Å lage en Google Site

Det er ikke nødvendig å lage ei nettside for å dele kode og forklaringer med elever, men det kan være en fin og oversiktlig måte å gi elevene programmeringsoppgaver og opplegg med programmering. Med Google Sites er det dessuten lett å gjenbruke innhold, slik at man ikke trenger å lage nye sider fra bunn for hver klasse man har.

Å opprette en Google Site

Sette inn tekst, bilder og hyperlenker

Du kan sette inn tekst, bilder og ting fra Google-disken din. Dette gjør du enten ved å velge dette under "Sett inn" på forsida, eller å dobbelttrykke på selve nettsida. Da vil du få opp hjulet til venstre.

Alle de ulike elementene som kan settes inn, kan du flytte rundt på ved klikke og dra. Det er lurt å trykke på "Forhåndsvisning"-knappen på verktøylinja øverst underveis, for å se hvordan elementene vil se ut på det publiserte nettstedet.

Fra disken kan du sette inn f.eks. presentasjoner (som du ser over), og også regneark, tekstdokumenter og andre Google-dokumenter.

Pass på! For at elever og andre skal kunne se fila du bygger inn, må du gå inn i fila på Google-disken og sørge for at alle som har linken har lesetilgang.

Embedding - å bygge interaktive elementer

Med "Bygg inn < >" kan du også bygge inn HTML-kode, og det er slik man kan sette inn blant annet YouTube-videoer og Trinketer på ei Google-nettside.

Opprette Trinketer

Hva slags Trinket du skal velge kommer an på hva som skal programmeres i den:

Tekstprogrammering: trinket.io/python3

Tekstprogrammering med turtle: trinket.io/turtle

Blokkprogrammering: trinket.io/blocks

Presentasjon uten tittel