Tee oma päivärytmi

Meidän aamu -päivärytmi 1.pdf

Värityskuvan tulostusohje:

  1. Vie hiiri värityskuvan päälle

  2. Klikkaa oikeaan yläkulmaan muodostunutta nuolta: "Avaa ikkunaan"

  3. Värityskuva avautuu uudelle välilehdelle ja sen voi tulostaa tulostus-kuvaketta painamalla

Jos kotonanne ei ole tulostusmahdollisuutta, voit käyttää sivustolla löytyvää kuvaa mallina ja piirtää siitä oman version paperille.

Anna lapsen järjestää päivärytmi itselleen kanssasi

Osa lapsista hyötyy kuvien käytöstä kuvaamaan päivän eri askareita. Kuvien avulla päivästä tulee lapselle jäsentyneempi ja ennakoitavampi kuin ilman kuvia.

Kokeilkaa suunnitella teille sopiva päivärytmi kuvien avulla päiväpohjaan. Kuvasivut voi tulostaa ja leikata. Käyttäkää kunakin päivänä sopivat kuvat. Voitte tehdä lisää kuvia tyhjiin ruutuihin teidän päivärytmin tarpeiden mukaan. Voitte piirtää lisää omia kuvia, joita juuri teidän perhe tarvitsee.

Tehdäänkö asiat tavanomaisessa järjestyksessä vai peräti nurin kurin. Onko jääkaapin ovi hyvä paikka päivärytmille vai eteinen? Mikä sopii teidän perheelle?

Tulostettavat kuvat on otettu papunetin sivuilta (https://papunet.net/ ).



Meidän aamu - päivärytmi 2.pdf

Tulosta ja leikkaa

Meidän aamu - päivärytmi 3.pdf

Tulosta ja leikkaa

Meidän aamu -päivärytmi 4.pdf

Tulosta ja leikkaa

Piirrä tyhjiin ruutuihin teille sopivia kuvia

Meidän aamu -päivärytmi 5.pdf

Tulosta ja leikkaa

Tähän voitte myös piirtää omia päiväjärjestykseenne sopivia kuvia

Meidän aamu -päivärytmi 6.pdf

Haluatteko kirjata teidän perheen säännöt näkyviin? Tässä yksi esimerkkipohja.

Varhaiskasvatuksen opettajan vastuulla on luoda ryhmälle yhteinen tapa tuoda esiin jokaisen vahvuuksia ja varmistaa ryhmän jäsenten mahdollisuus vaikuttaa toimintaan. Samoin opettajan vastuulla on varmistaa, että kaikki arjen tilanteet - myös siirtymät, ruokailut ja ulkoilut - ovat yhdessä tekemisen, oppimisen, leikillisyyden ja ilon kokemisen hetkiä ja paikkoja. (Espoon Vasu s. 18)

Espoossa myös varhaiskasvatuksen päivärytmiä tarkastellaan ryhmävasun avulla leikin toteutumisen näkökulmista. Lapsille annetaan mahdollisuus vaikuttaa leikkiympäristöönsä muunnellen, arvioiden ja kehittäen sitä. (Espoo Vasu s. 34)

Papunetin kuvat on kerätty osaksi varhaiskasvatusyksiköille tarjottavaa materiaalipakettia vanhempien ja henkilökunnan välisen kasvatusyhteistyön ja vuoropuhelun vahvistamiseen. Kiitokset Sarille ja Saaralle kuvien keräämisestä ja jakamisesta.

Kiitämme myös Papunettiä!