Ordførers arbeidsforhold

Innledning

Under følger informasjon om vesentlig ting knyttet til ordførerens ansettelsesforhold

Rett til permisjon for å tiltre verv som ordfører 

Arbeidstakere som har et kommunalt verv på heltid, har etter kommuneloven (§ 8-2) rett til permisjon fra sitt arbeid i inntil 4 år. 


Godtgjøring

Folkevalgte er ikke ansatt i kommunen. De har et verv som de mottar godtgjøring for. Godtgjøring er skattbar "inntekt" på lik linje med vanlig lønn.


Ordførers godtgjøring er regulert av Trondheim kommunes forskrift for godtgjøringer for folkevalgte. Godtgjøringene er knyttet til stortingsrepresentantenes godtgjøring. For tiden er ordførers godtgjøring kr 1.217.909 pr år. Godtgjøringene justeres som regel årlig, med virkning fra 1. mai.


Folkevalgte omfattes ikke av ferieloven. I stedet for feriepenger, får frikjøpte folkevalgte den samme godtgjøringen 12 måneder i året. Ved fratreden får man en måneds ekstra godtgjøring som kompensasjon for manglende feriepenger året etter. Ved fratreden kan kommunen etter søknad gi ettergodtgjøring inntil man trer inn i lønnet arbeid - maksimalt tre måneder. 


Godtgjøring utbetales den 12. i hver måned. Lønnsslippen din finner du i kommunens HR-portal.


Kontaktperson for spørsmål om arbeidsforhold/godtgjøring: Mona Røstad.



Pensjon

Ordfører er heltidspolitiker, og har dermed full pensjonsopptjening under vervet. Ordfører meldes inn i den samme pensjonsordningen som ansatte, altså Trondheim kommunale pensjonskasse. 


Forsikringer 

Ordfører er dekket av Trondheim kommunes gruppeliv, ulykkes – og yrkesskadeforsikring.


Sykepenger

Ordfører har rett til godtgjøring under sykdom, og rett til velferdspermisjoner - for eksempel ved fødsel.


Foreldrepenger

Ordfører som er medlem av folketrygden, har rett til foreldrepenger. Ordfører mottar sin faste godtgjørelse og Bystyresekretariatet søker refusjon fra NAV. 



Digitale hjelpemidler


Ordfører får dekket kostnader knyttet til mobiltelefonabonnement av Trondheim kommune etter samme regler som for abonnementsprofilen “kommunaldirektør”. Gjeldende abonnementsavtale innebærer fri bruk innenfor EU/EØS. Unntatt er innholdstjenester, mobilhandel og lignende, som blir trukket av godtgjøringen. Ordningen fordelsbeskattes med kr 366.- hver måned.


Du får utdelt nettbrett og en kommunal PC som gir deg tilgang til kommunens arkiv- og datasystemer. Det gjelder blant annet


Prioritert brukerstøtte gis på telefon 72540060 (07.30-16.00)



Transport i tjeneste

Kommunen har en rammeavtale med Trøndertaxi om såkalt “tilfeldig drosjetransport”. Husk å oppgi at reisende er fra Trondheim kommune ved bestilling/turens start. Da blir egen takst for kommunen registrert. Det er ikke mulig å legge inn rabatt ved turens slutt. Avtalen gjelder ikke flytaxi.

Kommunen har også en rammeavtale med Otto om leiebil. 



Parkering bak rådhuset

På hverdager mellom kl 0800 og 1600 har bare kjøretøy med spesiell tillatelse lov til å parkere bak rådhuset. Det er mulig å leie parkeringsplass bak rådhuset. Prisen er kr 800 pr måned.



Adgang til rådhuset

For å få adgang til rådhuset vil du få utdelt adgangskort og koder til inngangsdører og alarm.



Reiseregning og dekning av utlegg

Skjema for reiseregning eller dekning av utlegg finner du under “Skjema” i HR-portalen. Spør om veiledning. Ta vare på dokumentasjon (program for møter, reisebekreftelse, kvitteringer), enten elektronisk eller skannet papir.



Rådhusets kantine

Kantina i rådhuset finnes i sokkelen. Den er åpen hver dag kl. 10.00-14.00. Her kan det også bestilles mat og drikke til møter eller besøk.



Åpen - kompetent - modig

Trondheim kommunes verdigrunnlag