Vesileikki

UPOTUSLEIKKI

TARVIKKEET: KULHO, VETTÄ JA ERILAISIA ESINEITÄ, JOTKA UPPOAVAT TAI KELLUVAT

Isompien lasten kanssa voi tehdä jännittäviä tutkimuksia vedellä. Täytetään kulho vedellä ja kerätään erilaisia esineitä upotettavaksi. Pohditaan ensin, uppoaako vai kelluuko esine. Sitten kokeillaan yhdessä. Voidaan myös pohtia mikä asia kelluttaa esinettä ja onko jokin esine tai asia, joka kelluu ensin ja uppoaa vähän ajan päästä.

Veitikoiden vesileikeissä pulkat saavat uuden käyttötarkoituksen

Vesi elementtinä innostaa lapset tutkimaan ja kokeilemaan niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Kun ilmat lämpenevät, voi ulkoleikkeinä leikkiä hauskoja ja innostavia leikkejä vedellä. Vesileikkien kautta voimme oppia ja tutkia erilaisia ilmiöitä (Ilmaisun monet muodot) ja päästää vallattoman leikin riemun yhdessä valloilleen (vuorovaikutus, osallistuminen ja vaikuttaminen). Vedellä leikkiminen on houkuttelevaa ja vesi tuntuu ihanalta käsissä.

Vesileikki 1

TARVIKKEET: PULKKA, VETTÄ, VEDENKESTÄVIÄ LELUJA JA KASTELUKANNU

Leikitään vedessä leluilla. Vesiammeeksi sopii vaikka pulkka, pesuvati tai saavi. Käsillä on ihana tunnustella, kastella leluja ja tehdä vaikka vesiputouksia suihkuttaen kastelukannulla.

Vesimaalaus

TARVIKKEET: ÄMPÄRI, PENSSELI JA VETTÄ

Vedellä voi maalata myös esimerkiksi ulkoseiniä. Arvaatko mitä maalasin -leikki on hauskaa lasten kanssa.

Leikki on varhaiskasvatusikäisten lasten oppimiselle merkityksellistä. Se on lasta motivoivaa ja iloa tuottavaa toimintaa, jossa lapset samalla oppivat monia taitoja ja omaksuvat tietoa. (Espoon Vasu s.18)

Otaniemen päiväkodissa lasten mielenkiinnonkohteet otetaan huomioon toimintaa järjestettäessä ja lasten toiveisiin tekemisestä vastataan todella hyvin. Vesileikit ovat jokavuotinen hittileikki eri ikäisille lapsille.