Jag brukar förmedla momentuppgifterna samlade i ett kalkylark som jag distribuerar (delar ut) via Classroom. Kalkylarket innehåller länkar till formulär som du ska göra. När du gjort ett formulär skriver du resultatet i rutan under länken. Skriv bara ditt resultat: alltså om du får 55 av 100 skriver du bara 55. Kalkylarket räknar automatiskt ut ditt samlade resultat som ger ett betyg i slutändan. När du gjort alla formulär och fyllt i dina resultat skickar du in uppgiften.

Uppgifterna är alltså uppdelade i moment och varje moment utgörs av en uppgift i form av ett kalkylark som jag delar via Classroom. När man gjort formulären och skrivit in sina resultat och är nöjd med summan skicka man in uppgiften via Classroom. I uppgiften står deadline och när detta datum passerat skickar jag tillbaka uppgiften som jag betygsätter fastän den inte är klar. Och skicka man in tidigare brukar jag betygsätta så fort som möjligt och delge eleven en ny uppgift. 

Om man får ett F behöver man fixa till det genom att göra uppgiften och skicka in igen.

I slutet av kursen kan du gå in på Google Classroom och klicka på "Klassuppgifter" högst upp, därefter "Visa ditt arbete" så får du en procentsats uppe till höger bredvid ditt namn; den behöver vara över 50 %; detta är summan av alla uppgifters resultat. 

För att nå godkänt betyg i varje delad uppgift (kalkylark) som består av fem formulär behöver eleven alltså få ca 50 poäng per formulär vilket innebär att eleven behöver få minst 250 poäng för godkänt betyg i uppgiften.

Summan av formulärresultaten i kalkylarket ger betyg:

under 250 = F = otillräcklig nivå = icke godkänt

250 - 349 = E = grundläggande nivå = godkänd nivå

350 - 399 = D = lite högre nivå = klart godkänd nivå

400 - 449 = C = hög nivå = godkänt med råge

450 - 474 = B = nästan perfekt = väl godkänt

475 - 500 = A = perfekt = full pott

Formulären kan antingen ge poäng baserat på hur mycket du jobbar eller hur många rätta svar du får.

Fördjupningsfrågorna är valbara och möjliggör högre betyg i uppgiften.