Instagram
YouTube

סיאול: יונדאי-קיה מציגות בכנס ננו-טכנולוגיה פטנטים פורצי דרך שישנו את כללי המשחק

במסגרת כנס ה-Nano Tech Day 2023 שנערך השבוע בסיאול קונצרן יונדאי-קיה הציגו מספר פטנטים טכנולוגיים מרשימים שעשויים להשפיע דרמטית על כללי המשחק בעולם הרכב בעתיד הנראה לעין.

אחד הפטנטים שהוצג הוא פנאל סולארי שקוף בעל יעילות פוטו-אלקטרית גבוהה יותר ב-30% מאשר פאנלים סולאריים רגילים מסיליקון. טכנולוגיה זו תאפשר להפחית את התלות בסוללה של הרכב ולשפר את יעילות צריכת האנרגיה במכונית. את הפנאל ניתן להתקין על משטחים שקופים כמו חלונות במכוניות ובבניינים. אחת ממטרות הפיתוח היא להפחית את ההסתמכות על סוללות רכב חשמלי ובסופו של דבר לאפשר נסיעה נטולת סוללות. אחד החסמים המשמעותיים ביותר למעבר לרכב חשמלי הוא אי הנוחות של טעינה חשמלית. בניית תשתית טעינה חשמלית אוניברסלית גוזלת זמן ועולה לא מעט, אך תאים סולאריים יכולים לסייע בפתרון בעיה זו. נכון לעכשיו, יונדאי וקיה מפתחות תא סולארי שמתחבר למצבר, מה שצפוי לקצץ באופן דרמטי את מספר הפעמים שנצטרך להטעין רכב חשמלי. לתא הסולארי השקוף שפיתחו יונדאי וקיה יעילות ייצור חשמל של 10%, נתון שרבים בתעשייה אמרו שהוא בלתי אפשרי. הסיבה לכך היא שתאים סולאריים אטומים הם ביעילות של 20 עד 25 אחוז, בעוד שתאי דלק שקופים קונבנציונליים יעילים ב-3 עד 4 אחוזים. עם זאת, יונדאי וקיה הצליחו להגביר את היעילות בכפי שלושה באמצעות פרובסקיט. פרובסקיט ידוע ביעילות הפוטו-וולטאית הגבוהה שלו, שהיא תהליך המרת האור לחשמל. שילוב פרובסקיט בפנאל סולארי מציג יעילות ייצור חשמל גבוהה יותר ב-30% מאשר תאים סולאריים מסיליקון. שיטה זו די מועילה מבחינת עובי ומשקל.

פטנט נוסף שהוצג בכנס הוא ציפוי פולימרי בעל "ריפוי עצמי". הציפויים הפולימריים שהוצגו עם קפסולות שמן, מאפשרים למכונית לתקן את השריטות שלה ולהחזיר משטחים כמעט למצבם המקורי תוך מספר שעות. השגת אותם אפקטים דורשת כמה ימים עם הטכנולוגיה הקיימת של יצרנים אחרים (כמו Scratch Shield של ניסאן). ענקית הרכב הקוריאנית מתכננת השקה מדורגת של רכיבי חשמול הכוללים ציפויים פולימרים מרפאים מעצמם וציפוי פולימר עם קפסולות שמן החל מהשנה הבאה. הציפוי בעל הריפוי העצמי יהיה שימושי במיוחד עבור המצלמות וב-LiDAR, הפועל כעיניים אלקטרוניות במכוניות נהיגה אוטונומית. 

Instagram
YouTube