Minerals

Què són

El terme "mineral" té en compte no només la composició química del material sinó també la seva estructura, per això una mateixa composició química es pot presentar en dos materials completament diferents. La manera com es disposen a l'espai els àtoms i molècules determinarà les seves propietats. Un exemple seria el grafit i el diamant, ja que tots dos són formats exclusivament per àtoms de carboni. Les roques, en canvi, són agregats de minerals i/o mineraloides (amb propietats similars als minerals però sense estructura cristal·lina), i no tenen una composició química determinada. La mineralogia és la ciència que s'encarrega de l'estudi dels minerals, composició química, estructura cristal·lina, característiques físiques, gènesi, transformació i aprofitament per l'home.

Propietats

Hi han dos minerals que es diuen "espai d'islandia" i "yeso (chinchon)" que s'utilitzen per fer dos tipus de tissa.

Un altre mineral que també hem vist és el mineral graffit que es negre i dur i d'aixo esta fet el llapis. L'altre mineral es d'un color marró i també dur, per últim l'altre mineral és més bé cristalí

també vam veure tres més. Els dos primers eran cristal·lins i l'altre no, i els dos són de color blanc i un dels minerals cristal·lins contenia sal.

I per ultim de tot teniem que veure quin dels minerals ratllava més i el que ratllava més era el corindó, que és com una pedreta petita gris amb una part més petita, blanca.


Tipus de minerals

Les principals roques són les Sedimentàries, Magmàtiques i Metamòrfiques. Es creen mitjançant un cicle en le que intervenen el magma la pressió i el mar.

Molts objectes que utilitzem al nostre dia a dia estan fets apartir (o només de ) alguns minerals.