Homepage

Welkom op de website van Schorvoort 2020. Aa-vallei, betonstop, Matexi, Masterplan, ... Allemaal woorden die je bekend voorkomen, maar je weet niet juist hoe of wat? Kom op deze website alles te weten over de verkavelingsplannen in Schorvoort en de problematiek er rond.

Bij Info vind je alle feiten. Wat zijn de plannen? Wat is de Aa-vallei? Wat zegt de politiek? Al je vragen worden daar beantwoord.

Benieuwd wat we al deden? Bij Onze campagnes zie je onze acties door de jaren heen.

Bronnen nodig? Op de pagina Publicaties vind je een studie van de KU Leuven, het Masterplan in PDF, krantenartikels en meer.

Wie zijn wij?

Schorvoort 2020 vormt een onafhankelijk wijkcomité dat zich verzet tegen een grootschalige woonuitbreiding in Turnhout, meer bepaald Schorvoort. In 2011 startten wij al met actievoeren. Sindsdien gaan we praten met de gemeente Turnhout, informeren en verenigen we de inwoners en houden we nieuwe ontwikkelingen in de gaten. 10 jaar laten gaan we even strijdvaardig door!

In 2020 kwam dit verhaal in een stroomversnelling en staat vooral de Aa-vallei in de schijnwerpers. Dit prachtig stukje natuur is namelijk ook bouwgrond. Projectontwikkelaar Matexi sloot in 2020 een overeenkomst met de grondeigenaars van de Aa-vallei. Binnen 2 jaar zal Matexi een verkavelingsaanvraag indienen, hoog tijd voor actie dus!

Laat van je horen!

Burgerverzet werkt! Laat dus van je horen!

Met een druk op de knop stuur je in enkele seconden een mail naar de Turnhoutse partijvoorzitters of het kabinet van Zuhal Demir. Er zal een voorbeeldmail openen waarbij de ontvangers al zijn ingevuld. Voeg gerust ontvangers naar keuze toe!