Opening Ambacht ateliers

Post date: Jan 22, 2011 12:33:01 PM

Atelier open voor bezoek tijdens de "Opening Ambacht Ateliers"

Binnenkort!! En wel:

13 februari 2011 is er een feestelijke opening van Ambacht Ateliers

Het heeft me de afgelopen maanden veel (voorbereidings) – tijd van me gevraagd, maar eindelijk is het zo ver. Ik heb mijn intrek genomen in een atelier. Precies zoals ik járen geleden al droomde. Een plaats voor mij om creatief te zijn en te schilderen of te boetseren wat ik maar wil, terwijl ik het pand deel met andere mensen die ieder op hin eigen wijze ook bezig zijn met beeldende expressie of verwante creatieve bezigheden.Ik hoop voortaan, beter dan ooit beide werkgebieden die mij aan het hart liggen te combineren. Het sociale werk in de stad, coachen en begeleiden van mensen die het zelf niet zonder hulp redden en hen begeleiden naar zelfstandigheid.

En werken aan en vanuit mijn eigen scheppingsdrang: het willen schilderen en vormgeven. Ik heb nu een Atelier waar ik in een overzichtelijke ruimte kan schilderen en mooie dingen maken over onderwerpen die mijn hart raken.

Met daarin de ruimte om les te gaan geven aan mensen die willen leren of verder groeien in beeldende expressie. En dat onder de noemer Kom uit de verf.

In het pand werken nu 17 creatieven en er hangt nu al een goede sfeer. We kunnen elkaar inspireren door aan het werk te zijn, naar behoefte eens bij elkaar om de hoek te kijken of een praatje te maken in de gang of koffie kamer. Voor bezoekers aan de ateliers valt er dan ook nog meer te zien.

De kunstenaars maken werk omdat ze dat willen, de drang hebben, en willen dat ook graag delen. Dus klanten kunnen op bezoek in de ateliers gaan. En regelmatig worden er cursussen of workshops gegeven in of vanuit de Ambacht Ateliers.

Maar eerst de opening!!

Wees welkom en maak kennis met de kunstenaars.

En tijdens de opening werk van alle deelnemende kunstenaars te bezichtigen op het atelier.

Tijdens de opening, veiling collectief kunstwerk, gemaakt door de deelnemers van de eerste groep Kom uit de verf. 50% van de opbrengst ten behoeve van “kom uit de verf” de andere helft wordt verdeeld over de organisatie Young heroes en de mensen in Lesotho bij Malealea Lodge. Schilderijen over dit onderwerp te zien in mijn atelier.

Rita Camphuijsen