MEDIALUOKAT B
NIMI
AIKA JA LUOKKA
KOULUTTAJA
KUVAUS SISÄLLÖSTÄ
M2 Kangasalan pajat
- Digiosaajat
klo 9.45 B
Vesa Hursti
kuvaus sisällöstä
M4 Mediakasvatuksen keinoja
- toimijuuden vahvistaminen
klo 10.30 B
Sara Komulainen
kuvaus sisällöstä
Pajassa esitellään muutaman tapausesimerkin avulla, kuinka luokassa voidaan vahvistaa lasten toimijuutta ja osallisuutta kouluyhteisössä videoprojektien avulla. Esitellyt tapausesimerkit ovat alakoulusta, mutta niitä voidaan soveltaa kaikilla luokka-asteilla. Paja on osa Tampereen perusopetuksen ekososiaalisen sivistyksen tutorointia. Pajan sisällöt antavat konkreettisia esimerkkejä kestävyysosaamisen vahvistamisesta oppilaslähtöisesti. Lasten osallisuuden vahvistaminen tukee oppilaiden kouluyhteisöön kiinnittymistä ja yhteisön aktiivisiksi jäseniksi kasvamista. Koulutason toimijuutta tukemalla lapset oppivat kestävyysosaamiseen tarvittavia taitoja, kuten yhteiskunnallista toimijuutta, oma aloitteisuutta ja tutkivaa ajattelua. Pajan esimerkeissä on käytetty iPadien iMovie-sovellusta, joka löytyy Tampereen kaupungin hankkimien iPadien sovellusvalikoimasta.
M6 Podcast
- oppimisen ja yhteistyön välineenä
klo 12.30 B
Vilhelmiina Karonen
kuvaus sisällöstä
Käytännön esimerkkejä podcast-työskentelyyn perusopetuksessa. Harjoitellaan laitteiston käyttöä sekä ideoidaan yhdessä uusia käyttömahdollisuuksia.
M8 Monilukutaito
- yhdenvertaisuuden opettamisen ytimessä
klo 13.15 B
Tarja-Kaarina Lääperi
kuvaus sisällöstä
Aikakautemme haastaa kaikkien taitoja huomata ympäristömme ja käyttämiemme viestimien tai materiaalien suoraa ja piiloviestintää. Koulun tehtävä on vahvistaa oppilaiden valmiuksia monikanavaisten viestien keskellä tulkita arvoja ja asenteita, joita ympäristö tarjoaa. Monilukutaitoa harjoitellessa onkin luonnollista käsitellä yhdenvertaisuuden käsitettä ja sitä, miten toimia yhdenvertaisesti. Tämä sisältää kiusaamattomuuden ja antirasismin merkityksen sekä vaikka vitsin ja "läpän heiton" erot. Tervetuloa keskustelemaan miksi ja miten näitä toteutamme arjessa.