Over mij

De oudste herinnering aan tekenen is de vierde klas lagere school.

Sinds kindertijd schetste en tekende ik, uit fantasie en naar wat ik zag. Ecoline, Oost-Indische inkt, houtskool, potlood soms gekleurd. Deed mee aan prijsvragen voor scholen, volgde een cursus keramiek waardoor ik daar de smaak van te pakken kreeg. Exposeerde in een ‘wijk‘- tentoonstelling. Toch koos ik geen kunstacademie omdat ik er voor ‘de ander’ wilde zijn. Tijdens de musisch-ludische opleiding voor sociaal pedagogisch werk, veel technieken bij geleerd. Vrij werk bleven kleine pentekeningen en losse illustratie opdrachten.

Later de draad opgepakt in een studie Creatieve handvaardigheid. Een opleiding om buitenschools les te gaan geven. Waar ik de basis leerde van beeldende expressie en verschillende wegen van beeldende vorming. Daar sprak werken met klei me erg aan en tijdens een kunstmarkt in Paradiso ging ik met succes de markt op.

Gaf daarna enkele jaren aan volwassenen de cursus “Schets je verbeelding”.

De zorg voor mijn kinderen weerhield me ervan met ceramiek door te gaan, bij gebrek aan een atelier oven en de giftige glazuren. Ik bleef in de kunstwereld meeliften door mijn huwelijk met een kunstenaar en zette mijn eigen ontwikkeling op een zacht pitje.

In 1999 ging ik letterlijk mijn eigen weg en trok met mijn zoons ‘de wereld in’ en vond een eigen huis. Met eigen kleuren en sfeer om me heen.

Daarentegen richtte ik me geheel op de ontwikkeling van mijn bewustwording en dat van anderen en startte een nieuwe carrière in de psychologische richting, en persoonlijke coaching van mensen maakte daar mijn beroep van.

Toch verlangde ik steeds naar zelfexpressie

In 2003 belandde ik definitief voor de ezel. In stimulerende omgeving begon mijn ‘kunstenaarsbloed’ pas echt te stromen. Het bruist en borrelt in me en ideeën volgen elkaar op. Ik experimenteer volop, en steeds is er opnieuw ‘het idee’ ‘dat thema’ wat om uitdrukking vraagt. Na dit begin van mijn kunst carrière, schilder ik zo veel ik kan. Met als doel series rond een thema te maken en nieuwe ideeën die voortkomen uit nieuwe indrukken te verwerken in olieverfschilderijen.

Ik ben vol van inspiratie, wat sneller gaat als mijn snelheid om een schilderij te creëren. Ik voel me alsof ik een veel heb te halen. Ik wil de draad oppakken van weg om kunstenaar te worden, die ik eens begon. En gaan verwerkelijken wat ik altijd al als kind wilde.

En dat is: expressie in beeld, vorm en kleur. En meer en meer, creëren en produceren en mijn kunst in het publieke domein brengen.

Kennis en ervaring

Over mij — List page from Classic Sites