תאריך: 10/03/23

קיה נירו פלאג-אין

קיה נירו פלאג-אין החדשה מתייצבת אצלנו למבחן דרכים מלא לאחר שטעמנו מהיכולות שלה באירוע ההשקה לפני כחודש. עוד לפני שהספקתי להכין את המבחן דרכים במלואו, הנירו הייתה זריזה וכבר הספיקה להשחיל את עצמה לתוך רשימת 3 הפיינליסטיות בתחרות רכב השנה העולמית לשנת 2023. ואם לא די בכך, כבר הספיקה לקטוף את המקום הראשון בתחרות רכב השנה לנשים לשנת 2023. במבחן הדרכים ננסה להבין מה סוד ההצלחה של הנירו בדור החדש והמסקרן.

עיצוב

זה מבחן הדרכים הראשון שכמות תשומת הלב שהרכב משך אליו הייתה כמעט חסרת תקדים. מעבר לעיצוב הייחודי והמרשים של הדור החדש של הנירו, רכב המבחן התייצב בצבע ירקרק מיוחד בשילוב קורה C צבועה בשחור. והכל ביחד גרם לאנשים לזרוק מבטים, לעצור להסתכל ואף לשאול ולהתעניין לגבי הנירו החדשה. אין ספק שחיצונית הרכב מרשים יותר. התחברתי מאוד לפנסי ה"בומרנג" מאחור, לספויילר המשלב תאורת בלם coast to coast, ולפנסים המיוחדים בחזית. גם החישוקים הגדולים מרשימים ומשלימים את ההופעה. השילוב הדו-גווני של קורה C מיוחד ושונה בנוף. וזה בהחלט תורם להופעה הייחודית. שאפו לקיה שלא לוקחים על כך תוספת תשלום.


דווקא לתא הנוסעים בפנים התחברתי אף יותר מההופעה החיצונית המרשימה של הנירו. הקו החדש של עיצוב תאי הנוסעים והקונסולה המרכזית של קיה, שפגשנו בספורטאז' וב-EV6, פשוט מושלם. הנירו שואבת מהשניים האחרונים אלמנטים רבים. והכל ביחד לא רק שנראה טוב, אלא מאוד פרקטי ונוח לתפעול. המיקום של פתחי המיזוג ומערכת המולטימדיה נמצא במקום הנכון. הפאנל טאץ' המתחלף בין שליטה על מערכת האקלים ומערכת המולטימדיה פשוט ונוח (אחרי הסתגלות קצרה). הנדסת האנוש טובה, הכל נראה טוב ומתפקד טוב. תנוחת הישיבה טובה וגבוהה יחסית, וקל להגיע לפוזיציה המתאימה לכם בזכות מושב נהג חשמלי וכיוון גובה-עומק לגלגל ההגה. איכות החומרים וההרכבה משובחות לא פחות. תא הנוסעים של הנירו משלב שימוש בחומרים ממוחזרים, וזה לא גורע מהתחושה הטובה בתא הנוסעים.

מצד ימין מבצבצת לה הנירו בדור הראשון. ההבדל בניהן תהומי...

הפרופורציות של קיה נירו החדשה ביחס ליונדאי איוניק 5, לשיפוטכם...

אבזור

גרסת הפלאג-אין משווקת כאן ברמת גימור אחת בלבד והיא עשירה למדי וכוללת בין היתר: מערכת מולטימדיה מקורית בגודל 10.25 אינץ' עם שיקוף אלחוטי (שעובד נהדר) ל-Apple CarPlay ו-Android Auto. מצלמה אחורית (באיכות טובה) עם אפשרות הפעלה עצמאית בנסיעה, חיישני חנייה מאחור, לוח מחוונים דיגיטלי 4.2 אינץ', שקע טעינה USB-C בקונסולה מרכזית ובדופן המושבים הקדמיים. אני חייב להתעכב רגע על חיבורי ה-USB-C האלו. מעבר למיקום הגאוני שלהם בגב המושבים הקדמיים עבור הנוסעים מאחור, כשחיברתי את הטלפון לטעינה הוא כתב: "טעינה מהירה במיוחד". קיה, קבלו BIG LIKE שהשכלתם לשלב טעינה כזו לנוסעים מאחור בעידן של היום. תוך קצת פחות מחצי שעה סוללת הטלפון שלי הייתה מלאה (22%-85%). נמשיך באבזור: כניסה והתנעה ללא מפתח, בלם יד חשמלי + AUTO HOLD, ריפודים משולבים עור, חיישן אורות אוטומטיים, חיישן גשם, תאורה פנימית מסוג LED (כולל תא מטען), מערכת בקרת אקלים קדמית דיג' מפוצלת, פתחי מיזוג אוויר למושב האחורי, גג שמש נפתח חשמלי (וילון ידני), חלונות אחוריים כהים. אני חייב שוב לעצור. מתי בפעם האחרונה נתקלתם ברכב שהחלונות האחוריים שלו נפתחים באופן מלא עד הסוף למטה? קיה, הבאתם שיחוק עם החלונות מאחור. שנמשיך? פתיחה וסגירה אוטו' לחלונות קדמיים, מראות צד חשמליות מחוממות עם אפשרות לקיפול אוטו', תאורת אווירה עם אפשרות לבחירת צבע, פנסי ערפל קדמיים מסוג LED (שמוסיפים אחלה תאורה בחשיכה מוחלטת). מערכת השמע של הנירו מספקת סאונד נקי אך תדרוש מכם להגביר קצת את הווליום למספרים גבוהים, בקטנה. יש פיצ'ר נחמד של מצב שקט המאפשר להעביר את כל הסאונד לרמקולים הקדמיים ולהשתיק את האחוריים כאשר הנוסעים מאחור תפסו ראש ונרדמו. תאי האחסון ומחזיקי הכוסות נמצאים בשפע ובמקומות הנכונים בתא הנוסעים, ואולם האפשרות לשים בקבוק בדלתות קצת בעייתי אם מדובר בבקבוק גדול או מיימיה רחבה. טוב שיש קונסולה מרכזית ענקית לכל מה שצריך קרוב אליכם בנהיגה.

אין גלגל חלופי (יש ערכת ניפוח) ותא המטען של הנירו פלאג-אין הוא הקטן מבין הגרסאות של הנירו (בגלל הסוללה) ונפחו עומד על 348 ל'. ב-95% מהזמן זה יספיק לכם ביום יום, אלא אם אתם עובדים בחברת הובלות ומעמיסים מקררים...

בטיחות

לנירו יש 8 כריות אוויר (כולל אחת להגנה על ברכי הנהג וכולל אחת מרכזית לחציצה בין הנהג לנוסע) ואת כל מערכות הבטיחות שאתם מצפים לקבל מקיה: LKA - מערכת סיוע לשמירה על נתיב המבצעת תיקוני היגוי, LFA - מערכת סיוע אקטיבית לשמירה על מרכז נתיב הנסיעה, FCA-JX - מערכת למניעת התנגשות קדמית כולל בעת פניה שמאלה בצומת (ובגרסה החשמלית בלבד היא כוללת זיהוי תנועה חוצה), DAW - מערכת התראה על עייפות הנהג, BCA - מערכת אקטיבית לניטור רכבים בשטח מת ומניעת התנגשות במעבר נתיב, RCCA - מערכת אקטיבית לניטור תנועה חוצה מאחור כולל בלימה, SCC - בקרת שיוט אדפטיבית חכמה כולל זחילה בפקקים, LVDA - התראה על התחלת נסיעה של הרכב מלפנים, ROA - תזכורת לבדיקת מושב אחורי, HBA - מערכת אוטומטית לעמעום אור גבוה, ISLA+HDA - מגביל מהירות חכם כולל זיהוי תמרורי מהירות והמלצה לשנות מהירות בהתאם לתמרור. תפקוד ותפעול כל המערכות ראוי לשבח. אפשר להגדיר "סיבולת" של חריגה ממהירות הנסיעה של התמרור כאשר בקרת השיוט מופעלת. רק חבל שזה נעשה רק דרך מערכת המולטימדיה. כדי "להתיישר" עם המהירות שהרכב זיהה בתמרור כאשר בקרת השיוט עובדת, כל שאתם נדרשים לעשות זה ללחוץ על המתג לשינוי מהירות לחיצה ממושכת בהתאם למה שהרכב מסמן לכם בחץ ירוק מהבהב בלוח המחוונים. אם אתם נוסעים לאט מדי לחיצה ממושכת למעלה תעלה אתכם למהירות המותרת, ואם את נוסעים מהר מדי לחיצה ממושכת על המתג למטה תחזיר אתכם למהירות המותרת שהרכב זיהה בתמרור. ניתן להגדיר חריגה של עד 10 קמ"ש +/- מהמהירות שבתמרור.

נוחות נסיעה ונהיגה

תא הנוסעים של הנירו החדשה נוח מאוד בזכות מרווח פנים מרשים ביחס לקטגוריה. זה מרגיש רכב מקטגוריה גבוהה יותר בהיבט הזה. מהנדסי קיה הצרו את המשבים הקדמיים ופינו עוד יותר מקום לברכיים של הנוסעים מאחור. הרצפה כמעט שטוחה לחלוטין ותחושת הספייס והאווריריות בחלל תא הנוסעים נהדרת. ניכר כי קיה עשו עבודה טובה באשר לנוחות הנסיעה הן העירונית והן מחוץ לעיר. תא הנוסעים שקט מאוד במהירויות נמוכות, ורק רעשי רוח ומעט מאוד רעשי צמיגים חודרים לתא הנוסעים במהירויות של מעל 100 קמ"ש. הנוחות נשמרת והשיבושים נספגים ומשוככים בצורה יוצאת מן הכלל בהתחשב בעובדה שהנירו נועלת חישוקים גדולים בקוטר 18". כיול המתלים נכון ומדויק למדי: לא רך/נוקשה יתר על המידה, ובהשוואה לדור היוצא מדובר בשיפור כללי באיכות הנסיעה שהייתה טובה למדי גם בדור הקודם. בסיס הגלגלים עומד על 2,720 ס"מ ומעניקים מרווח פנים טוב לכל הנוסעים. המושבים עצמם נוחים ותומכים בצורה משביעת רצון. קוטר הסיבוב של ההגה מאפשר תמרונים עירוניים בנוחות, ושדה הראייה החוצה נהדר. הנירו מסירה כל ספק לגבי השיפור שנעשה ביחס לדור הקודם בכל ההיבטים שצוינו לעיל. זה רכב שונה לחלוטין, ובעלי נירו יעידו על כך. גם בסיום נסיעה ארוכה וממושכת לאילת הנירו לא גרמה לעייפות ניכרת בקרב מי מהנוסעים ברכב, כולל הנהג עצמו. הנסיעה חלקה, נוחה ושקטה יותר.


לנירו פלאג-אין מנוע בנפח 1.6 ל' בנזין אטמוספרי, המשודך לתיבת הילוכים DCT כפולת מצמד בעלת 6 הילוכים. וכן סוללת פולימר KWH 11.1 (360V). ההספק המשולב עומד על 183 כ"ס, 84.3 (סל"ד/כ"ס) ומומנט 20.7 (סל"ד/קג"מ). הנירו החדשה לא מותירה לי ברירה אלא להתחיל לדבר קודם כל על זמינות הכח. ההספק לעומת הדור היוצא עלה לא רק במספרים, אני לא חושב שיהיה בעלים של נירו פלאג-אין שיתיישב לנהוג בדור החדש ולא יתרשם מהשיפור הדרמטי לאין שיעור בזמינות הכח. הרכב מרגיש נמרץ בכל תוואי נסיעה, גם במצב ECO, ולרגע לא נותן לכם להרגיש חוסר ביטחון אחרי שהסוללה מתרוקנת ואתם נותרים עם רכב כבד בגלל הסוללה. וכאשר הסוללה טעונה במלואה ומכניסים למצב SPORT הרכב כבר הופך לסיפור אחר לגמרי... אבל נתמקד רגע ביכולות החשמליות של הרכב. קיבלתי אותו עם טווח נסיעה חשמלי של 57 ק"מ. הטווח מושפע משמעותית מסגנון הנהיגה של הנהג/ת שנסעו ברכב לפני עד הטעינה שלו. וזה מה שהרכב נסע בפועל. ולא, לא נסעתי רק בתוך העיר, נסעתי במהירות של 100+ בדרך לאילת. בנסיעה עירונית בלבד, עם סוללה טעונה במלואה ועם סגנון נהיגה שקול, אתם יכולים גם לנסוע מעבר לטווח החשמלי המוצהר של 61 ק"מ. ועם הנסיעה ללא מזגן שאתם לבד ברכב, אז אתם אפילו לא תצטרכו להתאמץ בשביל כך. אם אתם גרים באזור הררי, מערכת הבלימה הרגנטיבית הוכיחה את עצמה במהלך המבחן כאשר ירדנו לאילת מכביש 12. הירידות הוסיפו טווח נסיעה חשמלי טהור של 8 ק"מ שהסוללה מרוקנת לחלוטין וללא כל טעינה. בדיוק מה שצריך לתוך העיר.

אז היבט הביצועים השתפר בצורה משמעותית, וזה לא ההיבט היחיד בו הנירו השתפרה. גם אחיזת הכביש בסיבובים ובכבישים מפותלים טובה יותר, אך ייתכן כי מי שאחראיים לכך הם בין היתר החישוקים הגדולים. ובסה"כ לצורכי היום יום, הנירו עושה את עבודתה נאמנה והרבה מעבר לכך. נוחות הנסיעה ובידוד הרעשים שופרו אף הם.

צריכת דלק

לפני שאצלול לפרטים, כמה נתונים על הנסיעה לפני, היות וזה מאוד רגיש שזה נוגע לרכבים חשמליים/פלאג-אין. נסיעה לאילת בשעת בוקר מוקדמת מאוד ללא מזגן וללא סוללה טעונה במלואה, 3 נוסעים בוגרים ברכב, ללא מטען, מצב נהיגה ECO ושימוש קבוע בבקרת השיוט, נהיגה בכביש מהיר במהירויות שנעות בין 100-120 קמ"ש. הנסיעה חזרה לאזור המרכז הייתה עם קצת מטען ועם מזגן, אך עם נהיגה קצת יותר אגרסיבית (בשל העליות ועקיפות מזדמנות). כ-19.5 ק"מ לליטר בממוצע צרכה הנירו פלאג-אין בתנאים שלעיל. 

ושימו לב מה קרה שהנסיעה הייתה עירונית, ללא מזגן, ללא נוסעים ועם סוללה טעונה (דימוי למה שאתם נוסעים בדר"כ ביום יום שלכם): 393 ק"מ לליטר!!!!!! פוטנציאל החיסכון פה הוא הזוי...תנהגו כמו שצריך, תטעינו את הרכב ואתם יכולים לשכוח מתדלוקים לתקופות ארוכות מאוד...

שפותחים את פתח הטעינה יש תאורת LED נחמדה ויעילה

כשמטעינים את הרכב יש חיווי נוריות חיצוני על הדשבורד שמהבהב בטעינה (כמו בדור הקודם)

כשהסוללה ריקה לחלוטין מכל ק"מ חשמלי, זמן הטעינה נע בין 3 וחצי שעות ל-4 שעות +/- (נושא הטעינה תלוי בהרבה משתנים נוספים).

בתמונה מתחת הנירו מציגה בדומה לגרסה החשמלית את תצרוכת האנרגיה בזמן אמת במהלך הנסיעה, וכפי שניתן לראות הכל בעברית מלאה. (התמונה צולמה כאשר הסוללה הייתה ריקה לחלוטין).

סיכום 

בתחילת המבחן צוין כי הנירו הספיקה להתברג לרשימת 3 הפיינליסטיות בתחרות רכב השנה העולמית לשנת 2023 (ומי יודע אולי בזמן שאתם קוראים את המבחן הזה היא כבר זכתה). ואם לא, אז היא כבר הוכתרה לרכב הטוב ביותר בתחרות רכב השנה לנשים לשנת 2023. כל התארים הללו די מובנים לי בסוף המבחן. הנירו רכב נהדר, עם יכולות כלליות מרשימות ורמת ביצוע משובחת. השיפור מהדור היוצא ניכר בכל היבט, וקיה לא הזניחה שום היבט. זה רק המחיר שעלה ל-185 אלף שקלים יקרים למדי. התמורה טובה, והמוצר לכשעצמו נטול מגרעות מהותיות כלשהן. פוטנציאל החיסכון בדלק הוא אדיר. עכשיו זה נתון לשיקולכם: אם אתם בעלי נירו מהדור הקודם, השדרוג שווה ורצוי שכן תוספת המחיר מהנירו הנוכחית שתמכרו יחזיר את עצמו בכל היבט ואין על כך עוררין. אך אם אתם בעלים חדשים שרוכשים נירו, תדרשו להיפרד מיותר מזומנים. יחד עם זאת, אם חשקה נפשכם בנירו החדשה אתם בטח תשמחו לשמוע שגם הגרסה ההיברידית הרגילה צפויה לעשות עליה לארץ עד סוף השנה הנוכחית והיא צפויה להיות זולה יותר.  

מלאי של הנירו החדשה בנמל אילת