Startsida

Aktuellt födelsedatum

 • Ingrid Bergman 29 augusti
  Trefaldigt oscarsbelönade Ingrid Bergman hör till de få svenska skådespelerskor som med rätta kan kallas Hollywoodstjärnor. Hon föddes den 29 augusti 1915 i Stockholm. 

  Modern kom från Tyskland, fadern var konstnär och fotograf. Ingrid blev föräldralös i unga år. Redan när hon var tre år dog hennes mor och fadern gick bort när hon var tretton. Innan han dog hade han låtit dottern ta sånglektioner. Men Ingrid visste hela tiden att hon ville bli skådespelerska. 

  Efter föräldrarnas bortgång växte hon upp hos släktingar. När hon var 17 år blev hon antagen vid Dramatens elevskola i Stockholm. Studierna fullbordades dock aldrig, då den unga Ingrid snart kom att få den ena filmrollen efter den andra.

  1939 erbjöds hon rollen i en amerikansk version av den svenska filmen ”Intermezzo”, där hon tidigare spelat mot Gösta Ekman. Den amerikanska versionen med Leslie Howard blev en stor succé och Ingrid Bergman gjorde omedelbart ett starkt intryck på den amerikanska publiken med sin naturliga skönhet och stora skådespelartalang.

  Mest berömd är hon för sin roll i filmen ”Casablanca” (1942), där hon spelar mot Humphrey Bogart. Andra uppmärksammade rollprestationer är i filmer som ”Klockan klämtar för dig”, ”Gasljus”, Hitchkockfilmerna ”Trollbunden”, ”Notorious” och ”Under Capricorn”.

  Här är en tolkning av hennes födelsehoroskop.


  Inlagd 29 aug. 2016 07:38 av Mats Bergman
Visar inlägg 1 - 1 av 33. Visa mer »


* * *

Välkommen! Jag heter Mats och är intresserad av astrologi. Här har jag samlat tolkningar av horoskop för ett antal kända personer. 

Tolkningarna har till syfte att visa på astrologins giltighet - att en människas karaktär och egenskaper verkligen speglas av planeternas positioner och inbördes förhållanden vid födelsen. Att det förhåller sig så är naturligtvis högst förunderligt och går inte att förklara med naturvetenskapens nuvarande verklighetssyn.
 
Astrologin visar därför - liksom för övrigt livet självt - att vår tillvaro och verklighet är annorlunda beskaffad och långt mer förunderlig än vad vetenskapen förmår belysa. 

Jag har försökt göra presentationerna och tolkningarna så enkla och tydliga som möjligt. För att kunna följa med i resonemangen är det ändå en fördel att ha en grundläggande förståelse av det mest elementära i astrologin. Horoskopet visar planeternas inbördes positioner i relation till zodiaken och till de tolv astrologiska husen. Tolkningen utgår från planeternas och zodiaktecknens symboliska innebörder och hur dessa förhåller sig till varandra i varje särskilt fall. 

Det skulle bli för omständligt att först förklara allting. Men jag tror ändå att det går att följa med hjälpligt i tolkningarna. Det mesta klarnar nog under läsningen. Astrologins grunder förklaras kortfattat här.

Några ord om mig själv och mitt astrologiintresse. Jag har aldrig varit "utövande astrolog" men har intresserat mig för ämnet under lång tid och har studerat och utforskat det noga. Jag har också skapat webbsidan Galaktiska Gondolen där jag beskriver astrologin och dessutom administrerar jag sedan flera år tillbaka ett Astrologi-Forum. De horoskoptolkningar som presenteras här är bearbetningar av tolkningar av kändishoroskop som tidigare har publicerats på forumet.

Nya tolkningar kommer att fogas till fortlöpande. I navigeringsspalten till höger hittar du i bokstavsordning de olika personer vars horoskop presenteras. Det finns möjlighet att kommentera och diskutera de olika tolkningarna.

Trevlig läsning!

Mats Bergman

Alla tolkningar © Mats Bergman 2011-2015


Kända personers 
horoskop 


In EnglishLänkar

Om astrologi som esoteriskt kunskapssystem

Diskutera allt som rör astrologi

Ett samarbetsprojekt där du som är intresserad kan vara med

Om vår tids stora astrologiska händelse

En livfull astrologiförening i Malmö


Kontakt


Underordnade sidor (1): Bloggen