Oma ääni, Voice of ...

Haluatko kehittää omaa audiovisuaalista kerrontaa, luoda lyhytelokuvan sekä saada sille ensi-illan Tampereen elokuvajuhlilta. Jos niin osallistu Voice of -elokuvatyöpajaan , jossa luodaan noin minuutin kestoisia meemin kaltaisia kannanottaja tekijöille tärkeistä aiheista. Työn voit toteuttaa myös itsenäisesti. Katso alta ohjeet ja ilmoittaudu.

info

kesto

luokat

ajankohta

3 h

lähiopetus 7.-11.3.
näytös 12.3. Cine Atlas
näytökseen voi osallistua jo aiemmin tehdyillä töillä

Noin kolmen tunnin kestoinen oma ääni, Voice of… paja toteutetaan 7.-11.3. ja pajassa syntyneiden töiden elokuvanäytös 12.3.. Sekä paja että näytös ovat suunnattu yläluokkien oppilaille ja lukioille ja se toteutetaan yhteistyössä Tampereen elokuvajuhlien ja Ihmefilmi ry:n kanssa.

Pajan teemana on oma ääni, Voice of....

Pajassa luodaan tietoiskumaisia noin minuutin kestoisia lyhytelokuvia aiheista, joiden äänen tekijät haluavat saada kuuluviin ja jonka aihe on tekijälle tärkeä. Teosten avulle kehitetään audiovisuaalisia keinoja argumentoida asioita. Työt voivat olla myös erittäin lyhyitä meemin kaltaisia kannanottoja, jotka myös kierrättävät mediamateriaaleja ja luovat niille uusi merkityksiä. Kokeellisissa teoksissa voi yhdistää myös trikki- ja animaatioitekniikoita. Erityinen painopiste on äänikerronnalla.

Lopputuloksena syntyvät elokuvat saavat ensi-illan Tampereen elokuvajuhlilla 12.3. klo 11-12 elokuvateatteri Cine Atlaksessa. Näytökseen voi osallitua myös itsenäisesti toteuttamalla oman alla 3 minuutin kestoisen Voice Of- elokuvan. Ohjeet elokuva lähettämiseen ovat sivun alaosassa. Tekijät voivat osallistua näytökseen ja kertoa teostensa taustoista ja esitteltyömenetelmiään. Näytös on ilmainen.

Työskentelyä varten koulut saavat apua mediapedagogi Jukka Haverilta. Apu voi olla lähiopetusta tai etänä tarjottavaa neuvontaa. Lähiopetusta varten työtilaksi on varattu museokeskus Vapriikin työpajatila 7.-11.3. , jossa käytettävissä on trikkistudio videoiden toteuttamista varten.
Muut ajat ovat jo varattuja mutta vielä to-pe 10.-11.3 on tilaa vielä kahdelle luokalla. Jos olet kiinnostunut, ota pikimmiten yhteyttä.

Itsenäistä työskentelyä varten luokat voivat lainata trikkiseinän ja mediatietokoneita, joissa on työskentelyssä tarvittavia mediaohjelmia mm. Adobe:n CC-paketti.

Pajaan ja näytökseen voi osallistua kolmella tavalla:

1. Lähiopetus
Työskentely toteutetaan museokeskus Vapriikin pajatilassa 7.-11.3. Työskentelykerta kestää 2-3 tuntia. Tähän vaihtoehtoon voidaan ottaa enää neljä luokkaa 10.3 klo 9-12 tai 12-15 ja 11.3 klo 9-12 tai 12-15 välisenä aikoina.

2. Johdanto + itsenäinen työskentely + välineet
Johdanto toteutetaan koululla, jonka jälkeen luokkaa jatkaa työskentelyä itsenäisesti. Työskentelyyn saa lainaksi trikkiseinän tai mediatietokoneen. Lopputulos toimitetaan näytökseen alla olevilla ohjeilla.

3. Itsenäinen työskentely + katso ohjevideoita
Luokka toteuttaa työt kokonaan itsenäisesti ja vinkkejä ja apua saa tälle sivulle tulevista ohjevideoista. Myös tässä vaihtoehdossa työt toimitetaan näytökseen samoilla sivun alaosassa olevilla ohjeilla.





Ilmoittautuminen pajaan tehdään lomakkeella: https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/25047/lomake.html

Lisätietoja saat sähköpostilla (jukka.haveri@tampere.fi)

OHJEET TÖIDEN LÄHETTÄMISEEN

LAINATTAVAT VÄLINEET

Voit lähettää teoksen kolmella tavalla:

1. Avaa kansio ja kopioi teos kyseiseen kansioon. Liitä teoksen yhteyteen tekstitiedosto, jossa ovat tekijöiden tiedot.

2. Lataa työ koulussa käyttämääsi One Drive-palveluun ja jaa linkki näytöksestä vastaavalle Jukka Haverille (löytyy kaupungin One Drive- valinnoista)

3. Lataa teos johonkin käyttämääsi palveluun ja jaa linkki Jukka Haverille (jukka.haveri(at)tampere.fi).

Koulut saavat tarvittaessa lainaan myös trikkiseinän ja mediatietokoneen, jossa on käytettävissä monipuoliset mediaohjelmat mm. Adoben CC-paketti.

LINKKEJÄ JA VIDEOITA

Keskeiset ohjelmat, joita pajassa käytetään ovat iMovie ja Adobe Premiere, Adobe Rush (video), iMotion (animaatio), Adobe Photoshop (kuvankäsittely), Green Screen (trikki), Garage Band (musiikki, äänet) koska ne ovat lainattavissa laitteissa eniten käytetyt editointiohjelmat. Laitteissa on myös koko Adobe CC-paketti jota voi hyödyntää. Käytä kuitenkin ensisijasesti itsellesi tutuinta ohjelmaa, koska tärkeintä on lopputulos eikä se millä ohjelmalla se on toteutettu.

Tietokone

Adobe Premiere ohjeita

Adobe Photoshop ohjeita


Garage Band-ohjeita
https://support.apple.com/fi-fi/guide/garageband/welcome/mac

ESIMERKKEJÄ

Animaatiot , pala

Ukraina_kartta.mp4

Animaatiot, tietokone

Putin_macron.mp4

Aika, nopeutus, hidastus, ääni

hidastus.mp4

Tekstin käyttö , ääni

txt_ok.mp4