Taekwon-do‎ > ‎

Conditie

Conditie is uitermate belangrijk om een wedstrijd tot een goed einde te brengen.
Een wedstrijd kan variëren van 1x 1,5 minuten tot 3x2 minuten. De tijd tussen twee wedstrijden is afhankelijk van de grootte van een poule. Soms heb je een redelijke hersteltijd maar bij een kleine poule moet je direct weer aantreden. Daarom wordt er veel interval training gegeven. Met name hand-pad training is hiervoor zeer geschikt. Bij iedere training wordt er wel gebruik gemaakt van hand-pads, maar er wordt zeker 1x in de week echt conditioneel mee gewerkt.

Er zijn echter ook nog andere manieren om de conditie op het vereiste niveau te brengen. Veelal is dit gedurende een aantal minuten explosief werken met een korte rust. Ook aan krachttraining wordt het nodige gedaan. Diverse trainingsmethoden zijn gemakkelijk te

combineren. Door een goede conditie hoeft een wedstrijd in ieder geval niet verloren te worden. Maar niet alleen voor de wedstrijd taekwon-doka is onze conditie training geschikt. Aangezien de conditie trainingen op een vast tijdstip (maandag) worden gegeven is het ook voor personen geschikt die op een leuke manier hun conditie willen verbeteren.

 

Comments