Instagram
YouTube

יונדאי עובדת על פיתוח מנוע חשמלי חדש ללא חומרים טביעיים נדירים שמיובאים מסין

יונדאי מנסה להקטין את התלות בסין: עובדת על פיתוח מנוע חשמלי חדש ללא צורך במשאבי טבע נדירים כמו ניאודימיום, דיספרוזיום וטרביום.

קבוצת יונדאי מוטור ביוזמת פיתוח חדשה של מנועים עבור הרכבים החשמליים שלה, שהחידוש הוא שהם שאינם משתמשים במרכיבים ומשאבי טבע נדירים, המגיעים ברובם מסין. קבוצת יונדאי מוטור מפתחת את המנוע החדשני במרכז המחקר והפיתוח שלה ב-Namyang בקוריאה. המטרה היא לפתח מנוע שאינו עושה שימוש ביסודות אדמה נדירים כגון ניאודימיום, דיספרוזיום וטרביום.

מקורב בענף אמר, "קבוצת יונדאי מוטור נמצאת בתהליך של פיתוח מנוע WRSM (ראשי תיבות של: "Wound Rotor Synchronous Motor") הנטול לגמרי משימוש במגנטים קבועים המכילים יסודות אדמה נדירים".

ניאודימיום הוא חומר בעל מגנטיות חזקה. וכאשר הוא מעורבב עם כמויות של דיספרוזיום וטרביום, הוא שומר על המגנטיות שלו גם בטמפרטורות גבוהות של 200 מעלות צלזיוס. בתעשיית הרכב, מקובל כי יצרני רכב משתמשים במגנטים הקבועים המבוססים על ניאודימיום במנועים שלהם (מכונה לעתים "הלב של המכוניות החשמליות"). המנוע החדש שמפותח ע"י יונדאי מוטור גרופ משלב אלקטרומגנטים במקום מגנטים קבועים ברוטור. זה הופך אותו למנוע שאינו מסתמך על יסודות אדמה נדירים כמו ניאודימיום, דיספרוזיום וטרביום.

אחד המניעים למהלך של קבוצת יונדאי מוטור לפיתוח מנועי מכוניות חשמליות ללא יסודות אדמה נדירים הוא הגידול המשמעותי ביבוא של ניאודימיום מסין. סין אחראית ל-58% מכריית הנאודימיום העולמית ו-90% מהזיקוק שלה. לפי איגוד הסחר הבינלאומי של קוריאה, עם עלייה בייצור כלי רכב חשמליים על ידי יצרניות רכב מקומיות, ערך היבוא של מגנטים קבועים, המורכבים בעיקר מיסודות אדמה נדירים, גדל מ-239 מיליון דולר ב-2020 ל-641 מיליון דולר ב-2022, עלייה של כמעט פי 2.7. הנתונים מלמדים כי 87.9% מהמגנטים הקבועים המיובאים לדרום קוריאה מגיעים מסין. ואת זה רוצים לשנות בקוריאה. לנו נותר לאחל בהצלחה, הציפיות גבוהות.

Instagram
YouTube