Cinema

WebQuest Como rodar un cortometraje

Recursos audiovisuals http://www.xtec.net/audiovisuals/index.htm

Animació http://www.xtranormal.com/

molts enllaços de cinema http://personal.auna.com/tonipalamas/cinema.htm

http://www.leoloqueveo.org/de%20pelicula/inicio2.html

Temes relacionats: còmic so, música, televisió, videoteca, video

PER UNA MIRADA CRÍTICA

En aquesta pàgina podreu trobar materials, vídeos, opinions i activitats que formen part de la campanya "Per una mirada crítica: Educació en Comunicació" que impulsa l'associació AulaMèdia.

AULAMEDIA

Educar en comunicació

JUGA AMB LES IMATGES

Aplicació interactiva,

CINEMA EN CURS

Projecte educatiu experimental de tallers de cinema a centres pùblics d'ensenyament

http://www.xtec.cat/iesbadalona9/activitats/cinemaencurs007/index.htm

CINEESCOLA

Selecció per nivells y àrees

AULA DE CINE

Propostes educatives per a l'us del cinema a l'aula

EL LLENGUATGE CINEMATOGRÀFIC

Espai, temps, ritme, composició, il·luminació, so, etc..

XTEC CINEMA

Parlar de cinema a l’aula és parlar d’allò que interessa realment a l’alumnat és a dir, del món relacionat amb la fabulació, perquè la majoria dels infants són consumidors habituals de relats de ficció. El cinema és un art que es caracteritza per la seva interdisciplinarietat.

CHOMON

Segundo de Chomón (Terol, 1871-París, 1929) va ser fotògraf, pintor de pel·lícules, retolista, realitzador, guionista, director de trucatges i de fotografia, productor, inventor, investigador.... És a dir, va fer gairebé tot allò que es podia fer en la indústria del cinema.

MUSEU DEL CINEMA

Un dels pocs museus del món on podràs fer un viatge a través de 500 anys d’història de les imatges, veient quins foren els antecedents i orígens del cinema, com a tècnica i com a espectacle visual, i conèixer els inicis del setè art fins a l’arribada de la televisió.

CINEMA I DRETS DELS INFANTS

Des del GrupIREF volem aportar una iniciativa que se suma a les ja existents: un treball a partir de pel·lícules, amb uns objectius clars a partir d’una metodologia dialògica.

Música de cine

Historia de la música de cine; los grandes compositores,los premios, los carteles. Un recorrido por las mejores bandas sonoras. Te propongo un viaje por la historia de la música de cine. Podrás conocer algunos de los mejores temas que han marcado a generaciones y un compendio de matices que te permitirán apreciar mejor este género tan maravilloso.

STORYBOARD :

Segons la definició del diccionari, l'STORYBOARD és un guió il·lustrat.

En aquest cas esdevé tant un guió com el producte final ja que ens permet treballar la narració amb un suport compartit de material/imatge i donar-li el format definitiu en forma d'història complerta.

UN AÑO DE PELÍCULA

Web educativa sobre la història del cinema i el llenguatge cinematogràfic

CINE Y EDUCACIÓN

Aprendre de cinema, de tecnologia de l'educació, de didàctica del cinema, de l'educació del cinema y del cinema a l' educació.

CINE HISTORIA

Recursos per promoure la divulgació de la Història a través del Cinema,

UNITAT DE PROGRAMACIÓ: FEM CINEMA

2001 UNA ODISEA A L'ESPAI

Aquesta pel.lícula continua creant apasionades i enfrontades opinions. Ha esdevingut el que s’anomena una obra de culte i ha marcat un abans i un després en el món del cinema de ciència ficció.

Escola Catalana de Doblatge

MAKING OF

Guies didactiques

CINEMA I EDUCACIÓ de Ramon Breu

Algú es pot preguntar, per què el cinema a l’aula? La resposta és contundent: es tracta d’un element importantíssim de dinamització que afavoreix les tasques acadèmiques bàsiques com ara la comprensió, l’adquisició de conceptes, el raonament, la interpretació, l’anàlisi crítica. El cinema a l’escola, a més, potencia la reflexió, sensibilitza i ajuda a formar-se opinions.

Cinema i educació

El cinema a l’aula de primària i secundària

Alba Ambròs i Ramón Breu

Graó. Barcelona 2007