7. trinn

leirskole

MÅL

Foreldre skal få en orientering om trinnets leirskole, aktiviteter, romfordeling, regler og transport. Det må være rom for å stille spørsmål vedrørende leirskolen og leirskoleoppholdet. 

Leirskoleopphold er fra og med skoleåret 2019-20 lovfestet i Opplæringsloven gjennom § 13- 7 b:
«Plikt for kommunen til å tilby leirskoleopphald eller annan skoletur».

Loven forplikter kommunen som en del av grunnskoleopplæringen å tilby elevene leirskoleopphold, eller annen skoletur med minst tre overnattinger i sammenheng.

Regjering og Storting har vært klar på at intensjonen med lovfestingen er å videreføre den veletablerte og anerkjente leirskoletradisjonen med tanke på tilbudets kvalitet for elevene.

Det betyr at opphold ved bemannet leirskole fortsatt skal være på 4 døgn, en full skoleuke i et nytt miljø, med naturen som læringsarena, og gratis for elevene.

Det er imidlertid ikke forbudt med fortsatt frivillig dugnadsarbeid innenfor reglene for gratisprinsippet som supplement til å dekke noen av kostnadene.


Kilde: Opplæringsloven paragraf 13-7 b


Overgang til ungdomsskolen

MÅL

Overgangen fra barneskole til ungdomsskole er for de fleste elever en milepæl i livet. Elevene er da på vei inn i tenårene, der hjernen er i ombygging, og mye skjer med kroppen ellers. 

Elevene må også møte nye forventninger; alt fra å få karakterer i fag, starte prosessen om eget fremtidig arbeidsliv og forholde seg til alle gleder og utfordringer ungdomstiden fører med seg. 

I denne fasen er det avgjørende viktig at foreldre er godt informert om både ungdomsskolen barnet skal gå på, og om hjernens utvikling ellers, slik at de kan være en god støtte for barna sine.