld, misbruikt en geslacht worden voor de menselijke consumptie. ( Bijna elke veganist is bewust van deze problemen)

Veg.Uno hoopt dat de mensheid spoedig bewust gaat worden van de noodzaak om veganistisch te leven.

Veg.Uno zoekt de dialoog en het debat, maar ook de actualiteit en nieuwswaarde in alles wat met veganisme en dierenactivisme te maken heeft.

Wil jij helpen om online meer pubicaties mogelijk te maken naar gerichte informatie over veganisme en activisme, stuur dan een berichtje naar de initiator met je naam + motivatie waarom jij wil helpen.

+31622869860