Zwarte vlaggen

In december 2020 werd bekend dat projectontwikkelaar Matexi en de grondeigenaars van de Aa-vallei een overeenkomst sloten voor de verkoop. Vanaf dit moment is er een tweejarige optie op het recht van opstal. Matexi heeft nu 2 jaar de tijd om een bouwaanvraag in te dienen.

Naar aanleiding van dit nieuws startte Schorvoort 2020 deze actie. Begin januari 2021 vroegen we de inwoners van Schorvoort om een zwarte vlag uit te hangen. Op deze manier laten we zien aan het stadbestuur dat de hele wijk zich verzet tegen de verkaveling in de Aa-vallei.

Intussen kan je op veel plaatsen in Schorvoort zwarte vlaggen zien wapperen. Het is een duidelijk signaal: Wij zijn teleurgesteld om deze nieuwe wending, maar we blijven strijdlustig verder werken aan een alternatief waarbij onze omgeving en onze mensen wél centraal staan.

Hang jij ook mee de vlag uit?

Uit politieke hoek krijgt Schorvoort 2020 regelmatig het verwijt dat we de buurt niet vertegenwoordigen. Herken je onze bezorgdheden? Zie je deze verkaveling écht niet zitten? Toon dat door een zwarte vlag te hangen, waar je ook woont in Turnhout. Verenigd kunnen we meer!


Ook als vereniging!

Ben je een vereniging of organisatie in Turnhout? Ook jullie steun is belangrijk. Spelen, wandelen of uitwaaien in een groene omgeving, maar vlakbij de stad? Heerlijk voor jeugd- en sportverenigingen, scholen, leefgroepen, WZC's enzovoort. Hang een zwarte vlag uit en toon dat je als Turnhoutse vereniging een 100% bouwvrije Aa-vallei steunt!Scouts Sint-Franciscus Schorvoort steunt een 100% bouwvrije Aa-vallei en hangt de zwarte vlag uit.