Sessió 2 (10/12/2018)

aprendre llengües en una societat digital

Informacions

Àgora-Nodes compta amb una nova funcionalitat que permet enviar notificacions directament als telèfons mòbils dels usuaris mitjançant l'aplicació Telegram.

Telegram és un servei gratuït de missatgeria instantània molt similar a WhatsApp però amb dues diferències importants: d'una banda preserva la privacitat dels usuaris, ja que no estan obligats a compartir el seu número de telèfon mòbil, correu electrònic o comptes de xarxes socials. La segona diferència és que ofereix una API oberta que permet a aplicacions externes enviar-hi informació. En aquest cas, la connexió entre Nodes i Telegram s'aconsegueix mitjançant el mòdul WP Telegram que envia automàticament els articles de la portada a un canal prèviament creat a Telegram.

Tots els membres de la comunitat educativa que tinguin un dispositiu mòbil es poden subscriure al canal Telegram del centre d'una manera molt senzilla, fent clic en una icona que haurem preparat amb un enllaç directe al nostre canal. Un cop subscrits, els usuaris rebran al seu mòbil el resum de cada article amb la imatge destacada, i tindran també l'opció d'accedir a la visualització completa en un format optimitzat per a dispositius mòbils.

MOLT IMPORTANT: Abans de posar en marxa aquesta funcionalitat us recomanem consultar les instruccions per configurar la connexió automàtica de Nodes amb Telegram.

Recursos al servei de la comunicació

Moltes de les aplicacions que es presenten a continuació es troben valorades a Toolbox que ofereix una descripció, usos i experiències de cada aplicació. Tot seguit destaquem les característiques principals de Toolbox:

Copia de Toolbox SEMTAC

Enriquiment de projectes

Glossari d'un projecte, mapa mental, resum d'un projecte, exposició, índex d'una sessió de treball, crear pòsters, infografies, treball col.laboratiu, pluja d'idees, expressar opinions, valoracions...

Narrativa: audio i multimèdia

Podem explicar històries de mil maneres: còmics, amb animacions, combinant imatges amb text, amb la nostra veu, amb efectes sonors...
cal baixar-lo o instal·lar l'app
Stop Motion Studio

Narrativa: audio i multimèdia

Inventar notícies, escriure amb els companys, crear personatges...

Avaluació

Repensar el que hem après, utilitzar vídeos i afegir-hi preguntes, amb jocs de preguntes i respostes...

QUÈ HEM DE FER?

Per recollir els aprenentatges, us proposem una plantilla que compartirem amb tots els assistents a la sessió:

Instruccions per utilitzar la plantilla

        • A la part superior dreta de la plantilla apareix un quadre amb el text: "Utilitza la plantilla". Quan feu clic a aquest botó es generarà un document al vostre drive, que podreu editar i anar completant amb els components. Es tracta d'una presentació amb alguns camps definits per escriure els diferents apartats del disseny. Una vegada tingueu el document nou al vostre drive, poseu-li un títol.

        • Per compartir el document amb els altres participants, obriu el botó "Comparteix" i feu clic a l'opció "Obtén un enllaç que es pugui compartir". Al quadre de diàleg que apareix a continuació, escolliu "Tothom del domini xtec.cat que tingui l'enllaç pot visualitzar".


Per a fer visibles els aprenentatges i descobriments sorgits a la sessió d'avui del seminari, cal compartir-ho.

Dues propostes per fer una síntesi visual d'allò que us emporteu de la feina (escolliu-ne una):

        • Elaboració d'una línia del temps amb Sutori que reculli el procés seguit.

        • Compartir les aportacions en un Genially, Canva, Padlet... que cada seminari haurà de crear.


Al final de la sessió es recolliran les propostes que es compartiran en aquest FORMULARI.


TRANSFERÈNCIA AL CENTRE

Us proposem que feu la transferència dels conceptes i activitats desenvolupades a la sessió presencial al professorat del vostre centre una dinàmica com la que heu fet al seminari.

Per a disposar de les evidències del treball que féssiu als centres, cal que ho compartiu via aquest FORMULARI

Podeu compartir-ho també amb imatges i text a xarxes socials, especialment a Twitter, amb el hashtag #SeminarisTAC