Classificació dels ecosistemes

ECOSISTEMES TERRESTRES.

Bosc trempat, desert, selva, deserts, bosc plujós tropical...

A l'igual que l'hàbitat aquàtic, els animals terrestres poden viure en diferents regions. Els seus cossos s'han adaptat i estan preparats per a arrossegar-se, córrer, caminar o volar, segons el lloc de l'planeta en el qual visquin.

Principalment els animals dels ecosistemes terrestres es diferencien entre si per la composició interna del seu cos hola això dura corporal i què determina en major mesura les seves funcions vitals. Serien els vertebrats o invertebrats.

  • Animals vertebrats: Són aquells que tenen una columna vertebral o amb algun tipus d'estructura cartilaginosa o òssia. L'exemple perfecte serien els mamífers (lleó, cavall ... etc)

  • Animals invertebrats: Són aquells que no tenen cap tipus d'estructura interna. L'exemple perfecte serien els cucs, per exemple.

També solen classificar-se segons la seva dieta alimentària, és a dir, segons el tipus de nutrients que mengen per viure; carnívors, herbívors i omnívors ...

ECOSISTEMES AQUÀTICS:

Aquest ecosistema es caracteritza per tenir grans masses d'aigua,podem destinguir entre dos tipus d'ecosistemes aquatics: els de aigua salada i els de aigua dolça.

ECOSISTEMES D'AIGUA DOLÇA i SALADA:

les d'aigua dolça es es componen per mars,oceans i marismes es caracteritzan principalment per la salinitat de les seves aigües,el grau de salinitat dependra de l'intensitat d'evaporació i de l'aport de l'aigua dolça en els rius i amb més salanitat present de la massa de l'aigua dolça dels rius més salanitat present a la massa de l'aigua,més gran la flotaciò existirà.

aigua salada:Els oceans són grans masses d'aigua salada que separen els continents. Hi ha tres grans oceans (Atlàntic, Índic i Pacífic) i dos menors (Àrtic i Antàrtic). Mentre que els mars són també masses d'aigua salada, però de menor grandària que els oceans. Hi ha multitud de mars a tot el món com el mar Carib, el mar d'el Nord o el mar de Ross.En aquest tipus d'ambients, són aspectes com les marees, onades, corrents freds i càlides, salinitat, temperatura o intensitat lluminosa, els que determinen la vida. Aquests factors influeixen en la disponibilitat de nutrients, el comportament, desenvolupament i interrelacions entre els éssers vius.

ECOSISTEMES MODIFICATS PER L'HOME. URBANITZATS.

CULTIUS. ALTRES.

Els ecosistemes naturals modificats són un tipus d'ecosistema artificial, ja que sense la intervenció humana no poden donar-se. ... Els abiòtics naturals representen elements com l'aire o l'aigua, mentre que els abiòtics són habitualment les estructures i construccions que l'home ha alçat.


ecosistemes urbans

Els ecosistemes urbans són els que es creen al voltant de les àrees urbanes. Es caracteritzen per ser d'alt impacte negatiu per als hàbitats naturals al seu voltant, i són els més artificials. Un dels exemples d'ecosistema artificial urbà són les ciutats.


Ecosistemes agrícoles o agropecuaris

Els ecosistemes agrícoles o agropecuaris es creen per proveir a l'ésser humà de productes per a la indústria alimentària. Sense ells, la forma de vida actual no podria existir, i tenen la seva base en el nostre caràcter sedentari.

Podem trobar ecosistemes agropecuaris de cria de bestiar, de cultiu de subsistència, com és el cas de què practiquen els pagesos d'agricultura tradicional, i monocultius, on es produeix un únic cultiu a gran escala.


Ecosistema de presa o embassament

El tercer i últim gran tipus d'ecosistema artificial són els ecosistemes de preses o embassaments. En ells, la mà d'l'home modifica dràsticament l'entorn creant grans masses d'aigua on abans no n'hi havia a l'intervenir sobre el curs natural de l'aigua. Això dóna lloc al fet que apareguin noves formes de flora i fauna, així com a la debilitació o desaparició d'altres que estaven adaptades a les anteriors condicions.