مدیریت کلاس در زمان تدریس اورژانسی

مدیریت کلاس در آموزش تلفیقی

برای اینکه بتوانیم در شرایط آموزشی کنونی کلاس برخط را مدیریت کنیم باید یک سری اقدامات و فعالیت‌های مهم را مدنظر داشته باشیم. انجام این فعالیت‌ها کمک خواهد کرد تا بتوانیم به اهداف از پیش تعیین‌شده که افزایش بهره‌وری آموزشی است بهتر و زودتر برسیم.


انتظارات مناسب با دوران بحران کرونا داشته باشید.

انتظارات معلمین نباید مانند زمان تدریس رودررو در کلاس درس باشد و باید منطبق با محدودیت‌ها در این دوران بحرانی باشد. مثلاً اینکه همه دانش‌آموزان در زمان خاصی حتماً در گروه مجازی (حال در هر شبکه اجتماعی که استفاده می‌کنند) حاضر باشند توقع به‌جایی نیست. درعین‌حالی که باید قوانینی وجود داشته باشد تا از هرج‌ومرج جلوگیری شود، باید منعطف بود. در اینکه از دانش‌آموزان چه انتظاری دارید و از آن‌ها چه می‌خواهید کاملاً شفاف باشید و از تولید هرگونه سردرگمی خودداری کنید.

یک مرکز (محیط) اصلی برای قرار دادن موارد اساسی کلاس تشکیل دهید

وجود یک مرکز مجازی مشخص برای قرار دادن موارد اساسی کلاس (مانند زمان‌های مهم، زمان در دسترس بودن معلم، قوانین کلاس) برای جلوگیری از سردرگمی دانش‌آموزان بسیار مفید است. هر معلم می‌تواند بر اساس آشنایی خود با ابزار مختلف مرکزی را برای این مطالب ایجاد کند. به‌عنوان‌مثال می‌توان در یک وبلاگ ساده،‌ یا در قسمت توضیحات شبکه‌های اجتماعی (مثل واتس اپ یا تلگرام) این موارد را در دسترس دانش‌آموزان قرار داد. حتی می‌توان در یک فایل ورد تمام این مطالب را نوشت و به دانش‌آموزان و والدینشان در صورت لزوم از طریق ایمیل ارسال کرد.

یک استراتژی خاص برای اداره کلاس انتخاب کنید.

معلمین باید زمان بگذارند و یک سری استراتژی در نظر بگیرند و سعی کنند به آن‌ها پایبند باشند تا سردرگمی در بین دانش‌آموزان کم شود. مثلاً:

1) انتخاب ساعات دقیق در روز برای ارسال مطالب درسی،

2) ارتباط با دانش‌آموزان از طریق ابزار الکترونیکی و

3) انتخاب روزهای خاص برای استراحت دادن به دانش‌آموزان. این موارد باید در مرکز اطلاعاتی که در گزینه‌ی قبل اشاره شد گنجانده شوند.

از والدین کمک بگیرید.

بسیاری از هماهنگی‌ها و استفاده از ابزار الکترونیکی و تنظیم فعالیت‌های آموزشی در این دوران باید بر دوش والدین باشد. مدرسه باید با ایجاد گروه‌ها و ارتباط عمومی و فردی با والدین آن‌ها را در امر آموزش فرزندانشان چندین برابر قبل دخیل کنند.

زمان پاسخگویی مشخص تعیین کنید.

یک الی دو ساعت در روز را به شکل مشخص و از قبل تعیین‌شده برای پاسخگویی به سؤالات و رفع ابهامات دانش‌آموزان در نظر بگیرید.

از دانش‌آموزان بازخورد بگیرید.

از دانش‌آموزان بپرسید از چه قسمتی از درس لذت می‌بردند، چه قسمت‌هایی ساده و چه قسمت‌هایی سخت هستند. از کدام کار در این دوران تدریس اورژانسی بیشتر خوششان آمده. با این کار شما هم دانش‌آموزان را در طراحی کلاس درس خود سهیم کرده‌اید هم کیفیت کلاس خود را بالاتر خواهید برد.

از دانش‌آموزان براي ايده هاي جديد يا حل مشكلات کمک بگیرید.

در این دوران نیاز به ایجاد نوع آموزش یادگیرنده محور که در آن دانش‌آموز رهبر یادگیری خود است و معلم بیشتر نقش تسهیل گری دارد بیشتر از پیش احساس می‌شود. با دخیل کردن دانش‌آموزان در حل مشکلات مربوط به تدریس در این دوران و درخواست از آن‌ها برای ایده دادن در مورد بهتر اداره کردن کلاس در این شرایط می‌توان به سمت آموزش یادگیرنده محور قدم برداشت.

علایق دانش‌آموزان در آنچه می خواهند بیاموزند را در برنامه درسی دخیل کنید.

به‌عنوان‌مثال می‌توانید از دانش‌آموزان بخواهید یک موضوع مرتبط که خودشان علاقه‌مند به یادگیری آن هستند را برگزینند و باراهنمایی شما آن موضوع را فرا بگیرند و به‌صورت یک فیلم کوتاه (متشکل از چند اسلاید) در کلاس (گروه مجازی) ارائه دهند. این کار را می‌توان به‌صورت گروهی نیز انجام داد.