YILBAŞI YORTUSU

TILBAŞI YORTUSU NEDİR?:

İslam Dininde Yılbaşı kutlaması diye bir şey yoktur.

Ancak Din olmadığı halde,siyasi ve Tarihi bir oluşum olan Hıristiyanlıkla ilintilidir.

Hıristiyanlıkta.Allaha Tanrı.Baba derler.Bazende İsa ilahlaştı diyerek İsa (as) a Rab veya Baba demektedirler.

Onu Temsilen İsa peygamberin (kesin olmamakla birlikte) doğum günü kabul edilen miladi yılbaşında.İsa Baba'ya temsilen Noel Baba sıfatıyla ortaya atılan ve her yıl kullanılan.Müşriklerin uyguladığı bir tören şeklidir.

Kendilerince kutsal sayılan şaraplar içilir,fuhuşlar yapılır.her türlü gayri meşru eğlenceler uygun görülür,adına kutlama derler.

İslam ve müslümanla bağdaşmaz tavru hareket içersine girerler.

Bu meyanda sinsice 9. haçlı seferi zihniyetini empoze etmeye çalışırlar.

Din yol,gidiş tarzı demektir.Bunlara benzemek ve özentilerde bulunmak islam dinide yasaktır.Hıristiyanlara benzemek isteyenlerde onlardandır.Hıristiyanlara özenti Osmanlı gibi Türkiye Cumhuriyetini içten yıkma pılanıdır.Silah olarak,Kadın,içki,örf ve adetleri kullanılmaktadır.

Hıristiyanlar,Laik Demokrasi adı altında,Hürriyet anlayışı içersinde,Pisliklerini kusmaktadırlar.Müslüman bunların oyuncağı olmamalıdır.Belki 30 ocak Mekke fethini,tefekkür etmelidir.

Bir müslüman yılbaşında,dönüp geçmiş zaman bir bakmalı,neler yaptım? diye kendisini hesaba çekmeli.Günahlarına tövbe etmeli,İyiliklerine devam etmelidir.Yani tefekkür ederek kişi kendine çeki-düzen vermelidir.

Selam Allah ve Muhammede inananların üzerine olsun.

Kelime olarak "doğrultmak, kıymet verip değerlendirmek" mânâlarına gelen "takvim", zaman ve mekân mefhumlarının idraki ile başlar. Bu idrak ve anlayışın belirmesinde gece - gündüz, yaz - kış gibi müşahhas devrî hareketlerin temel olduğu bir gerçektir. Bu sebeple, tarihlendirmede kullanılan yegâne zaman ölçüsü takvimdir.

....Devamı İçin>TAKVİM

Hz. İsa'nın doğumunu tarih başlangıcı ve dünyanın güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün 6 saatlik zamanı yıl olarak kabul eden takvim.

Dönencel yıl müddeti 365, 2425 gün üzerine kurulmuş olan bu takvimde, bir yıl uygulamada yaklaşık 365 gün 6 saat alınmak suretiyte, kalan 6 saatlik fark her dört yılda bir 24 saate çevrilerek bu bir günlük süre, normal şartlarda yirmi sekiz gün süren Şubat ayına ilâve edilmiş ve böylece her dört yılda bir Şubat ayının yirmi dokuz gün sürdüğü kabul edilmiştir. Bu tür yıllara da "fazlalık yıl" veya "artık yıl" ismi verilmiştir.....Devamı İçin>MİLADÎ TAKVİM

Neşe ve sevinç günleri. Hemen hemen her akîde ve ümmetin kendine has bir bayramı veya bayramları vardır.

İslâm ümmetinin iki bayramı vardır. Bunlar bütün İslâm âleminde kutlanan bayramlardır. Biri Kurban Bayramı, diğeri de Ramazan Bayramı'dır. Ramazan Bayramı Ramazan ayının bitiminde, Şevvâl'in birinde; Kurban Bayramı da Zilhicce ayının onuncu gününde olur. Ramazan bayramı üç gün, Kurban Bayramı dört gündür.

İslâmî kardeşliğin perçinlendiği bu mübarek günler, müslümanların sevinç ve mutluluk günleridir. Nitekim Hz. Peygamber Mekke'den Medine'ye hicret ettiği zaman, Medinelilerin iki bayramı olduğunu öğrendi. Medineliler bu bayramlarında oyun oynar ve eğlenirlerdi. Bu durumu gören Hz. Peygamber Allah Teâlâ size kutladığınız bu iki bayrama bedel olarak daha hayırlısını, Ramazan Bayramı ile Kurban bayramını lûtuf olarak vermiştir. " (Ebû Davûd, Salat 239, Neseî, I'deyn, 1; Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 103, 178)....Devamı için>BAYRAM, BAYRAM NAMAZLARI

Hristiyanların Hz. İsa'nın doğum günü dolayısıyla kutladıkları bayram; bu bayramın kutlandığı zaman süresi; Miladi yılı Ocak ayının birinci gününün gecesi; Milad; Hz. İsa'nın doğumu kabul edilen gün. Bu günü esas alan takvime ise Milâdi takvim denir.

Hristiyan inancına göre evrenin nuru olan Hz. İsa'nın doğum gününü 25 Aralıkta kutlamanın, papaların kış gündönümü törenlerine bağlı bulunanları bundan vazgeçirmek amacına yönelik olduğu söylenir. 25 Aralık Hristiyan kiliselerinin hepsi tarafından Hz. İsa'nın doğum günü törenleri olarak kutlanır. Katolik (Latin) kilisesi 25 Aralık, Ortodoks kiliseleri ise IV. Yüzyıldan itibaren bu tarihi benimsemişlerdir. Katolik kilisesi bu günü, birincisi gece yarısı; ikincisi güneş doğarken; üçüncüsü ise sabah olmak üzere üç missa (ayin) tertipleyerek kutlar....Devamı İçin>NOEL