Instagram
YouTube

יונדאי חושפת בפסטיבל GOODWOOD הבריטי את האיוניק 5 N

עם נתון של 0-100 קמ"ש של 3.4 שניות, הספק מרבי של 650 כ"ס, קיבולת גדולה יותר של 84kWh לעומת עד 77.4kWh בדגמי האיוניק 5 הרגילים והמון שדרוגים בכדי להפוך את הדגם למכונת נהיגה לכביש ולמסלול, נחשפה סוף סוף האיוניק 5 N של יונדאי

לאיוניק 5 N שני מנועים חשמליים, קדמי 226 כ"ס ואחורי 383 כ"ס, המייצרים הספק כולל של 609 כ"ס ומומנט מרבי של 75.4 קג"מ. נוסף על כך ישנו כפתור NGB - N Grin Boost (בדומה לדגמי הבנזין) מייצר בוסט רגעי (למשך 10 שניות) שמעלה את ההספק המרבי ל-650 כ"ס ואת המומנט המרבי ל-78.5 קג"מ! המהירות המרבית עומדת על 258 קמ"ש.

גם האיוניק 5N עושה שימוש בארכיטקטורת 800V המאפשרת טעינה אולטרה מהירה בהספק של עד 350kW. ולטובת שיפור ומקסום הביצועים, מהנדסי יונדאי שידרגו את שלדת ה-E-GMP, עליה נשענת האיוניק 5N, במגוון רחב של חיזוקים עם תוספת של 42 נקודות ריתוך ו-2.1 מטר של דבק מרכב לטובת הגדלת ההתנגדות לפיתול של השלדה. 

זאת ועוד המהנדסים עיצבו מערכת היגוי מחוזקת ומשופרת בעלת יחס היגוי מהיר יותר ופידבק משופר לנהג. כמו גם הותקנה מערכת בלימה רגנרטיבית חדשה העונה לשם: N Brake Regen, ולה עוצמת בלימה חזקה יותר משמעותית של עד 0.6G לעומת 0.3G בגרסאות הרגילות של הדגם. מדובר בנתון פנומנלי שהושג הודות לעבודה שהדגם עושה שימוש בארכיטקטורת ה-800V. עוד הותקנה באיוניק 5 N מערכת בלימה משופרת עם קליפרים בעלי 4 בוכנות מלפנים, צלחות בלימה גדולות יותר (400 מ"מ לעומת 350 מ"מ) ותעלות קירור מיוחדות מובילות אוויר קר מחזית הדגם אל צלחות הבלימה. ואפילו שצלחות הבלימה גדולות יותר, הודות לשימוש בתרכובות מיוחדות הן למעשה קלות יותר מאלו של הדגמים הרגילים! 

מהנדסי יונדאי ובראשם אלברט בירמן לא זנחו גם את נושא הבולמים האדפטיביים, להם קפיצים קשיחים יותר והנמכת מרכב של 20 מ"מ, כולל בקרת שיגור N Launch Control. לנהג תהיה את האופציה לבחור את חלוקת הכח ברכב מתוך 11 מצבי חלוקה אפשריים (הכוח בין הציר הקדמי לאחורי באחוזים). ואיך אפשר בלי דיפרנציאל מוגבל החלקה אלקטרונית e-LSD המאפשר שליטה על הכוח בין הגלגלים מאחור. אגב גלגלים, לאיוניק 5 N חישוקי "21 על גבי צמיגי פירלי P-Zero בתכנון ייעודי לדגם ובמידה של 275/35. עוד נעשה באיוניק 5 N כיול ייחודי למערכת בקרת היציבות כולל מצב דריפט ייעודי, שימוש במערכת הבלימה הרגנרטיבית לטובת העברת משקל אוטומטית בעת הפניית ההגה ואלמנטים נוספים. 

המהנדסים דאגו לשמור על רמה גבוהה ואופטימלית של ביצועים גם תחת עומס מתמשך. ולכן כל מערכות הקירור בדגם שודרגו, מהסוללה ועד המנועים. ואם לא די בכך, הנהג יכול להפעיל שני מצבים בכדי להביא את הסוללה לטמפרטורה אופטימלית: מצב דראג למקסום הבוסט של כוח המתאים למרוצי תאוצה קצרים. והשני הוא מצב מסלול בו מערכת הקירור פועלת במספר מצבים, למשל מצב דירוג לקביעת זמן הקפה מהיר ככל שניתן או מצב סיבולת בו הרכב מפחית במידת מה את הכוח לטובת השגת מספר הקפות רב יותר במסלול. 

תא הנוסעים זכה גם הוא כמובן לשינויים ושדרוגים לרבות מושבי ספורט אוחזים בריפוד עור משולב באלקנטרה. ואפילו בכדי לשפר את התמיכה בגוף של הנהג בזמן נהיגה ספורטיבית, תוכננה מחדש את הקונסולה המרכזית באופן שהיא צמודה לדשבורד ומקובעת לרצפה על מנת להעניק תמיכה לברכי הנהג, ובתוספת ריפוד רך לטובת הנוחות. ולרשות הנהג על גבי גלגל ההגה מספר כפתורים ייעודיים לשליטה מהירה על מערכות הנהיגה הדינמיות. המסכים של האיוניק 5 N כוללים תצוגת מידע ייחודית של נתוני הביצועים ועוד. קיימת גם האפשרות להשמיע דרך מערכת השמע סאונד מלאוכתי דינמי (המשתנה בהתאם למידת התאוצה) של מנוע בנזין או מטוס סילון.

את האיוניק 5 N אנחנו צפויים לראות בישראל במהלך 2024.

Instagram
YouTube